Şimdi Ara

hard disk seçimi ve bağlama hakkında bikaç soru..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar; geçen hafta adsl tarifemi 256 limitsize çevirdim.. doğal olarak download isini biraz abartacagımdan 20gb hdd'nin yanına yeni hdd almaya karar verdim.. fakat aklımı kurcalayan bikaç soru var..
    Bilgisayar ibm marka eski bisey... netvista 6578-nag modeli; Intel 815E çipsetli anakartı var(everest'te anakart modeli "6578lcg" olarak görünüyo) googledan okadar aramama ragmen anakartla ilgili net bilgiler edinemedim.. fakat ibm'in sitesinde yayınlanan en son bios update'i yükledim (2003temi ne çıkmış ama eski)
    Anakart ATA-100 destekliyo; everest böyle gösteriyo hatta IDE controller modelide "Intel 82801BA ICH2"

şuan bilgisayarda 20gb fujitsu 5400rpm "UDMA 4(ATA-66 oluyo galiba)" destekli hdd var...kablosu 80 pinli sanırsam cd-rw'ninkinden farklı daha ince telli.. fakat tek hdd takılabiliyo kabloya 2. soketi yok yeni kablo alıcam o kesin :|

sorularıma geçeyim;
    1. kafamda seagate'in 320lik ATA-100 destekli IDE hdd'si var.. bunu alsam anakarttan dolayı bi sorun çıkarmı mesela kapasitenin tamamını görememe gibi falan? xp kullanıyorum ve windowsun 137gb üstünde sorun çıkarabildigi gibi bişey hatırlıyorum yanlışta olabilir ama windowsta halledilir heralde...
    2.ATA-100 ve ATA-66 harddiskler aynı kabloda kendi hızlarında çalısırlarmı yoksa ATA-100 hızını ATA-66'ya düşürürmü?
    3. alacagım yeni kablonun ismi ne olmalı? ATA-100le ATA-66nın kabloları farklımı?

• up!
  • hdd alıcagın firmaya sor bence
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.