format sırasında hard diski eşit olmayan parçalara nasıl bölerim
format atarken sana sorar zaten bu diskte yeni bölüm oluşturmak için "C" idi sanırın tuşuna basın der.o sırada bölebilirsin
kardeş sen xp bölme asamasına geldiysen geri kalanı kolay
örnegin hardiskin 80 lik ise o zaten orda gösteriyodur
altta seçenekler vardır enter devam c bölüm oluştur F3 çık gibi cbölüm oluştur dersin ondan sonra alta inersin tekrar bölüm oluşturursun enter devam dersin çıkan pencerden nfts çabuk olanı seçerek yüklemeye devem edebilirsin
evet şu an itibariyle sordu ama önemli olan şu ki benim seçtiğim alan sectör alanının ilk kısmından itibaren mi olucak 2. kısmından itibaren mi yani çok garip oldu biliorum ama şöyle ki ilk 1,5-2 gb lık bölümde badsectör var.. ben geri kalanına win kurucam e benim böldüklerimin hangisi ilk hangisi son nerden bilicem :D komik bi soru oldu ama :D
Harddiski istediğin büyüklükte ve istediğin adette parçalara ayırbilirsin. Baştan ilk 2 GB kısımda bad sector varsa, ilk parçayı 2 GB kadar ayır. Bu otomatik olarak "C" olacak. Sonra harddiski iki parça olarak kullanacaksan, kalan kısmı istediğin gibi bölümlendir. Partition işlemi bittikten sonra, kurulum sana hangi parçaya windows yüklemek istediğini sorar. Buradan seçimini yapıp devam edebilirsin. Kurulum bittikten sonra partition magic programı yükleyip, bad sector olan bölümü kapatabilirsin.
Önce diskin reabilite edilebicek durumda olup olmadığına bakalım hdd regeneratör programını edinin ve diski taratıp düzeltmeye çalışın sorun ortadan kalkabilir.Fomatı c:/u şeklinde atarak sanal badlerden kurtulabilirsiniz.Herşeye ramen bad varsa disk kapasitesi dos için uygunsa 37gb ve altı. fdisk ile değil ise disk üreticinizin maxtor ayda seagate disk manager programları ile olmadı partition magicgibi boot disket yada cd hazırlayan programlarla fare kullanarak diski bölebilirsiniz.disk oluşturulan ilk parçaya göre c-d-e-f gibi isimler alarak sınırladırılır.Ancak bunalrdan bir fark vardır logical ve primary mbr(işletim sistemi için master boot kesimi) yazılacak ilk kesim olan primarydir.Xp kurulum cdsi ile yapılacaksa olay kurulum ekranı gelince disk boyutlarını gösterdiği erkanda c yi 2gb seçip geri kalanı istediğiniz gibi ayarlayıp kurulum için c harici bir disk bölümü seçerseniz işletim sistemi oraya kurulur.