Şimdi Ara

Harddisk Sorunu! Lütfen Yardım!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarımın harddiskinin 210 GBlık kısmına Windows XP kurulu, geri kalan 90GBlık kısma ise ubuntu 32-bit kurulu idi. ubuntuyu sildim ve yerine pardus 2007.1 kurdum. İnternete pardustan giriyordum. İnternetten bir windows dosyası indirdim ve onu pardus üzerinden windows sürücüsüne attım. Bilgisayarı yeniden başlattığımda ve GRUB(linux bootloader)dan windowsu seçtiğimde bilgisayar hiçbir tepki vermeden yeniden başlıyordu. Ama windowsu seçtikten hemen sonra F8e basınca güvenli mod fln gibi seçenekler gözüküyordu. pardustan devam ettim ama ntfs sürücüsü düzgün kapatılmadığı için artık okunmuyordu.(sonradan öğrendim) sonra belki ayarları çok kurcalamışımdır diye pardusu birkaçkez yeniden yükledim(bu sefer 2007.1 değil 2007.2 kurdum) ama nafile. pardus kısmını sildim ve oraya da windows yükledim. ama ntfs sürücüm gözükmüyordu. partition manager ile diske baktım ve ntfs sürücümü ext2 olarak gösteriyordu. ama pardus live CD altında ise ntfs olarak gözüküyor. bunun üzerine windowsa ext2 sürücüsünü görebilmesi içib bir program yükledim. ama program diski bozuk olarak gösteriyor.
    en basit yöntem olarak format gözüküyor. ama içinde çok önemli dosyalarım var. ve onlara ulaşmalıyım. diskimin içindekilere ellemeden nasıl onu tekrar ntfs olduğuna ikna edebilirim? Yardım edin lütfen

• ISTANBULDAYSAN BI KADIKÖYE GÖTUR DATA KURTARMADA COK IYI BU ISI YAPABILEN INSANLAR VAR
  • istanbulda değilim malesef. konyada bunu bir bilgisayarcıya götürsem büyük ihtimal tertemiz bir şekilde bana teslim edeceklerdir-bu arada veriler de uçacak tabi

bu diskin içeriğine hiç bir şekilde ellemeden windowsun bunu ntfs olarak okumasına bir imkan yok mu??? windows şart değil. linux altında da olsa bana bunu yapacak bir program lazım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.