Şimdi Ara

HardDisk Uğultusuna-Titreşimine-Sesine SON

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
2
Favori
877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle bu yöntemin ismini hatırlamadığım fikir babalarına saygılarımızı iletelim.

Malzemeler: 4 adet bauhaustan alınma 70lik conta 4*1,5=6TL
    4 adet herhangi bir elektrikçiden bulabileceğiniz cırt. Para bile almayabilirler.

Bunların yanında pense, zaman ve alınteri tabiki.

Resimlerde görüleceği üzere, hdd'yi iki contanın arasına sıkıştırıp cırtlarla 5,25 lik yuvalara salıncak gibi asıyoruz. Neticede okuma-yazma sesi, yaydığı titreşimden oluşan uğultu ortadan tamamen kayboluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tmac61 -- 1 Mart 2012; 21:23:58 >

• ty paylaşım
  • aynı yöntemi ben daha önce denedim..evet ses ve titreşimi gerçekten büyük derecede azaltıyor fakat zamanla o lastikler çürüyor ve kopuyor..eğer önlem almazsanız hdd nin düşme ihtimali var..ya da daha kaliteli lastikler kullanmalısınız..benden söylemesi..
  • Evet o ihtimali düşündüm. Hafta sonu ikisinin de etrafından kalın büyük cırtlardan geçireceğim.

Düzeltme; yarım metrelik cırlardan aldım şöyle genel bir sarıp sarmaladım; şu an sıkıntı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tmac61 -- 7 Mart 2012; 22:09:10 >
  • Gerçekten çok fark var mı ya.
  • :) Kendi kasam geldi görünce resimleri aynı şekil bende yaptım öndeki fanda aynı şekil cırt la tutturdum 4 köşeden ön taraf delikli yanlız fan takma opsiyonu yokdu bende öle yapdım paylaşım için teşekkürler :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: sungate

Gerçekten çok fark var mı ya.

Biraz uğraştırıyor ama arada muazzam şekilde fark var.

En belirgini ise disklerin titreşiminden kaynaklanan kasanın ve dolaylı yoldan bilgisayar masasının yaydığı özellikle gecelerin kabusu uğultu sesini minimiza etmesi.

quote:

Orijinalden alıntı: LitePower

:) Kendi kasam geldi görünce resimleri aynı şekil bende yaptım öndeki fanda aynı şekil cırt la tutturdum 4 köşeden ön taraf delikli yanlız fan takma opsiyonu yokdu bende öle yapdım paylaşım için teşekkürler :)

O fan biryerlerden hava alıyor ama nerden alıyor bilmiyorum :) Sadece kasa kapağının içine sıkıştırıp kapattım atrık olduğu kadar, masaüstü uygulamalarında 40C civarı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tmac61 -- 14 Mart 2012; 19:33:23 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Vallahi bende Caviar Black var yav böyle bişey olamaz kafamı patlatıyodu,gittim evde ağar bişeyler aradım,bi adaptör buldum koydum üstüne,ses-titreşim gitti hepsi
  • Güzel ve pratik bir fikiir, teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.