Şimdi Ara

Harci Flaş ne işe yarar tam olarak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
1
Favori
4.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar...Harici flaşın tek avantajı fazla ısık sağlamak mı ? İyi günler:)

• Ne kadar isik = O kadar kalite

Isik en önemli etken fotografta, tabi dogru isik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesela gece 3-4 kişiyi boydan cekicem.Normal flaşla çeksem fotografta çok aydınlık ve karanlık bölgeler olur.bu hariciyle olmaz mı yani ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hunter_144

Mesela gece 3-4 kişiyi boydan cekicem.Normal flaşla çeksem fotografta çok aydınlık ve karanlık bölgeler olur.bu hariciyle olmaz mı yani ?

Harici flash + isigi yumusatacak bir sey olmasi lazim(softbox, semsiye vb). O zaman isik yumusayacak ve gölgeler de sertligini kaybedecektir. Benim bilgim bu sekilde

• En iyisi şuan hiç bulaşmayayım Bu arada 500pxteki fotoğraflarınız gerçekten çok iyi.
  • quote:

En iyisi şuan hiç bulaşmayayım Bu arada 500pxteki fotoğraflarınız gerçekten çok iyi.

Maliyeti acisidan boyle dusunuyorsaniz cok maliyetli seyler degil hocam baslangic icin söyluyeyim. Ben kendim de bir isik seti dizmeyi dusunuyorum

Yorumunuz icin de tesekkur ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: cwr

quote:

Mesela gece 3-4 kişiyi boydan cekicem.Normal flaşla çeksem fotografta çok aydınlık ve karanlık bölgeler olur.bu hariciyle olmaz mı yani ?

Harici flash + isigi yumusatacak bir sey olmasi lazim(softbox, semsiye vb). O zaman isik yumusayacak ve gölgeler de sertligini kaybedecektir. Benim bilgim bu sekilde

Dış mekandaysa o iş zor. Kapalı alan olsa tavandan vs yansıtır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: k_t_destek

quote:

quote:

Bu şekilde dış mekanda çekim yapan arkadaşlarım var, işe yarıyor fazlasıyla

• harici flaş yapmak istediğin çekim için kullanılır, hatta kullanılmalıdır da. harici flaşların kendi üzerinde difüzerleri bulunur ve belirttiğin gibi küçük çaplı grup çekimlerinde rahatlıkla homojen bir ışık dağılımı verirler. kullandığın makineyi de belirtirsen daha ayrıntılı bilgi verebiliriz?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: k_t_destek

quote:

quote:

Bu şekilde dış mekanda çekim yapan arkadaşlarım var, işe yarıyor fazlasıyla

Dış mekanda zor derken, tepe flaşı bile kullanılsa istenen sonuçları vermeyebilir manasında söylemiştim.
    http://img225.imageshack.us/img225/4963/pc060026.jpg
    Bunun gibi. Tabi bu fotoğrafta tepe flaşı ya da farklı ekipman yok. Bilmem anlatabildim mi?

• Harici flaş başlangıçta çok gerekli gibi görünmesede, aslında oldukça yararlı bir ekipman. Makro , strobist ve hızlı enstantane istenilen fotoğrafların vazgeçilmezidir. Yakın zamanda edindiğim ucuz ve manuel bir flaş ile adeta ufkum genişledi diyebilirim. Tabiki olay sadece flaşı almakla bitmiyor, çekeceğiniz sahne ve kompozisyona göre ışığı yumuşatmak ve farklı yönlerden vermek çok önemli. Bunun için de şemsiye,softbox, tetikleyici gibi yardımcı ekipmanlar edinmek gerekir. Flaşın ışık şiddeti güçlü ve anlık olduğundan ışık alan yüzeyler normaline göre çok keskin olabiliyor. Bu da nadiren dezavantaj olsada çoğu zaman avantaja dönüşüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çekomastik -- 19 Mart 2013; 2:42:14 >
  • ev ortamında bi dahili flaş ile bi foto çekin birde tepe flaşı ile foto çekin. tepe flaşını tavandan sektirme yöntemiyle kullanın farkı görün. makinanıza yeniden aşık olacaksınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Loading -- 19 Mart 2013; 8:26:06 >
  • quote:

Merhabalar...Harici flaşın tek avantajı fazla ısık sağlamak mı ? İyi günler:)

Merhaba,
    Bu konuda flaşlı ve flaşsız çekim örneği var. Gün ışığı iyi olduğu için aradaki fark çok iyi anlaşılamayabilir ama yine de sizin sorunuza cevap verebileceğini düşünüyorum.
  • herkese iyi günler.mesajları biraz geç gördüm kusura bakmayın :-) şu an mobildeyim.linklere sonra bakacağım.makinam canon 600D.anlaşılan harici flaş gece fotoğraflarında ışığı homojen dağıtıyor? Lens almayı düşünüyordum. Flas alicam.:) manuel flas nedir? herkese teşekkürler

• quote:

herkese iyi günler.mesajları biraz geç gördüm kusura bakmayın :-) şu an mobildeyim.linklere sonra bakacağım.makinam canon 600D.anlaşılan harici flaş gece fotoğraflarında ışığı homojen dağıtıyor? Lens almayı düşünüyordum. Flas alicam.:) manuel flas nedir? herkese teşekkürler

Gücünü vs. senin ayarladığın flaştır manuel flaş. TTL ise ortama göre flaşın gücü otomatik olarak ayaralanır.
  • flaş hayat kurtarır resmen bunu bilir bunu söylerim.
  • abiler o kadar onerdiniz,tripod yerine bunu alacağım.bu flasi alma sebebinden biride evde gizli enstantenelerde fotoğraf çekmektir.1 flas yeter mi? Iyi günler

• ben zamanında basit bir karşılaştırma yapmıştım bir dahaki çekimimde daha detaylı bir çalışma yaparım buyrun

buda minisoftbox un etkisiydi

• gecende bir şey görmüştüm dolgu flaş diye,manuel flaşlarda böyle bir mod var mı.birde flaş önerirseniz sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilemir

ben zamanında basit bir karşılaştırma yapmıştım bir dahaki çekimimde daha detaylı bir çalışma yaparım buyrun

buda minisoftbox un etkisiydi

affedersiniz ama ilk fotoğrafta alttaki yazıları okuyamadım.fark nedir

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.