Şimdi Ara

Harddisk bozuk mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Müşterime format çekip yeni sistem kurdum. Verdiğimde gayet güzel çalışıyordu. Bi kaç saat sonra makne geri geldi ve hdd bad sectör var. bunu maxblastın 5 versiyonu ile tarattım. İyi güzel format çektim low lewet xp den sorunda çıkmadı. Tekrar sistemi kurdum yine aynı hata verdi. Hdd okuyamıyor. Nedendir acaba?

• Sistemi yüklediğiniz cd yi veya hdd data kablosunu değiştirmeyi denerseniz sorun çözülür (başka sorun yoksa)
  • Hocam kabluda sıkındı yok. hdd den ses geliyor. tarrrrrrrrt diye. kafa vurmuyor ama garip ses var..
  • Hdd tune programı ile bad sector olup olmadığını bir daha taratın. Yavaş taramaya alın, hızlı olduğunda göstermez.
  • HDD formatlarken belli bir bölümü ayırın ( 2 gb gibi mesela) hiç dokunmayın kalanı üzerinden formata devam edin bir de öyle deneyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kartal_07

Hdd tune programı ile bad sector olup olmadığını bir daha taratın. Yavaş taramaya alın, hızlı olduğunda göstermez.

Hocam maxblast ile low lewel denemiştim bi sıkıntı çıkmamıştı deneyimmi hdd tune dahamı iyi olur diyorsun ?
  • hocam bad sector varsa ondan yapıyordur hiç boşuna uğraşma sistem dosayası bad sector(yani fiziksel arıza) kısmına yazılıyor ve ilerlen zamanda tekrar okuyamadığı için hata veriyor bad sector gizleme onarma olmazda onarma diye geçen programlar var belki fayası olabilir ben olsam diski 3 böler hata veren kısma sistemi kurmam diğer bölümlere kur bakalım yine aynı hatayı verecek mi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Walla bad sectör var herahlde ama bad seçtör görmüyor.. Gerçi Şimdi sabahtan beri test yapıyorum bi sıkıntı yok :)
  • Badsector olayı olan hddler bu gün olmazsa yarın mutlaka sorun çıkartır ve sistem kurulumlarını defalarca yapsanız bile sonuçsuz kalır tüm uğraşlarınız. Tüm işlemler sonucunda bad sector olayı halen devam ediyorsa disk okuma hatası vs. bence kendinizi daha fazla yormayın eziyet çektirmeyin. Müşteriye söyleyin yeni bir hdd takın kurulum yapın olsun bitsin
  • hard diskte bölünmüş kısımlar var ise silin ve komut ile ( format c: ) ile formatlayın, düzelmez ise değiştirin sektör programları felan hikaye
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.