Şimdi Ara

Hararet ve Tekleme Sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracımı kullanırken ilk 15-20 dk bir sorun olmuyor ancak durup duruken hararet yükseliyor, rolantide bile hararet yükseliyor, arabayı çalıştırıp 10 dk hareket etmeden rolantide bekletsem bile hararet 100 ü buluyor. İş sadece hararet artması ile kalmıyor hararet yükselince motor tekliyor, araba düzensiz şekilde tekleme ve sallama yapıyor. Yarın tamirciye gideceğim ama tamirciler saçma sapan şeyler çıkarıyor bir ton parça değiştiriyor çözüm bulunmadığı oluyor, bu sorun daha önce başına gelen arkadaşlar yardımcı olabilirler mi?

• biraz internette bakınmıştım

devirdaim diyen var
    ısı müşürü diyen var
    radyatör diyen var
    dahada farklı şeyler var
  • Birde şu sorunu var belki aynı sebepten ötürü olabilir diye belirteyim. Aracım, 5-6 saat binilmediğinde, ilk çalışma esnasında marşı çok geç alıyor. Marş almıyorsa bırakıp tekrar çalıştırıyorum o zaman da hemen alıyor. 2. marşta araba marşı ideal bir şekilde her zaman alıyor. Arabayı çalıştırdıktan sonra az bir yol gidip stop edip tekrar çalıştırdığımda marşı hemen alıyor. Ama gittiğim yerde 5-6 saat ve ya daha uzun kaldığında aynı problemi yaşıyorum. Bujileri değiştirdim ama sorun hala devam ediyor.
  • Marşı da etkiliyorsa ısı müşürü olabilir hocam.
  • marşın sebebi benzin pompasıymış onu yaptırmadım acelesi yoktu

tekleme ise bobinden kaynaklandığı söylendi, 150 tl +20 işçilik (işçilik 40 dedi ama çok ısrar ettim)

şu an bir sorun yok gibi ama ısınınca yapacak mı onu merak ediyorum, birazdan deneme sürüşü yapacağım en az yarım saat kullanacağım
  • Bence tekleme bobinden değil. Tamam bobinde yapabilir teklemeyi ama, siz Motor harareti yükselince tekleme yapıyor demişsiniz. Bu gayet normal. Harareti çok yükselen bir araba heleki su kaynatma noktasıne gelen 100*C civarı, ufak tefek teklemeye başlar. Sanki usta boşu boşuna bobim değiştirmiş gibi
  • harareti ben yanlış anlamışım 20 dk kullanıp servise gittim tam o sırada takliyordu hararet 90-95 arasında geziniyordu, fanda çalışıyordu, usta baktı hararetle ilgisi yok dedi, hararetin normal dedi, bobini değiştirince biraz kullandım hiç tekleme yapmadı, bugün yoğundum arabayı deneme fırsatım olmadı ancak sorun çözülmüş gibi geldi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.