Bildirim
'HARD' Polinom Sorusu Çözülmemiş Son 5 Soru
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Şimdi Age of Empires atıyorum akşam bakarım hepsine.. edit yolda iftar sonrası.. -
quote:
Orijinalden alıntı: %95
Şimdi Age of Empires atıyorum akşam bakarım hepsine.. edit yolda iftar sonrası..
takipteyim hocam :) -
-
1. soruda x^2=-x-a dequote:
Orijinalden alıntı: Weierstrassquote:
Orijinalden alıntı: %95
Şimdi Age of Empires atıyorum akşam bakarım hepsine.. edit yolda iftar sonrası..
takipteyim hocam :)
Alıntıları Göster
ondan sonra polinomda x^2 gördüğün yere -x-a yazınca çıkar. -
2 Q(x) e x kare diyince derece 5 oluyo. X kare dememdeki sebep kalan her zaman küçüktür bölünenden
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Selenimm -- 18 Temmuz 2013; 17:05:16 > -
2. soruda kalan bölümden küçük olmak zorunda. kalanı en büyük 2. dereceden alabiliriz cevap 2+3=5.quote:
Orijinalden alıntı: maqnum
1. soruda x^2=-x-a de
ondan sonra polinomda x^2 gördüğün yere -x-a yazınca çıkar.
Alıntıları Göster
çok hardmış kardeş. -
quote:
Orijinalden alıntı: yagmur adam
2. soruda kalan bölümden küçük olmak zorunda. kalanı en büyük 2. dereceden alabiliriz cevap 2+3=5.
çok hardmış kardeş.
Sağolasın hocam polinomun hardı böyle oluyor konunun kendisi kolay. -
Hepsini cozdum ama su cozum programini nasil kullaniyorsunuz onu bir soyleseniz -
quote:
Orijinalden alıntı: HAYATist
Hepsini cozdum ama su cozum programini nasil kullaniyorsunuz onu bir soyleseniz
Bende bilmiyorum ama hocam cozumlerini merakla bekliyorum. -
4)http://www.sketchtoy.com/45915144quote:
Hepsini cozdum ama su cozum programini nasil kullaniyorsunuz onu bir soyleseniz -
quote:
Orijinalden alıntı: Weierstrass
quote:
Hepsini cozdum ama su cozum programini nasil kullaniyorsunuz onu bir soyleseniz
Bende bilmiyorum ama hocam cozumlerini merakla bekliyorum.
Foto nasil ekliyoruz onu biliyormusin -
Hizliresim.comdan ekleyip linklerini atabilirsin hocam -
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: oguzcan546
7.Soru içinde 8x^3-12x^2+6x-1 = (2x-1)^3 oluyor . Ordanda 2a-1 = 0 dersek a=1/2 oluyor . Cevaba yanlış bakmış olabilirmisiniz
Hocam cevap -3/2 olarak vermis kitap -
quote:
quote:
7.Soru içinde 8x^3-12x^2+6x-1 = (2x-1)^3 oluyor . Ordanda 2a-1 = 0 dersek a=1/2 oluyor . Cevaba yanlış bakmış olabilirmisiniz
Hocam cevap -3/2 olarak vermis kitap
3 derceden bir ifadeye tam bölünüyorsa 3-1 2. dreceden türevleride bölünür iki kere türv alırsan =48(x+2)-24 olur bunu 0'a eşitlersen a=-3/2 çıkıyor cevap şıkkı doğru -
quote:
P(x-2)=(2x-1)^3 yani p(x) polinomu= [2(x+2)-1]^3 e eşit oluyor bize p(x) polinomunun tam bölünebilmesi için diyor
p(x)=(2x+3)^3 olduğu için (x-a)^3 ile tam bölünebilmesi için x=a olmalıdır 2x+3=0 burdan x=-3/2
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leo Minor -- 18 Temmuz 2013; 19:08:17 > -
updullahquote:
Orijinalden alıntı: Leo Minorquote:
P(x-2)=(2x-1)^3 yani p(x) polinomu= [2(x+2)-1]^3 e eşit oluyor bize p(x) polinomunun tam bölünebilmesi için diyor
p(x)=(2x+3)^3 olduğu için (x-a)^3 ile tam bölünebilmesi için x=a olmalıdır 2x+3=0 burdan x=-3/2
Alıntıları Göster
-
En az birinci dereceden iki polinomun çarpımı biçiminde yazılamayan ve sabit olmayan polinomlara indirgenmeyen polinom denir. Eğer indirgenemeyen polinomun başkatsayısı bir ise o polinomda asaldırquote:
updullah
Alıntıları Göster
yani 1- 2- 3 doğru
Benzer içerikler
- barış yayınları zor mu
- doping hafıza şikayet
- 1996 üniversite taban puanları
- ribozom organel midir
- çoğullaştırma nedir
- telegram indirim kanalları
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X