Şimdi Ara

Pilotaj okuyup işsiz kalır mıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
10.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çevrenizde pilotaj okuyan birileri vardır belki diye açıyorum bu konuyu. Pandemi dolayısıyla uçak seferleri çok azaldı gelişmiş ülkelerde bile tecrübeli pilotlar işsiz kaldı tabi pandemiden sonra yine bir istihdam olucaktır ama genel olarak son yıllarda çok tecrübeli pilotların bile işsiz kaldığını duyuyorum sizin bu konularda çevrenizden duyduklarınız var mı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Pilotaj Okuyup İşsiz Kalır Mısın?

Pilotaj, heyecan verici ve ödüllendirici bir kariyer olsa da, işsizlik olasılığı birçok adayı endişelendirir. Bu makale, pilotaj okuyan veya okumayı düşünen kişiler için pilotaj işsizlik oranları ve işsiz kalma riskini azaltma yolları hakkında bilgiler sunacaktır.

Pilotaj İşsizlik Oranı

Genel olarak, pilotaj işsizlik oranı diğer mesleklere kıyasla düşüktür. Ancak ekonomik koşullar, hava yolu endüstrisini etkileyebilir ve pilotlar işlerini kaybedebilir. Son yıllarda, COVID-19 salgını gibi olaylar pilotaj sektöründe iş kayıplarına neden olmuştur.

İşsiz Kalma Riskini Azaltma Yolları

Pilotaj okuyanlar, işsiz kalma riskini azaltmak için aşağıdaki adımları atabilirler:

• Mezun Olmadan Önce Havayollarıyla İletişime Geçin: Havayollarıyla bağlantı kurmak, mezuniyetten sonra iş bulmanıza yardımcı olabilir. İş fuarlarına katılın, havayollarındaki işe alım yöneticileriyle görüşün ve bilgilerinizi çevrimiçi olarak paylaşın.
    • Uçuş Deneyimi Kazanın: Uçuş deneyimi, havayolları tarafından değerli bir varlık olarak görülür. Lisanslı bir pilot olarak saat toplama fırsatlarını arayın ve havayolu işe alımlarında öne çıkmak için simülatör eğitimlerine katılın.
    • Güvenilir Bir Eğitim Programından Mezun Olun: Saygın bir pilotaj programından mezun olmak, havayolları için güvenilirliğinizi artıracaktır. Sertifikalı uçuş okulları ve üniversite programlarını araştırın.
    • Network Oluşturun: Sektör profesyonelleriyle ağ oluşturarak iş fırsatları hakkında bilgi edinebilirsiniz. Havayolu pilotları derneklerine katılın, pilotlarla tanışın ve sektördeki insanlarla bağlantı kurun.
    • Esnek Olun: Havayolu endüstrisi dalgalanmalar yaşayabilir, bu nedenle esneklik önemlidir. Farklı havayolları ve konumlar için başvurmaya hazır olun ve gerekirse geçici işlere açık olun.

Sonuç olarak, pilotaj işsizlik oranı nispeten düşüktür, ancak adayların işsiz kalma riskini azaltmak için önlemler almaları önemlidir. Yukarıda belirtilen adımları izleyerek, pilolar iş piyasasında rekabet avantajı kazanabilir ve başarılı bir kariyer elde edebilirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Pandemi nedeniyle böyle değil mi yurt ici ve yurt disi uçuşların sayilarinda ciddi azalma oldu yani o sure zarfinda issiz kaldilarsa olabilir bence ama genel konuşursak bence issiz kalinmaz

• Ribozomal Rna kullanıcısına yanıt

Şu videodaki pilotun dedikleri moralimi bozdu

• Ben de pilotaj düşünüyorum geçen seneden beri temkinliyim

• 13rose 1 kullanıcısına yanıt

Hepsini izlemedim sanıyorum ki ucuz is gücüne gidilmeye calisiliyor yine de mezun olan pilot sayisini goz onunde bulundurursak bence issiz kalınmaz pandemi sonrasi sadece tatmin edici ücret alinmayabilir

• Mchunchu kullanıcısına yanıt

Nereyi istiyorsunuz hocam

• Up

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İmkanı yok bulursun is atılımda okuyan son sınıf biriyle de muhabbet ettim thyde çalışan da askeriden geçen bir abiyide dinledim güzel meslek ama yurtdisinda çalışmalar sıkıntı belli yerlerde çalışabilirsin lisanslar farklı çünkü.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 13rose 1 kullanıcısına yanıt

daha 1-2 sene önce aşırı derece ihtiyaç var deniliyordu ve gelinen yere bak hiçbir şeyi garanti gözüyle bakmayın

sadece kendinizi geliştirin ve çok iyi ingilizce öürenin

hangi bölüme giderseniz gidin bu geçerli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 3 Mayıs 2021; 22:53:8 >
  • pandemi nedeniyle 1 senedir ciddi işsizlik var ama pandemi bittikten sonra düzeleceği düşünülüyor.

• Evet kesinlikle kalabilirsin. Kalmazsın diyenlerin neye göre dediklerini sorgula
  • 400kdan bile pilotluga alimlar oluyor. Niteliksiz bir meslek ama parasi iyi.

• Hayvan gibi zenginler o okuyanlar zevkine okuduklarına yemin edebilirim

• Ribozomal Rna kullanıcısına yanıt

Zaten cok pahali okul ucretleri. Amorti etmesi cok uzun suruyor. Ekstra kurslari falan daha da pahali

• ülkede herkes işsizse kim çalışıyor bu firmalarda

• kalabilirsin. pilotaj okuyan 2 tanıdığım var. biri akrabam diğeri onun arkadaşı. ikisi de hollandalı. hollandada uçuş okuluna gittiler. akrabam sunexpresste çalışıyor 2. pilot olarak. 4k euro maaşı vardı en son. onun arkadaşı da güç bela arkas holdingin özel jetini uçuruyordu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Northrop Grumman -- 4 Mayıs 2021; 1:39:3 >
  • Burda kafadan sallayıp atanlara kulak asma. Şu dönemde %99 iş bulamazsın. Pandemi bitse bile en az 3-5 sene sektöre etkileri devam eder. Birde ortada Onur ve Atlas gerçeği var. Buralarda çalışıp şuan işsiz olan birsürü pilot varken ve bunların elinde tip lisanslarıda varken, lisanssız birinin iş bulması çok zor. Hiçbir firma ek maliyet istemez lisans için alternatifi varken. Mezun olduktan sonra iş bulmak için yarışacağın deneyimsiz ve tipi olmayanların da büyük bir kesimi ailesinde pilot olduğu için bu sektöre girenler. Başvuracağı şirkette yönetimden deneyimli kaptanlara kadar babalarının arkadaşı devresi vs vs. Bunları göz önünde bulundur ve uzun yıllar pilotluk yapamayacağını kabullenerek pilotaj eğitimi al.

• hava-deniz harp okulu,bunlar olmazsa pilotaj o da olmazsa bilemiyorum artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mchunchu -- 4 Mayıs 2021; 7:56:3 >
  • ne kadar işsiz kalma potansiyeli de olsa eğer %100 burslu gelirse pilotaj yazıcam çünkü diğer bölümlerden birini yazarsam ot gibi yaşayıp gidicem gibime geliyor. Gelmezse endüstri yazarım. Yazan herkese teşekkürler.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.