Şimdi Ara

Hard Disk %100 Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Hp marka laptop kullanıyorum. Format atmama disk onarmama rağmen görev yöneticisinde disk kullanımım %100 olarak görünmekte. Hatta disk değişimi yapmama rağmen sorun hala devam ediyor. Bilgisayarcı anakart chipsetimi değiştirmem gerektiğini söylüyor. Disk kullanımımın %100 olması sizce neyden kaynaklanıyor olabilir? İşletim sistemim win10. Laptobun orjinali win8'di. Win8.1 kurduk sonuç yine değişmedi.

• Sorun Windows 10.

Windows 10 son güncellemelerle beraber artık HDD'de çalışmaya yetmiyor malesef. HDD'de adam akıllı çalışabilmesi için Windows Update, Windows Search ve Windows Telemetry gibi servisleri kapatmanız lazım.

Windows 8.1'de formattan hemen sonra baktıysanız gayet normal %100 kullanılması. Formattan birkaç saat ve birkaç restart sonrasında normale dönecektir (arka planda çalışan bir program yoksa).
  • -forumber- kullanıcısına yanıt
    Evet formattan hemen sonra baktık. Disk kullanımı %100 olarak görünmekteydi. HDD'nin artık win10 için yeterli olmadığına da çok şaşırmış durumdayım şu an. Peki anakart chipsetle ilgisi var mı peki bu işin. Bilgisayarcı illa onun değişmesi gerektiğini söylediği için soruyorum?
  • Anakartla filan alakası yok SSD olmadan windows 10 kullanılmaz, 8.1 biraz daha iyi disk kullanımı konusunda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lutfullah_226

Evet formattan hemen sonra baktık. Disk kullanımı %100 olarak görünmekteydi. HDD'nin artık win10 için yeterli olmadığına da çok şaşırmış durumdayım şu an. Peki anakart chipsetle ilgisi var mı peki bu işin. Bilgisayarcı illa onun değişmesi gerektiğini söylediği için soruyorum?

Hiçbir alakası yok
  • Sorunu SSD'ye geçerek çözük. :(

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sorunum yeniden hortlamış durumda. 😭😭😭 120 gb ssd geçmiştim. Şu an yüzde100 disk kullanımı sorunum yeniden ortaya çıkmış durumda. Laptop açılır açılmaz 2 3 saniye içinde disk kullanımı yüzde100 oluyor ve laptop donuyor. Hiçbir şeye tepki vermiyor. Sebebi sizce ne olabilir. 😭😭 Üstelik format atmaya çalışırken bile donup kalıyor. 😭😭

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Donmadan format atmayı zor da olsa başardım. Win10 kullanıyordum win8.1 yaptım. Sorun hala devam ediyor. Muhtemelen donanımsal bir arızam var. Sebebi sizce ne olabilir arkadaşlar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.