Şimdi Ara

hard disk raw read error rate status failed

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • hard diskimin bir sorunu var sanırım ama bunun bad sector olmadıgını dusunuyorum şimdi lanet olsı iskin sorunu ne ve düzeltebilirmiyim iyilesecebilecek mi oğlum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AmdorTelemnar -- 3 Ocak 2013; 0:14:18 >

• Normalde okuma hataları çok önemli değildir ama sende biraz fazla olmuşlar. Diskin performansında bir sorun hissetmiyorsan sorun olacağını sanmıyorum. Bozuk sektörün yok ama disk biraz sarsıntıya maruz kalmış.
  • bi sıkıntı olusturmuyo şimdilik ama ilerde bi sıkıntı olusturacaksa şimdiden önlem almak istiyorum. daha önce format atarken bazı sıkıntılar yasamıstım bi ilgisi var mı bununla acaba ? F1 e basmadan acılmamasın sebebinide buna bagladım sebebsizce
  • Formatta ne gibi sıkıntılar yaşamıştın?
    F1 ile biosa yönlendirmesinden bahsediyorsan; Donanım değişikliklerinde ve sorunlarında çıkıyor diye biliyorum. İşlemci, ram, overclock, fan ve sıcaklık nedeniyle f1'in araya girdiği oldu ama hdd kaynaklı girdiğiyle hiç karşılaşmadım.
  • sistemi nereye kuracagını secme kısmı yokmu hani C yi sectim ama dondu ilerlemedi kaldı öylece 1 saat kadar bekledim tık yoktu bende cektim fişini
  • Okuma hatasıyla ilgili bir durum değil gibi. Hata satırındaki data değeri sürekli artıyor mu?
  • su anda 37898 olmus
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • pc yi baslatrken disk denetleme cıktı atlamadım yapsın dedim %16da tıkandı
  • Çok fazla bir artış olmamış ama okuma hatasının kaynağı başka sıkıntılara neden oluyor anlaşılan. Format ve diskteki bütün bölümlerin silinip tekrak oluşturulması sonrası (mbr yeniden yazılsın diye) sorunlar devam ederse yeni disk arayışına geçip bunu yedeğe çekmelisin.
  • garantisi bitti peki kendim nasıl değistirebilirim hdd yi? yanlıs değilsem 2.5 inç lik bir hdd gerekiyor demi ?
  • Disk dizüstü blgisayarda takılı galiba. Evet 2.5" hdd lazım. Bilgisayarın altında bir kapak olmalı, onu açınca karşına çıkacaktır. Kapak ve hddnin kabloları biraz narin olabilir.
    Yeni diskte recovery bölümü olmayacağı için dvd'den kurulum yapman ve sürücüleri kendin yüklemen gerekebilir. Eski diski klonlayarak kaldığın yerden de devam edebilirsin. Ama bunun için yeni diski takacağın bir disk kutusu lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7Mhz -- 11 Ocak 2013; 9:55:35 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.