Şimdi Ara

harddisk kullanımı toplam dosya boyutundan fazla

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 1 ay önce laptop aldım. geçen gün müzik dinlerken mavi bir ekran geldi ve bilgisayar sayım gibi bir şey yaptı. kısa sürdüğü için ne yaptığını anlayamadım. yeniden başladıktan sonra c: nin gereğinden fazla dolmuş olduğunu anladım.yaklaşık olarak 30gb lık fazladan kullanılan alan var. bu alan kullanımı nereden geldi bilmiyorum. ne yaptıysam düzeltemedim. yardımcı olursanız sevinirim.

• Başlat => Çalıştır =>cmd yaz. Tamam de Komut İstemi penceresi açılacak. Bu pencere metin tabanlı (komut satırı) fonksiyonlar uygulanır. Buraya chkdsk/r #: komutunu yazarak (# yerine kontrol etmek istediğiniz sürücünün harfini yazacaksınız) ve enter. Bu kontrol sonrasında problemini çözebilir. Bu C bölümü içinse bilgisayar açılışında yapayım mı? diye zamanlama isteyebilir, onaylayın ve bilgisayarı yeniden başlatın.
    Başlat > Tüm Programlar > Donanım > Sistem Araçları > Disk Birleştiricisi'ni çalıştırın.
    Başlat > Tüm Programlar > Donanım > Sistem Araçları > Disk Temizleme'yi çalıştırın.
  • bu sorunumu çözmedi hala 30gb lık fazlalık dosyam var.vistadan kaynaklı bir sorun olabilirmi.
  • yardım edebilecek yokmu?
  • c:\windows\installer klasörüne bir bak derim, gizli olabilir yanlız klasör bunun için gizli dosya ve klasörleri göster seçeneğini işaretlenem lazım araçlar\seçenekler bölümünden...

bende 19 GB veri wardı burda sildim rahatladım sende de çok fazla veri warsa -güncelleme dosyaları genelede- gerekmediklerine emin olduklarını sil...

güzel bir virüs ve trojan programı ile tarat pc ni bazen virüsler de buna sebep olabiliyorlar...
  • öyle bir klasör yok :(
  • Klasör seçeneklerinden görünümü seçin.

Sırayla;

Basit dosya paylaşımını kullan...
    Bilinen dosya türleri için uzantıları gizle...
    Gizli dosyaları ve klasörleri göster...
    Korunan işletim sistemi dosyalarını gizle...

Bunların tamamının tiklerini kaldır.

Ardından System Volume Information Sağ tıklayıp Özellikler-Güvenlik-Ekle-Gelişmiş-Şimdi Bul u tıklayın ve Administrator olarak yetkili kullanıcıyı seçin.. Tam denetim vererek Güvenlik seçeneğini kapatın..
    Ardından System Volume ye girin ve içerisndeki silebildiğiniz bütün dosyaları silin.( change.log ) Bu dosyayı silemezsiniz... sonra Recycler in içini de tamamen boşaltın.

Sonra C: ya da sistem nerede kuruluysa içerisinde Ana klasörler hariç

ads_err.dbf
    AUTOEXEC.BAT
    boot.ini
    Bootfont.bin
    CONFIG.SYS
    IO.SYS
    MSDOS.SYS
    NTDETECT.COM
    ntldr
    pagefile.sys
    sqmdata00.sqm ( sqm'lerin hiç biri...) haricindeki bütün dosya ve klasörleri silin... Ardından da 64 bit işletim sistemi kullanmıyorsanız Combofix i indirip çalıştırın.. Kolay gelsin..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • izin verirken hata oluşuyor. klasörün içini görebiliyorum ama dosyaları silemiyorum.
  • bura_nere
    Bu konuyu daha önce de görmüştüm fakat bir cevap yazamamıştım.Şimdi istersen beraber bakalım.
    Benim bildiğim vistada sistem geri yükleme uygulaması partisyonların %15i kadar yer kaplıyor diye biliyorum.
    Yani; C partisyonu 100 gb diyelim,kendisine 15gblık yer ayıracaktır.
    İlk sorum C partisyonunun boyutu ne kadar ve ne kadar fazladan dolu görünen alanın var?
    Devam edersek eğer;
    Başlat>programlar>donatılar>komut istemi üzerine gel ve sağ ile tıklayarak üstünde YÖNETİCİ OLARAK ÇALIŞTIR a tıkla.
    Cmd penceresi açılacak burada;
    vssadmin list shadowstorage
    yaz ve enterlar.Karşına çıkan ekranı bir ss al buraya koy beraber bakalım
  • Konuyu Hortlattığımın farkındayım ancak aynı sorun bende de var 120gb'lik corsair force gt ssd'ye win 7 kurdugumda 11gb yer kaplamasına rağmen sabit diskte 28gb yer kaplıyor farklı windowslarla'da denedim ancak sonuç değişmedi yardımcı olabilirseniz cok sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceza2000

Konuyu Hortlattığımın farkındayım ancak aynı sorun bende de var 120gb'lik corsair force gt ssd'ye win 7 kurdugumda 11gb yer kaplamasına rağmen sabit diskte 28gb yer kaplıyor farklı windowslarla'da denedim ancak sonuç değişmedi yardımcı olabilirseniz cok sevinirim.

pagefile.sys ve hiberfil.sys kaç gb onları görüyor musun ?

winrar penceresi açıp yukarı oku ile C ye gelip görebilirsin.
  • hiberfil.sys 9gb
    Pagefile.sys ise 12gb :

Sanırım fark burdan kaynaklanıyor nasıl düzeltebileceğim konusunda yardımcı olabilirmisiniz?
  • quote:

hiberfil.sys 9gb
    Pagefile.sys ise 12gb :

Sanırım fark burdan kaynaklanıyor nasıl düzeltebileceğim konusunda yardımcı olabilirmisiniz?

burada var

ssd ler için ikisi de gereksiz... silebilirsin...

http://akortek.net/viewtopic.php?f=92&t=981&start=0

ssd değilse bile rami 4gb dan fazla olanlar için pagefile.sys gereksiz... sanal ram o, ram azsa iş düşebilir.

hiberfil.sys ise uyku dosyasıdır... bilgisayarı hiç uykuya almam derseniz silin... uykuyu kullanıyorsanız kalsın.

• Uyku modunu genellikle kullanıyorum, 2 diskim var birisi 120gb corsair ssd, diğeri ise 500gb momentus xt hybrit, acaba bu hiberfile.sys dosyasını Diğer diske taşımam mümkün olur mu? Olursa performans açısından sorun yaşarmıyım?
  • quote:

Uyku modunu genellikle kullanıyorum, 2 diskim var birisi 120gb corsair ssd, diğeri ise 500gb momentus xt hybrit, acaba bu hiberfile.sys dosyasını Diğer diske taşımam mümkün olur mu? Olursa performans açısından sorun yaşarmıyım?

taşımayı bilmem de küçültebilirsin...

4-5gb kadar kalır sanırım...
    başlata cmd yazıp cmd.exe ye sağ tıkla ve yönetici olarak çalıştır de.

POWERCFG -H -Size 25

yaz ve enterla... boyutun düşmesi lazım.
    ben bu şekilde 8 den 4 e düşürmüştüm...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.