Şimdi Ara

Hard Disk Sağlığı düzeltmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Başlığı böyle yazdım ama öyle bişey gerçekten oluyormu bilmiyorum
    Şimdi olay benim sahibinden den aldığım Seagate 1tb hdd ile başladı
    Adamla anlaştık işte adam dedi healt ı düşük dedi bad sektor falan yok ama dedi
    Bende iyi tamam dedim zaten bitane daha alıcaktım bu da olsun dedim normalde almazdım ama 1tb full dolu, oyunla o yüzden çekici geldi nifmalde o oyunları alsam baya para öderim heralde neyse geldi taktım aşırı yavaş
    Yani boyutunu öğrenmek için bi dosyaya özellikler diyosun 1 mb 2 mb 3mb gidiyo hesaplarken klasöre ya 2 dakika sonra giriyo ya da yanıt vermedi diyor
    Ben şimdi bu içindeki oyunlara zarar vermeden hard diski nasıl düzeltebilirim sağlığını, varsa bad sektörünü
    Hangi program bunu yapar bana kuvvetli bişey lazım çünkü bir iki tane yükledim algılayamıyorlar ya da bilgi alınamadı falan diyolar halbuki windows da gözüküyor
    Eğer program ile olamayacak ise nasıl içindekileri başka bir hdd ye aktarabikirim heralde yıllar sürer
    O da eğer taşımayı başlatabilirsem
    Yardım ederseniz çok sevinirim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Harddisk Sağlığını İyileştirme

Harddiskler, bilgisayar sistemlerimiz için kritik öneme sahip bileşenlerdir. Verilerimizi depolarlar ve bilgisayarlarımızın sorunsuz çalışmasını sağlarlar. Ancak zamanla, harddiskler çeşitli nedenlerle bozulabilir ve sağlıkları bozulur.

Harddisk sağlığını iyileştirmek için atabileceğiniz birkaç adım vardır:

• Hataları Denetle: Düzenli olarak SMART (Self-Monitoring, Analysis, and Reporting Technology) taramaları yaparak hataları tespit edin. Bu taramalar, harddiskinizin sağlığını izler ve potansiyel sorunları belirler.
    • Kötü Sektörleri Onar: Kötü sektörler, harddiskinizde veri saklayamayan hasarlı alanlardır. Bunları Chkdsk veya diğer araçları kullanarak onarabilirsiniz.
    • Disk Temizleme Yapın: Gereksiz dosyaları, geçici dosyaları ve sistem hatalarını kaldırarak harddiskinizde yer açın. Bu, performansı iyileştirmeye ve hataların oluşmasını azaltmaya yardımcı olabilir.
    • Virüs ve Kötü Amaçlı Yazılımlardan Korunma: Virüsler ve kötü amaçlı yazılımlar harddisk sağlığına zarar verebilir. Sisteminizi güncel anti-virüs yazılımlarıyla koruyun.
    • Güç Kaynaklarını Yönetin: Ani güç kesintileri harddisklere zarar verebilir. Güç dalgalanmalarını önlemek için kesintisiz güç kaynağı (UPS) kullanın.

Harddisk sağlığını iyileştirmek için bu adımları takip ederek verilerinizi koruyabilir ve bilgisayarınızın sorunsuz çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Keşke ici boş healt yüksek hdd alsaydınız. Geri dönme ihtimali yok.

O oyunları da torrentten çekmiştir zaten yani bedava

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • saçma sapan bir iş yapmışsınız adam bas baya sorunlu olduğunu söylemiş sizde gidip almışsınız yapacak çok şey yok gidip iade et

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 27 Ağustos 2019; 14:32:0 >
  • HDD Regenerator kurtaramazsa hiç bir program kurtaramaz.
  • B-2 Spirit kullanıcısına yanıt
    Adam bu kadar kötü olduğunu söylememişti ama

• saasc S kullanıcısına yanıt
    Ordan burdan nerden çektiyse çekti sonuçta içi oyun dolu ve bad sectorlar yazılomla düzelebiliyor nasıl imkansız

• poko001 P kullanıcısına yanıt
    Kullandım yaklaşık 200 tane sectoru tamir etti sonra harddisk is not ready dedi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • fiziksel bir sorunu yazılımla çözmeyi planlıyorsanız size iyi şanslar o halde

health düşük dedikten sonra iş bitmiştir 2. el ne ssd ne de hdd alınır
  • Adama parasını göndermedim daha şu durumda da göndermem zaten
    Bana kızmaktansa yapıcı yorumlar atsanız daha iyi olmaz mı
    Nerden nasıl aldığımı boşverin
    Nasıl tamir ederim ben bunu

• Bad sectorlar sadece donanımsal oluşmuyor sectorlerin içindeki 1 ler ve 0 lar düzenli ve üstüne birşey yazılamaz hale getirilebilir

• Hard Disk Sağlığı düzeltmek

Bunlar bozuk olan sektörler...

• Serhan Ocak S kullanıcısına yanıt
    O diskin düzelmesi imkansız görünüyor. Partition'ı silip yeni partition oluşturmayı deneyebilirsiniz fakat düzeleceğini hiç sanmıyorum, eğer yeni partition oluşturulduğunda yine böyle görünürse disk çöp demektir çünkü tamiri hiç bir şekilde mümkün değildir.
    Healtı düşük olduğunu bile bile aldıysan ne performansı bekliyorsun ki ?

SSD ler bile çıkalı epey zaman oldu mekanik bir diskten bahsediyorsunuz neyse uzun lafın kısası

DÜZELTEMEZSİN !!!
    onca senedir bu işin içindeyim bu görüntüye hayran kaldım
  • Allah allah dalga mı geçiyonuz yav
    İçindeki oyunları istedim aynı zamanda
    Oyunları başka bir diske atar sonra low level modor nedir tamire uğrasırım olmazsa atarım demiştim performans beklemiyodum zaten
    Ama bana gelen şey performansı geç leş gibi bişey ben bunu nasıl kurtarabilirim oyunları

• Bende :/

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.