2000 focus amb. lpg li aracımda genelde 4-5 viteslerde giderken hararet göstergesinde kırmızının sonuna kadar vuruyor biraz sonra orta çizginin altına iniyor aracı durduruyorum,bakıyorum fan çalışıyor.fakat kırmızının sonuna vurması sanırım gösterge hatası.serviste çözüm bulamadım lpg li olduğu için fan müşüründen yapıyordur diyenler var, acaba lpg ile bir bağlantısı olabilirmi diyede düşünüyorum.böyle bir sıkıntı yaşayan yada konu hakkında bilgisi olanların aydınlatmalarını rica ediyorum.
Geçmiş olsun... Aracı kullanırken gauge menüden motor hararetini gösteren bölümü açın ve ibre hararet gösteriken gerçek hararet kaçmış onu bi kontro ledin.. Gauge menüyü ve nasıl çalıştığını bilmiyorsanız.. şuradan bilgi alabilirsiniz.. Ayrıca şu pdf'yi indirirseniz işinize yarayabilir.. Soruna gelirsek.. Sorun soğutma sıvısının üst kapakta hava yapmasıdır.. Çözümü ilave bir bağlantı yapmaktır.. Bu konuda TSB (Teknik Servis Bülteni) yayınlanmıştır ve Servislerin ne yapması gerektiğini biliyor olması gerekir.. Dışarda bir ustaya gitmeyin.. Sorun özeldir.. dışardan bir ustanın halletmesi zordur..