Şimdi Ara

Hapis cezası alır mıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
2.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Canıma kast eden birisini öldürsem hapis ceza alır mıyım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• birini öldürmenin cezasız kalması mümkün mü
  • CanınıZa kastetmiş bir kişiyi SADECE ONU ÖLDÜREREK durdurabiliyorsanız ceza almazsınız

• mesela adam bana saldırdı beni öldürmeye çalışıyor, bu sırada kendimi korumak için ölmemek için bana saldıran adamı öldürsem suçlu sayılır mıyım kanun önünde?

• Her canlı ölümü tadacaktır mantığı ile öldürürsen ceza almazsın

• Keira- kullanıcısına yanıt
    meşru müdafa hakkı sınırlı yani karşındakinde ateşli silah yoksa ama sende ateşli silah varsa sınırı aştığın için ceza yersin hatta direkt adam öldürmeden ceza yersin belki biraz cezanı indirirler, onun dışında meşru müdafa çok geniş bir kavram, olası kast var kastın aşılması var cart curt var yani çok değişik, mesela adam seni vurdu bir kere sonra arkasını döndü gidiyor sen arkadan sıkıp öldürürsen adam öldürmekten hapis yatarsın vurulmuş olman bişey değiştirmez adam arkasını dönüp uzaklaşıyor çünkü anladın mı ? böyle aşırı karışık olaylar yani adamın seni %100 öldürecek olması lazım öyle düşün bacağından bıçağı sapladı ya da vurdu seni ama sen onu hayati bir yerinden vurdun o zaman olası kas ya da kastın aşılması cart curt oluyor yani hapis cezası alırsın yine fakat süresi farklılık gösterir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertcan y -- 3 Şubat 2020; 23:38:52 >
  • mertcan y kullanıcısına yanıt
    ne saçma bir mantık, o zaman adam beni bacağımdan bıçaklarsa ben de onu bacağından mı bıçaklayabilirim en fazla? Şunun doğru cevabını bilen yok mu yav? Kesin ceza alır mıyız canımıza kast eden kişiyi öldürsek?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Keira- kullanıcısına yanıt
    doğru cevabını verdim zaten evet sende onu bacağından bıçaklıyacaksın eğer ölümüne sebep olursan ceza alırsın, seni bacağından bıçakladıysa zaten canına kast yoktur ama seni boğazından ya da göğsünden bıçaklarsa o zaman belki heyecana bağlı kastın aşılması cart curt seni kurtarabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertcan y -- 4 Şubat 2020; 0:12:40 >
  • Silivri soguktur hocam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Keira-

ne saçma bir mantık, o zaman adam beni bacağımdan bıçaklarsa ben de onu bacağından mı bıçaklayabilirim en fazla? Şunun doğru cevabını bilen yok mu yav? Kesin ceza alır mıyız canımıza kast eden kişiyi öldürsek?
    Hukuk yahudi kelamı gibidir.Sistem işlesin de nasıl işlerse işlesin.Yasalardaki boşluklar keşfedilip revize olana kadar kendileri bile koyduklarının anlam ve önemini hatırlamazlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 4 Şubat 2020; 0:19:56 >
  • ıntıhar edersen almazsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: aydınayhan

ıntıhar edersen almazsın
    Başkanım nerelerdesin yaw, özlettin kendini

• Hukuk basit bir konu değil ki. Yüzlerce senaryo vardır. Duruma göre değişir.

• ne güzel texasta evine giren hırsızı vs. pompalıyla delik deşik edebiliyorsun

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Alırsın hocam bu işin şakası olmaz.

Polise başvur kanıtın varsa koruma alabilirsin yakalanan kadar

• mertcan y kullanıcısına yanıt
    Bacaktan bıçaklanan insanın canına nasıl kast yoktur bunu açıkayabilir misiniz? Kanamadan ölme riski varken nasıl kast yok?
  • etrafınabakançocuk kullanıcısına yanıt
    bir süre düşünücem bu konuyu

• Sana vuran adama orantılı güç olarak kullanırsan bir şey olmaz. Adam sana kalıpta sopayla vuruyorsa sende adama silahla vuruyor isen cezanı alırsın. Böyle genel bir şey verip yorum beklemen zor. Olayın durumuna göre değişir.

Zaten eğer kanunda böyle bir boşluk varsa bildiğim kadarıyla hakimin kararına kalıyor. Yani burada ikna etmen, delil göstermen önem taşıyacaktır.

Ama adam canına kast etti diye sende onu öldürmek zorunda değilsin. Etkisiz hale getirir bırakırsın. Daha sonra kanun önünde yargılanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Veysigz -- 4 Şubat 2020; 4:24:29 >
  • Böyle salakça bi konu açma potansiyeli olan biri için, hapse girmek için birini öldürmesine gerek yok

• quote:

Seni bacağından bıçaklayan birini sen bıçaklayarak öldürürsen evet ceza alırsın sorduğun buysa eğer.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.