Şimdi Ara

Harici Hard Disk Tam İşlem Yaparken Kesiliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1 tb harici hard diskim var, son zamanlara kadar gayet güzel çalışıyordu. bu aralar tam okuma veya yazma işlemi yaparken kesiliyor, yani bilgisayara görünür olmaktan çıkıyor, bir süre bekliyor, tekrar görünüyor. haliyle okuma veya yazma işlemi yarıda kalıyor. bu harici hard disk, hd kutusuyla usb'den bağlanıyor.

bu sorunun aynısını yapan bir de 320 gb harici hard diskim var. bunu da sata ve power kablosu ile yine usb'den bağlıyorum. bu hard diski de sattığım bir laptoptan çıkardım, laptopun içindeyken gayet sorunsuz çalışıyordu, laptoptan çıkarıp sata ve power kablosu ile usb'den bağladım, format attım. bu da kesilip geri geliyor.

bu kesilip geri gelme sorunun çözümü nedir arkadaşlar, bilen varsa çok makbule geçer

• Bağlantı kablolarını kontrol edin
    Mümkünse başka kablolar ile test edin.
  • haklısın hocam kabloyu değiştireyim

başka bir sitede usb 2.0 portundan bağlayın demişler. diğer portlardan bakayım bir
  • quote:

Orijinalden alıntı: blekwolf

haklısın hocam kabloyu değiştireyim

başka bir sitede usb 2.0 portundan bağlayın demişler. diğer portlardan bakayım bir

aynen bende de bahsettiğiniz gibi kopmalar oluyordu meğer usb kablo sorunluymuş.
    ayrıca HDD'lerde olmurda bazı eski flash bellekler benim cihazın USB 3.0 portunda çalışmıyor..
  • Kablodan olabilir mi ki biraz önce bir harddiski bu sorun yüzünden parçalıyordum.
  • BitterliLokum kullanıcısına yanıt
    Olur. Surekli kullanılan kablonun ucu zamanla aşınır gevşer ve diske yeterli gücü aktaramaz. Kaliteli bir kablo alıp kullanırsanız sorun çözülür bence.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdmGdk

Olur. Surekli kullanılan kablonun ucu zamanla aşınır gevşer ve diske yeterli gücü aktaramaz. Kaliteli bir kablo alıp kullanırsanız sorun çözülür bence.

Çok geç sinirle aldım fırlattım duvara yenisini bekliyorum şimdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kabloları kontrol edin olmazsa değiştirin.
  • koblo dışında sürücü sorunundan dolayıda olur bu yarıda kesilme olayı
    2013 te aldığım dell laptopta başıma geldi kafasına göre usb disk bağlantısı kesiliyordu tam veri yazarken veya okurken sonra araştırdım ettim baktım sürücüler güncel dell in sitesindeki sürücü zaten kurulu bende gittim usb 3.0 chipini üreten firmanın sürücüsünü kurdum ve tahmin edin ne oldu sorun morun kalmadı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.