ya bende bi seagate 40 gb hdd vardı yeni pc alınca hdd almadım bunu takıyim dedim baktım bozulmuş alet yüklenmiyo üstüne bişey yada açılmıyo falan pc neyse pc golda gittim alın deiştirin dedim ok 1 haftaya dediler o arada bi başka tanıdık pcciden emanet 30 gb seagate aldım neyse işte yayıldım bu hdd ye ve içinde çok önemli şeyler var dieride geldi bugün.. sorun şu amacım 40gb lığı slave edip diğer hdd deki tüm verileri ona kopyalamaktı taktım açılırken o ilk ekranda primary master hede lerinin algılandığı bölümde garip karakterler atıyo tanıyamıyo hdd yi ben hemen patladım pc golda tabi aradım kavga ettim dedilerki bios ayarları bozuktur bende baktım 30 gb lığı çıkarınca bozuk sandığım hdd gayet çalışıyo ama gene üstüne veri yazmada zorluklar var şimdi napıcam bios ayarı nası yapılır bilmiyorum 2sini birden açamassam hayatım kaydı...
arki o zaman birini aç cdrw ile rw cdlere yaz aktar en son çare olarak. onun dışında jumper ayarlarını bidaha kontrol et hddlerin birini diğer ide(naasıl yazılıyodu bu bee) girişine bağla saygılar...
30GB'lık HDD'yi primary master, 40GB'lık HDD'yi de Secondary master olarak bilgisayara bağla. Windows açılınca ghostla diksten diske aktarma yaparak verilerini 40GB'a aktar.
ya slave olarak taksamda açmiyoki aleti tanimiyo bilgisayar basta garip karakterler atiyo tikaniyo..
Ben sana zaten slave olarak tak demiyorum iki HDD'yide farklı kablolara tak diyorum...
Anakartın Marka modelini yazar mısın? eski bir epox anakarta öyle bir sorun yaşamıştım ide kanalında sorun çıkmıştı slave olarak bişi takarsam anakart saçmalıyordu bios update i yoktu...belki seninkinin sorunu sadece bios bug ı dır...bir updatele düzelebilir o yüzden bakmak lazım... ancak bunları yazarken Master Slave ayarlarını düzgün yaptığını varsayıyorum...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme