Şimdi Ara

Harddisk görmeme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni aldığım 120 gb lık harddisk Bios tan baktığımda tanınıyor ama windowsu(XP kullanıyorum) normal şekilde açtığımda yeni donanım bulundu demesine rağmen Bilgisayarım klasörünü açtığımda karşıma Eski harddiskim (40 gb lık) geliyo yalnızca, yeni olanı göremiyorum, Bilgisayarım->özellikler->Aygıt yöneticisi ne gittiğimde donanım sorunsuz çalışıyor diyor, ne yapabilirim acaba yardımlarınızı bekliyorum.

• HDD SATA ve ANAKART ASUS ise görmeyebilir. P4P800 hariç
  • Anakartım p4p800 ve HDD ise İDE , eski HDD de İDE ve 40 gb lık

bu HDD yiş iş yerine getirdim burada da aynı sorun var (iş yerindeki:gigabyte 8565 anakart ve 40 lık İDE HDD var)

aynı portta olmuyo çıkarıyorum cd rw ın portuna ekliyorum gene olmuyo ya uffff

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medar -- 28 Şubat 2006; 10:38:53 >
  • Bilgisayarıma sağ tıkla Yönet komutunu ver.
    Sol tarafta ki kısımdan Disk Yönetimini seç.

burda bilgisayarında takılı olan hdd ler ile ilgili herşeyi yapabilirsin.

120 lik görünüyosa sağ tıkla.
    yeni birim oluştur falan diye bi secenek varsa onu sec.
    yoksa biçimlendir i sec
    bicimlendirme bittikten sonra gene görünmez ise aynı yerden sağ tıkla sürücü harfi ve yolu değiştir gibi bişey olması lazım onu sec bi harf ata olay bu kadar

cevabını bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neo_84 -- 28 Şubat 2006; 10:49:50 >
  • Doğru.Önce format atmalısın.Ms dos ta atarsan daha iyi olur.

Yine olmazsa bir tekik servise baktır.Veya windowsu baştan kur.

Master-slave olayına dikkat et.İkisi de master olmasın Hdd lerin.Yeni taktığını slave olarak jumper dan ayarla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SavageWarrior -- 28 Şubat 2006; 10:55:24 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: SavageWarrior

Doğru.Önce format atmalısın.Ms dos ta atarsan daha iyi olur.

Yine olmazsa bir tekik servise baktır.Veya windowsu baştan kur.

Master-slave olayına dikkat et.İkisi de master olmasın Hdd lerin.Yeni taktığını slave olarak jumper dan ayarla.

dostum biosta görünüyo diyo Master-slave olayı değil bu hdd de sürücü harfi yok bu yüzden görünmüyo seninde doğruladığın gibi bunun içinde bölüm oluşturmak lazım yani format atacaksın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Neo_84

Bilgisayarıma sağ tıkla Yönet komutunu ver.
    Sol tarafta ki kısımdan Disk Yönetimini seç.

burda bilgisayarında takılı olan hdd ler ile ilgili herşeyi yapabilirsin.

120 lik görünüyosa sağ tıkla.
    yeni birim oluştur falan diye bi secenek varsa onu sec.
    yoksa biçimlendir i sec
    bicimlendirme bittikten sonra gene görünmez ise aynı yerden sağ tıkla sürücü harfi ve yolu değiştir gibi bişey olması lazım onu sec bi harf ata olay bu kadar

cevabını bekliyorum.

Arkadaş gerekeni anlatmış
    keşke 40 lık hdd devre dışı bırakıp yeni aldığın hdd yi biçimlendirseydin direkt görecektin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar teşekkür ederim Neo84 kardeş dediğini yaptım sağ tılayıp yönet dedim ve sürücüyü etkinleştirip harf verdim sonra biçimlendirdi ve sorun aşıldı çok teşekkür ederim tekrardan Allah razı olsun yaa elime alıp gerii götürecektim az kalsın hdd i ama manisadayım izmirden aldım yani birsürü işten kurtardın beni yardımlarınıza minnettarım
  • quote:

Orjinalden alıntı: medar

Arkadaşlar teşekkür ederim Neo84 kardeş dediğini yaptım sağ tılayıp yönet dedim ve sürücüyü etkinleştirip harf verdim sonra biçimlendirdi ve sorun aşıldı çok teşekkür ederim tekrardan Allah razı olsun yaa elime alıp gerii götürecektim az kalsın hdd i ama manisadayım izmirden aldım yani birsürü işten kurtardın beni yardımlarınıza minnettarım

önemli değil dostum bildiğimiz konularda herzaman yardımcı oluruz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.