Şimdi Ara

Harddisk alırken dikkat edilecek hususlar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
2.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar,pacardbell tm81 (x4 n930) notbook'uma harddisk alacağım. Daha önce hiç notbook geliştirmedim.

Dikkat edeceğim bazı hususları biliyorum 2.5 inç olması,sata 2 bağlantıyı desteklemesi.

ama 500gb ı destekler mi? 8mb ön belleği desteklermi veya bunlar önemli mi değil mi bilmiyorum.

almayı düşündüğüm ürün linki WD-500gb

yardımlarınızı bekliyorum

• Notebook mekanik disklerin hepsi aşağı yukarı aynıdır. 7200 rpm olmasına dikkat et,biraz daha performans artışın olabilir. 8 MB önbellektir genelde, fakat 16mb olanlarından da alabilirsin.

SSD almayı düşünmediğin sürece üstte yazdığım her zaman geçerlidir.
  • bu saatten sonra hele hele laptopa mekanik hdd alma...ssd den başkasına bakma....aradaki farkı önce kendin gör sonra al....test imkanı bulacağın büyük marketlere göz at....
  • SSD yeni bilgisayarlarda olmazsa olmaz, ama bir laptopta kullanmak için hala pahalı.
    750gb-1tb gibi yüksek kapasiteye sahip HDD fiyatı ile 120-240 GB SSD fiyatları aynı. MAsaüstü bir sistemde 60-120 GB arası SSD alıp, sistemi son derece hızlandırıp, yanına da depo maksatlı HDD alındığında, hem hız olarak hem de f/p olarak mükemmel verim alınıyor. Ama notebook'da 2.ci bir depolama birimi bağlayamayacağın için, tek atımlık barutun var. Aynı miktardaki bütçe için; SSD tercih edersen LAptop'un şahane hızlanacak, inanamayacaksın, ama ssd alanın 12* gb olacağı için depolama maksatlı asla kullanamayacaksın. HDD alırsan durumu zaten biliyorsun ancak çok fazla alana sahip olacaksın. İhtiyaçların yönünde durumu değelendirebilirsin. Ama ben senin yerinde olsaydım, SSD alırdım. Böyle sistemi şahane hızlandırır, depoya ihtiyacım olduğunda da sonradan alacağım 3,5" harici bir HDD ile durumu dengelerdim.
  • harici düşünürsen 3,5" değilde 2,5" diskleri tavsiye ederim diğerine göre daha uygun boyutları var.

benim laptopta 2 tane hdd yuvası var birisine ssd takıyorum digerine normal disk, 5 senelik laptop şimdiki laptoplardan daha hızlı çalısıyor üstelikte sata I

yeni laptop alırsam zaten çift hdd olanlarına bakıyorum. film müzik program ıvır zıvır indiren birisi için bence şart çift hddli laptop
  • teşekkürler, 60gb crosair ssd + 500gb verbatim harici hdd aldım.henüz montajını yapmadım.birde aldığım ssd sata 3 destekli.

pacard bell tm81 x4 n930,bu desteği sağlıyor mu? bilgisi olan var mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufuk_inceoglu -- 10 Temmuz 2012; 12:26:50 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.