Şimdi Ara

Hard disk okuma yazma hızı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
13.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar okuma yazma hızı hard disk için ne olmalı yazma hızım çok düşük nedeni nedir acaba.maximum çıktığı değer kb ölçüsünde.sata 3 7200rmp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chandelier61 -- 18 Şubat 2018; 15:35:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Hard Disk Okuma Yazma Hızı: Kapsamlı Rehber

Hard disk okuma yazma hızı, bilgisayarınızın performansını büyük ölçüde etkiler. Bu rehber, hard disk okuma yazma hızını öğrenmenize ve iyileştirmenize yardımcı olacaktır.

Hard Disk Okuma Hızı

Okuma hızı, hard diskin verileri depolamadan erişme hızını ölçer. Daha yüksek okuma hızı, programların daha hızlı yüklenmesi ve dosyaların daha hızlı açılması anlamına gelir.

Hard Disk Yazma Hızı

Yazma hızı, hard diskin verileri depolamasına yönelik hızını gösterir. Yüksek yazma hızı, dosyaların daha hızlı kaydedilmesini ve güncellenmesini sağlar.

Okuma Yazma Hızını Etkileyen Faktörler

• Arayüz: SATA, NVMe ve SAS gibi arayüzler farklı okuma yazma hızları sunar.
    • Dönme Hızı: Daha yüksek RPM (dakikadaki devir) daha hızlı okuma yazma hızları sağlar.
    • Önbellek Boyutu: Önbellek, sık kullanılan verileri depolarak okuma hızlarını artırır.
    • Flash Bellek Türü: SSD'ler (Katı Hal Sürücüleri), geleneksel hard disklere kıyasla önemli ölçüde daha yüksek okuma yazma hızları sunar.

Okuma Yazma Hızını İyileştirme

• Yeterli RAM Kur: Yeterli RAM, işletim sisteminin ve uygulamaların sorunsuz çalışmasını sağlar ve okuma yazma hızını iyileştirebilir.
    • Arka Plan İşlemlerini Azalt: Virüs taraması veya indeksleme gibi arka plan işlemler okuma yazma hızını yavaşlatabilir.
    • Hard Diski Defragmente Et: Birleştirme, verileri daha verimli bir şekilde düzenleyerek okuma yazma hızlarını artırabilir.
    • SSD'ye Yükselt: SSD'lerin okuma yazma hızları geleneksel hard disklere göre çok daha yüksektir.
    • Arayüzü Yükselt: Daha hızlı bir arayüz, hard diskin daha yüksek hızlarda veri aktarmasına olanak tanır.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Görev yöneticisinde gördüğünüz anlık okuma ve anlık yazma değerleridir.

- ki bir HDD'ye göre çok iyi bir okuma hızı var.
  • Hd tune programıyla benchmark testi yapın okuma yazma hızlarını gerçeğe yakın görebilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • -forumber- kullanıcısına yanıt
    Sağdan soldan baktığıma göre yazma hızım kilobyte ı aşmıyor 1 mb ı bırak 300 400kb ı göremedim bu hızlar oyunda takılma problemi yaşamama neden oluyor nasıl hızlandırırım bu yazma hızını

• quote:

Orijinalden alıntı: chandelier61

Sağdan soldan baktığıma göre yazma hızım kilobyte ı aşmıyor 1 mb ı bırak 300 400kb ı göremedim bu hızlar oyunda takılma problemi yaşamama neden oluyor nasıl hızlandırırım bu yazma hızını

Aşağıdaki program ile ölçün yazma hızını;

http://crystalmark.info/redirect.php?product=CrystalDiskMarkInstaller

Programı açtıktan sonra test etmek istediğiniz sürücüyü seçin (C:, D: vs) ve Seq Q32T1 butonuna basın.

Hdtune pro ile yazma hızı test edemiyorum remove all partitions hatası veriyor.Dediğin programı deneyip ss sini atarım hocam az sonra deneyip atıyorum

Sonuçlar bu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    m.2 SSD Düşük Yazma Hızı
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: chandelier61

Sonuçlar bu.

Sonuçlar gayet iyi.

Sizin bahsettiğiniz takılmaların sebebi başka birşey olabilir.
  • Defrag indirip diski birleştirdim.Önyükleme kısmındaki işlemci sayısını 4 e çektim searchi devredısı bıraktım hızlıgetiri otomatik yaptım sanki düzeldi gibi 1 2 oyunda denemek lazım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.