Şimdi Ara

Hararet sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Mazda 323 BJ 1.5 ZL motora sahip arabam var. Bundan 1 2 hafta önce aranıza katıldım. O zaman modifiye felan sorarken şimdi arabamda değişik sorunlar çıktı. Araç 190.000'de. 1 ay kadar öncesinde arabanın yağını değiştik. Bakımlar yapıldı yani. 2 hafta öncesine kadar da kontrole götürdük aynı kişiye yağ bazlı bir sorun yok dedi. Aradan 2 3 gün geçti bir yere gittim geldim hararet ortadaydı evde 1 2 saat oturdum geri arabaya gittim hararet yerinden oynanmamış kaputu açtığımda sıcaklık hala yüzüme vuruyordu. Açtık baktık su eksiltmiş araba suyunu koyduk. Bugüne kadar bir sorun yoktu. Bugün araba çalışır vaziyette arabadan aşağı indim 1 tane sigara içtim geri bindiğimde hararet sona yaklaşmıştı hemen stop ettim arabayı. Biraz soğutup eve geldim baktım yine su eksiltmiş. 15 dakika önce babam geldi baktık arabada yağ yok. Egsozda yağ vs. veya yağ kokusu hiçbir şey yok. Duman atma gibi bir olayda yok. Çalışırken yağ kapağını açtığımda yine buhar felan yoktu. Babam motor ölüyor mu diye düşünüyor ama bir belirtisi yok. Araç yağ yaksa fark edilir daha önce hyundai de yaşadım bunu. Hatta üst kapak contasını yakmıştı araba. 190.000'de bir mazda içinde motor ölme konusu beni korkutmuyor değil.

• 2 sorundan bahsedeyım

1. hararet olayında arabalarda cızgı ortadayken 100 derecede fan acar kapar o sekılde o sevıyede tutar.aracı kapatıp eve gıdınce 1 saat boyunca hararet cızgısı yavas yavas duser oyle bırden dıbe ınmez

hararet sona dayanmıs ıse 170 dereceye cıkmıs oluyor antıfırızlı sudan dolayı suyun kaynama noktası 150 derecelerde falan dıcem o kısmını salladım

sona dayanmıs ıse motordan buhar cıkması lazım..sıstemı komple kontrol ettırmen lazım

termostat,fan müşürü,fan termıgı,su pompası bunları kontrol ettırmen lazım

sımdı dıger sorun ıse yag eksıltmesı

yag eksıltmesı ıcın aracın yasına baglı olarak yada motor tamır olursa yag yakabılır,yada yuksek devırde yag sıkısır ve azalır

mesela atıyorum 2 ayda bır yarım lıtre yag eksıltır bunuda salladım o tarz bırsey

yagın sevıyesını kontrol etmen ıcın motor tamamen soguk olsun yanı ertesı gun duz zemınde kontrol etkı dıbe suzulsun

egr 4 lıtre yagın 2 lıtresını 1 ayda yakmıssa o zaman yagın motor kanallarında kacak vardır baska neden yoktur

her ustaya guvenme

• Hocam çok geçmiş olsun. Benim anlamadığım o kadar sıcak araç fan açmadımı ? Muhtemelen fan müşürü arızalı olduğu için sıcaklık yükseldi.
    Parça konusunda ise sana yardımcı olabilirim.
    Aracın şase numarasın bana gönderirsen elimden geldiğince fiyat konusunda yardımcı olurum
  • Termostad bozuk olabilir
  • Arabanin contasi gidik.Conta gidik oldugu icin suya sicak hava veriyo.Fazla suyu tahliyeden dısari atiyor motor.Motor acilacak biraz daha zorlarsan komple motor gidecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tayfun_aslan

Arabanin contasi gidik.Conta gidik oldugu icin suya sicak hava veriyo.Fazla suyu tahliyeden dısari atiyor motor.Motor acilacak biraz daha zorlarsan komple motor gidecek.

Foruma tekrar dönüş yapmamıştım fakat haklıydınız hocam, conta yakmışız. Sebebi de boru delinmiş arabada su biterken, biz su ekleyince hava kaçmış bir şeyler bir şeyler baya bi uğraştım sağlam olması için 3000 liraya yakın para harcadım motora o günden beri tık yok.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.