Şimdi Ara

Lisede kınama alır mıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
99
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar, İyi sosyaller, 9.sınıfım son zamanlarda suç teşkil edecek bir olaya karıştım. Bir arkadaşım okula telefonunu getirip telefon toplama kutusuna koymamıştı daha sonra telefonla videolar vs. çekmeye başladılar. Bir arkadaşımız şiir yazıp bir yerlere atıyordu (saçma sapan şiirler) telefonu getiren arkadaş yakında nakil isteyecekti buna güvenerek anı olsun diye video çekelim dedi. İlk kendisi şiiri alıp okudu şiir ile alay etti (küfür dahilinde) şiiri bir yerlerine sürdü. Sonra gel senle de çekelim dedi bende şiiri okudum alay etsem de herhangi bir küfür etmedim. Daha sonra başka arkadaşlar da okudu onu da çekti. Bu arkadaş bu videoları gruba attı (şiirleri yazan çocuk grupta değildi) attıktan hemen 2-3 dk içerisinde sildi fakat olan oldu çocuğun arkadaşı telefon getiren arkadaş ile benim videomu alıp hocalara iletti. Grupta ne konuşulduysa onları da iletti. Olayda yer aldığım için pişmanım hem arkadaşı çektiğim hem de benim de videom olduğu için suçlanıyorum. Bugün müdür yardımcısı tarafından çağırıldık, videolar ve konuşmalar elinde bunların bir cezası olacak dedi. Tüm hocalar videodan haberdar durumda. Hocaların yüzüne bakamıyordum. Daha önce birkaç kez şakadan dolayı uyarılmıştık (hafif uyarılar) artık ne olur bilemiyorum. Bu olay tatilimin içine etti artık düşünmeden edemez duruma geldim. Kınama cezası alırım diye düşünüyorum iş uzaklaştırma veya okuldan atılmaya gelmez değil mi? Fen lisesinde okuyorum, disiplin katı biraz

• Bu konuda bir disiplin standardı yok maalesef, her okul kendine göre adımlar atıyor. O yüzden net konuşmamak iyidir ama okuldan atılmaya gideceğini hiç sanmıyorum.
    Yaptığınız şey akran zorbalığı ve hoş değil gerçekten ama insan hata yapar. Şiir yazan arkadaşın için son derece gurur kırıcı olmuş ve siz bunu yaparken bunun farkına varmamışsınız. Olayın ciddiyetinin farkına vardıktan ve benzer davranışları tekrarlamadıktan sonra ben sorun etmezdim şahsen. Uyarı tutanağı tutar ve arkaşanızdan samimi şekilde özür dilemenizi ister, tutanağı da bir kenara kaldırırdım. Benzer davranış tekrarlanırsa ikinci tutanağı tutar ve disipln kurulunu toplardım.
    Daha lise birinci sınıftasın, hiçbir okul idaresi hata yaparak öğrenme çağında olan birisini bu kadar kolay harcamak istemez. Bence ciddi bir uyarı ile atlatırsın diye düşünüyorum lisede çalışan bir öğretmen olarak.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • erdo608 kullanıcısına yanıt

Teşkkür ederim hocam. Bende pişman oldum zaten eğer uyarı alarak kurtarırsam bir daha buna benzer birşey yapmam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.