Şimdi Ara

Hard Diskin tuhaf ses çıkarması (HDD)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
93
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün oyun oynarken uzun süreli takılmalar, dokuların kalitesizleşmesi, aniden gelen crash hataları olunca sinirlenip yattım. Bu sabah kasadan 1 saniye arayla yüksek sesle böyle mekanik takılması gibi sesler gelmeye başladı. Kablolardan biri pervaneye mi takılıyor acaba diye kasayı açtım sorun yok. Sonra sesin bazen kesilip bazen tekrar geldiğini anlayınca yakından kasayı dinlemeye çalıştım ses hard diskten geliyordu. İnternetten araştırınca hard diskin ömrünün sonuna geldiğini anladım. Bozulmasının en büyük sebeplerinden biride yük altındayken elektrik kesilmesiymiş.
    Benim oturduğum mahallede de ne hikmetse her ay rastgele saatlerde elektrik kesiliyor. Güya İstanbul'da yaşıyoruzda herneyse. Neyseki Windows'u ayrı SSD'ye kurdum onda sorun yok.
    1 TB HDD'de sadece oyunlar vardı 1-2 tanesini kurtardımda geriye kalanlar güme gitti. HDD'nin tamir edilmesinin bir yolu var mı yoksa başka bir tanemi almak zorundayım ?
    Alıcaksamda SSD'mi yoksa yine HDD'den mi devam etmeliyim malum fiyatlardan dolayı ?
    Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi solgunaltair -- 17 Haziran 2020; 12:10:38 >

• Ayrıca son 1-2 aydır oyunlarda saçma sapan takılmalar ve ufak hatalar türemeye başlamıştı bunun sebebi hard diskin bozulmaya yakın olup performansının düşmesinden dolayı olabilir mi ?
  • HDD'den gelen sesler periyodik tıklamalar şeklindeyse bozuk sektör olduğu anlamına gelir. HD Tune yazılımının error scan bölümünden uzun test yaptırın (quick scan seçili olmayacak) kırmızı kutular çıkarsa Windows komut istemi altında chkdsk /f /r komutuyla tamir etmeyi deneyebilirsiniz. Tamir işlemi başarılı olursa sonrasında HD Tune ile yine tarama yapıp tekrar kırmızı kutular görünüyor mu bakabilirsiniz. İlerleyen günlerde bu taramayı tekrarlarsanız ve yeniden kırmızı kutular görünürse o disk bir daha güvenilir hale gelmez. Elektrik kesintileri HDD'ler için ciddi problemler yaratabilir en ucuz UPS bile bu sorunları ortadan kaldırır.

SATA SSD'ler HDD'lerden 4-5 kat hızlıdır fakat bu hızlar her durumda geçerli değil yani oyun oynuyorsanız yükleme süreleri 5-6 kat artmaz hatta 2 kat bile artacağını sanmam çünkü oyunlarda yükleme süreleri sadece disk'le alakalı değil.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Disk fren ses çıkartıyor.
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.