Şimdi Ara

Harddisk-Anakart uyum sorunu ???(Lütfen)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

HP nx6310 marka laptopum var. 1 senedir sıfır problem çalışıyordu. Fakat gecenlerde bilgisayarı sabah acayım derken ne ekranda goruntu, ne de XP açılış sesi vardı, fakat fanlar ve harddisk çalışıyordu, ses geliyordu bunlardan. Neyse işte gittim HP servisine anlattım durumu. Anakart yanmış dediler, değişmesi lazım dediler. Mecbur bıraktık laptopu. 5 gün sonra telefon edip bilgisayarı gelip alabilirsiniz dediler, ama sistem cokmuş orjinal olmadıgı için yukleyemedik dediler. Tamam ben yuklerim sistemi dedim, aldım bilgisayarı. Eve gittiğimde format atmaya başladım ama önyükleme yaptıktan sonra XP nin yukleneceği yeri secin diyecegi yerde "sistemde hiçbir harddisk bulunamadı diye bi uyarı aldım, bi daha denedim yine aynı uyarı. Hemen servise geri geldim ve durumu anlattım.
    Adamın dediği anakart yeni model ve harddiski XP de gormuyor dedi.
    EEE napacaz o zaman dedim?
    Vista kur, hiç bi sorun olmaz dedi
    Bende vista kullanmak istemiyorum, xp istiyorum dedim
    O zaman dedi Sata tanıtması yapacaz(USB disket sürücüden bi yukleme yaptı, F6 'ya bastı falan, ardından format attı bilgisayara, XP yi yukledi)
    Her XP yuklemesinde ya da formatında bu işlemi yapmam gerekiyormuş. (Disket sürücüden yukleme yapma işini)
    Bunun farklı bi çözümü yok mu? Yani bu anakart harddisk uyum sorununu nasıl halledebiliriz? Acronis(Ghost tarzı bi program) ile XP yi yeniden yukleyebiliyorum, ama adam gibi bi format atmak istesem disket sürücü olmadan atamıycam.
    Bu sorunu nasıl halledebiliriz? Çözüm öneriniz var mı? Anakart ve Harddisk değişiminden farklı olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Primary_You -- 24 Kasım 2007; 23:22:19 >

• Diskiniz sata olduğundan dolayı XP CD si ile kurulum yaparken ya F6 ile Sata sürücüleri yüklemeniz yada nlite isimli bir program ile bu sürücüleri bir XP CD sine ekleyerek yeni bir XP CD si oluşturmanız lazım bu şekilde yeni oluşturacağınız XP CD si ile istediğinizi yapabilirsiniz.

Kolay gelsin...
  • peki dostum bunu xp cd sine ekleme olayını nasıl yapacaz acaba?
  • he birde anakartın modelini ya da ismini cismini bilmiyorum. Bana dedikleri biz bozuk anakartı ankara gonderdik onlar bize ne gonderdiyse onu taktık dediler. Bunun kurulum cd si falan yokmu dedim, yok dediler, önceki anakartla aynı değil sonuçta setup dosyaları da farklı değil mi bunun dedim? Yok sorun olmaz dediler. Bunu da belirteyim.
  • Ben kısaca özetleyeceğim detaylısını forumda aratarak bulabilirsin.

Önce nlite programını indirin. Programı kurun.

Daha sonra Orjinal XP süürücüsünü Harddiskinize bir klasör içine yükleyin.
    ( Örn: C:\XPCD )
    Daha sonra Anakartınızın sata driverlerini bulun ve başka bir klasöre yükleyin. ( Örn: C:\satadrv )

Daha sonra nlite pogramını çalıştırın orda orjinal XP dosyalarının olduğu klasörü gösterin.

Sürücülerin eklendiği bölümde de Sata sürücülerin bulunduğu klasörü gösterin.

Daha sonra image oluştur deyip image dosyasını diskinize yada direkt CD ye yazdırın bu kadar...
  • hocam illa orjinal xp cdsi olması gerekiyor mu? Olmazsa olmaz mı bu?
  • Orjinal olmasada olur dersem belki yöneticiler kızar...

Anladın sen onu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sağolasın hocam
    bi deneyelim bakalım....
  • hocam anakartın modelini cpu z den öğrendim ama bunun driverini bi türlü bulamıyorum nasıl bulurum bunu? Bi yardımcı olabilcen mi acaba?

intel Chipset i945PM/GM/GT/i940GML
  • PM den e-mail adresini yollarsan gökten sata driver yağacakmış...

• hoca intelin sitesinde bilen bulamadım yawssss... Yok böle bişi
    sinir oldum walla bi yardım elini uzatıver beaaaa... sen bana adresi ver ben indirem ok?
    bak bugun dogum gunum zaten bi yardım ediver, hediye niyetine... ok? Nlite i indirdim zaten, bana anakartın driveri lazım. Ok?
  • Driver geliyor, geliyor, gellllddddiiiiiiii...

Kolay gelsin....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.