Arkadaşlar yere düşen 2TB lık hard diskte bad sector oluştu en son tamamlanan chkdsk sonucunda 5,5 MB (5500 KB) bozuk alan gösterdi.
Sonra bir yanlış anlama nedeni ile diski dinamik diske çevirdim.Şimdi ise pc de disk görünmüyor Disk yönetiminde dinamik disk okunamaz diye görünüyor.
Veri kurtarma programları ile denediğimde bad sector olduğundan tarama süresi abartı derece uzun oluyor.1 tanesi 3 ay 20 gün filan gösterdi tarama süresini :) okunabilir alana geldiğinde o süre azalacaktı ama en az 2 gün sürecekti sanırım.
Birde veri kurtarma programları diski 930 GB olarak görüyor 930 GB yi seçip disk olarak altında partition olarak 1.82 TB olarak görünüyor.Direk 1.82 TB olarak tek disk görünmüyor yani.Orasıda ayrı bir ilginçlik.
Şimdi sormak istediğim ben bu diski dinamikten tekrar temel diske döndürsem sonra veri kurtarma ile taratma yapsam dosyalarım geri gelir mi?
Boyutu büyük dosyaları kurtarmak bence çok zor olur ancak görünüşe bakılırsa temel diske dönmekten başka çareniz de yok zaten. ):
Dün gece Easeus Data Recovery ile taratmaya başladım , programın menüsünde 3 seçenek vardı disk kurtarma yöntemi olarak ilk ikisini seçtiğimde dinamik disk görünmüyordu 3. seçenekteki direk partition taramaydı onda dinamik diski 930 gb görüyordu taratmaya başladım yaklaşık 10-12 saatte bitirdi ilk önce partition ları aradı sonrada içindekileri listeledi.
Şimdi tarama sonuçlarında klasörlerim görünüyor ama eksik klasörlerde var görünmeyen , eksik klasörlerdeki bazı dosyalar lost files ve raw files diye bazı klasörlerin içinde biraz karışmış oraları. Düzgün görünen ilk klasörü kopyalamaya başladım 55 GB bakalım ne olacak.
Asıl sorun bu easeus programı gibi sağlam partition üzerinden tarama yapıp diskide 1.82 TB görecek bir program bulmam lazım.Denediğim diğer 3 tanesi sector by sector tarama yaptığından bad sectorlerde çok takılıyorlar çok da uzun tarama süresi çıkartıyorlar.
Diskte 1.82 TB içinde 50 GB - 100 GB veri kaybolsun ama diğer verileri hızlı tarama ile gösterecek program var mı bildiğiniz? Temel diske döndürsem bu sefer dosya isimleride kaybolacak silinmiş eski dosyalarıda çıkaracak , şuan easus recovery dosya isimleri ile güzel listeledi böyle kurtarım yapmak kolay ama 930 GB görüyor diski 250 GB boş alan vardı 1.82 TB içinde 600 GB filan görünmüyor yardımcı olabilecek birisi olursa iyi olur tşkler.
55 GB lık dosyayı kopyaladım ama 20 GB .avi film bozuk çıktı :( %40 nerdeyse.Diğer 350 GB lık klasörü kopyalıyorum bakalım ondan ne kadar eksik çıkacak..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme