Şimdi Ara

hard diskim can çekişiyor bi derman verin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bugün bir merkeplik yaparak HDD mi açtım CDye benzer tabakaya elimi sürmeden elimle çevirdim oynadım yani. okuma çubuguna da dokunmadım. başka hiç bir yeri ile oynamadım çizik yok tek hata daireyi çevirmem sonra tekrar kapagını taktım kasaya monte ettim ve çalışmadı. acaba diski geri alabilirmiyim 60 Gb yakın veri mevcut yandıgımın resmidir. yardım edin ne yapabilirim tekrar nasıl çalışır. resim koyacam ama tehlikeli falan diyor forum. içinde script varmış. neyse şunlar yazıyor az çok başka bir disk takıp ona sistem yükleyip bu diskide sonradan takılma diye tanıtsam veriyi alabilirmiyim

3rd master : samsung HD160JJ/P ZM100-34
    Ultra DMA mode -5 , S.M.A.R.T. Capable and Status BAD
    Auto - detecing USB mass Storage devices.
    00 USB Mass storage devices found and configured

3rd master hard disk :S.M.A.R.T. status BAD backup and replace

press F1 to Resume

• moralini bozmak istemem ama açman bile yeterli bozulması için....
  • sence hiçbirşekilde alamazmıyım bu verleri HDD önemli degil yenisini alırım bu sene ile beraber 7 oluyor çok çeşitli konularda arşiv oluşturdum.
  • Plakaya dokunmadıysan elinle çevirmen bir sorun yaratmayacaktır. plakalar üzerinde toz kaldıysa sadece güç kablosunu tak çalıştır daha sonra çıkar data kablosunu ve disk kablosunu tak bakalım ne olucak. Çıkarıp takma işlemlerini her zaman bilgisayarı kapatarak yap. Smart kapalı olsun. Vidaları iyce sıktığından emin ol. Ayrıca disk takılıyken power tuşuna bastığında diskte ne gibi değişiklik oluyor onlarıda yaz.

Ayrıca. Arşivi içinde iken HDD'yi açtığını söyleyen kişinin gerçek olduğuna inanmıyorum sadece bilgi vereyim dedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kardelen G. -- 18 Kasım 2010; 9:01:42 >
  • 7 senelik arşivi şimdiden unut.ha param var diyosan data kurtaran yerler var. ama oldukça pahalı. ben diyim 300 sen de 500.
  • gerçek kardeş gerçek zaten böyle birşeyi ancak benim gibi biir m.l yapar.plakaya dokunmadım sadece elimle çevirdim. önceleri samsung diye biostan görüyordu şimdi onuda görmüyor. açılışta okuma kafası bi iki gidip geliyor sanki işlem yapıyor gibi kısa süre sonra da en uçtan en sona dogru sn de 3 tekrar yapmak üzere gidip geliyor 10 dk da böyle 10 saat te. bugün garanti bankasının en eski kasalarından birinin HDD sini kullandım (10.1 GB) format attım elimdekini okutabilirim diye fakat olmadı. arşive gelince %50 si yedekli idi sadece son yaptıgım önemli bilgiler programlama bilgileri, gitti vede masa üstünde olan 3 dosya can alıcı noktada bu işte.. bios tan denemedigim işlem kalmadı belki 60 defa biosa girdim ama yok sağlık olsun diyorum ve şimdi bir bardak soğuk su içiyorum.
  • şaka gibi bir konu olmuş :D
  • Neden kurcaladin zavalli hdd,suclu sensin cek cezani...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.