Şimdi Ara

Hard disk bölümleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarımdaki hard diskim 3 parça olarak hazırlanmış durumda.
    Bana gerekli olan şey şu.
    Bilgisayarı kapatmadan d: yi e: ile değiştirmek yani e:/klasor olarak ulaştığım dosyaya d:/klasor olarak ulaşmak istiyorum.
    Bunu nasıl yapabilirim. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadow00 -- 9 Mart 2007; 14:24:14 >

• Bilgisayarim>Yönet>Disk Yönetimi>değişmek istediğin disk de sağ tık yapıp sürücü harf değişimi diyorsun ekle diyorsun seçip okeyliyorsun vermek istediğin harfi
  • Dediiğiniz gibi yapınca normalde değişiyo fakat sistem oldukça ağır. Oracle ve SQL kurulu bir test bilgisayarı o şekilde değiştirdiğimizde hata veriyor.
    Bu işi yapacak saglam ve hızlı bir program gerekiyor.
    saglamlıktan kastım hatasız.
  • İlla 3.Party bir program diyorsaniz önerebileceğim Partition Magic...
  • Üstad bu arada oracle ve SQL Database'leri hangi partition da? eger Database'lerin oldugu partition'lar da değişiklik yapıcaksan sorun çıkartabilir...
  • daha detaylı anlatayım.
    Bir programın sql oracle ve db2 versiyonlarının debug unu yapmam lazım.
    Default patler hepsi için d:/xxx gibi
    normalde bunların hepsi ayrı bilgisayarda derleniyo.
    Ben şunu yapmak istiyorum.
    Kaynak dosyalarını e: ye yukleyeyim orda derleyeyim ama derleyici orayı d: gibi algılasın ve tum işleri tek bilgisayarda halledeyim.
    Bu arada e: partition u gitti :) adını deiştiriyodum illa formatla dio nası düzeltcem. Bu harddisk işlerinden hiç anlamıyorum.
  • Üstad o dedigin olmaz :) kurulu db de boyle taklalar atamazsin..e: icin sürücü harfi atamiyormu? erişim engellendi mi diyor nasıl uçtu?
  • File system = Raw
    Diğerlerini ntfs olarak görüyo ama bunu görmez oldu.
    girmeye çalıştıgım zaman bu bölüm biçimlendirilmedi diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadow00 -- 9 Mart 2007; 15:32:40 >
  • masaüstünde bir txt dosyasına e: /fs:ntfs yazıp kaydet bunun uzantısını .bat olarak değiştirip bir bat dosyası yap sonra çift tıkla
  • üstad soryy eksik yazdım komutun başına parametre ekle şöyle olucak: convert e: /fs:ntfs
  • İşe yaramadı tıklayınca

The disk in drive E is not formatted

do yo want to format now

yes/ no

Tam olarak bunu diyor(açmaya çalışınca)

**convert is not available for raw device

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadow00 -- 9 Mart 2007; 15:51:57 >
  • raw device çevirmek için uygun değil diyor.ayrıca bu disk çevrilemez diyor şimdi formatlamak istiyormusunuz...üstad disk gitmiş içerisinde de birşey varsa onlarda gitmiş...
  • Off yapma ya.
    Formatlamasam:(
    Formatlasam recovery programlarıyla geri getirebilirmiyim.
  • birde "convert e:/fs:ntfs/v" olarak dene.Yemezse şu an meşkulüm google gir "convert raw device for ntfs command" diye arat belki bir formül çıkar karşına..çok kurcalama ben bi araştırırım akşam..
  • işe yaramadı böyle bırakıyorum.
  • tamam üstad dediğim gibi google da bi arama yap sen.Bende akşam eve geçince bakarım bi çözüm buluruz inşallah..
  • üstad bu raw sorunu hakkında hiç bir bilgi yok enteresan bi durum sana son tavsiyem ERD Commander ile diske gir verilerini taşı
  • RAW dosya sistemi yazan, bir aygıta ya da HDD ye ulaşamazsızınz. Aygıt ya da disk bozulmuş demektir. Geçmiş olsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.