Arkadaşlar bildiğiniz üzere Windows 7 RC sürümlerini kullananlar için uyarı mesajları çıkmaya başlamıştı. Bende bu nedenle tek bölüm olan harddiskimi iki bölüme ayırıp yedeklemek istedim. Partition Magic adlı programı indirdim ve sürüm uyuşmazlığı uyarısı vermesine rağmen birşey olmaz diyerek devam ettim(windows 7 için uygun değilmiş tabii sonradan öğrendim). sonra harddiski bölümlendirmeye çalıştım, birkaç hata verdi düzelteyimi diye sordu düzelt dedim sonra programı açmamaya başladı. Herşey normal devam etti herşey sonra gece bilgisayarı kapattım ve yattım. Ertesi gün bilgisayarı açmak istedim, mavi ekran verip yeniden başlatmaya başladı. Dedim sistem zarar gördü heralde, repair falan yapayım dedim maalesef yine mavi ekran alıyordum. Sonradan farkettimki c: olan harddiskimin galiba bilmediğim birşekilde bilmediğim parametrelerini değiştirmesine izin vermişim Partition Magic'in. Windows 7 cdsi ile bootlayarak muhtemelen harddiski silip tekrar bölümlendirebilecem ancak tüm belgelerim yedekleyemeden gidecek. Ben bu durumu düzeltebilirmiyim? Nasıl?
Umarım derdimi anlatabilmişimdir... Şimdiden ilgilendiğiniz için teşekkür ediyorum.
Not: Mavi ekran hatasını durdurup okudum, harddiskle ilgili olduğunu söylüyordu. MS-dos komut istemiyle açtığımda(repair bölümünden) x: olarak görünüyor ve c: ya giriş yaptığımda sadece normal windows repair klasörlerini görebiliyorum. Biosta falan harddisk görülüyor.
Saygılar...
Beynim kazan gibi şuan ama , galiba mbr (master boot record) silinmiş/değişmiş , başka bir bilgisayara hdd ini bağlayıp yedekle , sonra tekrar formatla .En rahatı bu
biraz araştırdım, bootla çalışan partition magic sürümü varmış galiba. onunla harddiskin parametresi düzeltilebiliyormuş bu linkte sorunun çözümü verilmiş ama tabiiki denemeden ve ne işe yarayacağını tam olarak anlamadan cesaret edemiyorum. o mbr yi geri getirme şansım yokmu?
quote:
Orijinalden alıntı: cHacHo
biraz araştırdım, bootla çalışan partition magic sürümü varmış galiba. onunla harddiskin parametresi düzeltilebiliyormuş bu linkte sorunun çözümü verilmiş ama tabiiki denemeden ve ne işe yarayacağını tam olarak anlamadan cesaret edemiyorum. o mbr yi geri getirme şansım yokmu?
ben o mbr ile günlerce uğraştım dediğin program ve başka programlarla , gelmiyor malesef, yada bende gelmedi format atana kadar canım çıkmıştı formatta atılamıyordu mbr olmadığından boot etmiyordu hdd kendini , bence başka bir pc ye bağlayıp yedekle , sonrada bas formatı hoca , sağlam olsun .
sanırım düzeltme şansım olmayacak, galiba bir bootable linux ile yedeklemeyi deneyecem harddiski harici diske. daha sonrada win 7 dvdsi ile boot yaparak format atıcam.
hiren boot cd diye arat nette. bulacağın image dosyasını cdye yazdır. onunla aç pc yi. sanırım partition tools bölümünde bahsettiğin partition magic olması gerek. oradan girip parametrelerini düzeltmeyi dene. Olmazsa aynı bölümde acronis partition exper var onunla dosyalarını hariciye yedeklemeyi deneyebilirsin.
peki doğru parametrelerin ne olduğunu nerden bileceğim?
az önce cdyi takıp bahsettiğim programa baktım tam isim vermek için, bu cd ile pcyi açınca partiton tools kısmında acronis disc director adlı program var. onu açarsan partitionlarını kontrol edebilirsin. İçine girip dosyalarının sağlam olup olmadığını kontrol edersin. sadece windows dosyaların bozulmuşsa önemli dosyalarını buradan başka bir diske yedeklersin sonra wind yeniden kurarsın.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme