Şimdi Ara

Harddiskim yaşıyacak mı ? Resimli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar diskten ıslık sesi , mausa tıklama sesi gibi vb sesler yapıyor.
    Bunlar ile kalmıyor , bilgisayarım olması gerekenden daha uzun sürede açılıp kapanıyor.
    Bilgisayar açıldığında 15 saniye kendine zor geliyor. Program geçişlerinde baya bi bekletiyor.
    Hd tune pro 5.50 ile gerekli testleri yaptım ve sizlere danışmak istedim. Harddiskten pek anlamam ama, kafa atma mevzusunu falan duymuştum.
    Diskte win7 işletim sistemi kurulu ve 100gb kadar veri var (disk 3senelik)
    1-Bu diskin şuanda durumu nedir ?
    2-Disk kurtarılabilir mi ?
    3-Kurtarılma gibi bi olasılığı yok ise bu şekilde beni 2ay kadar götürebilir mi ? Diğer bileşenlere zarar verir mi ?
    Forumdan bi arkadaşın yazdıklarını okumuştum geçen hafta , diskteki sectörleri programla ayıklamış 4tane sector kalmış. Onlarıda bi programla diski 4'e bölerek sectorlü alanları hesaplayarak bloklayıp gizlemişti seçtor olan bolgeyi . Eğer bu tarz bi bilgi sahibi var ise yardımcı olursa çok makbule geçer . Şuanda maddi durumum hiç yok çünki . 2-3 ay bu şekilde beni götürürse: 120gb ssd + 2tb hdd almayı düşünüyorum.

• kimse bilemez ne zaman arıza yapıp yapmayacağını ama ufak tefek bad sectorlü olup da uzun süre çalışan sabit diskler duymuştum. İdare edeceğini düşünüyorum sizi bir müddet de olsa ama önemli verilerinizi başka bir yere kesinlikle yedekleyin derim.
  • low format at.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hardiskinizde pek fazla tehlikeli bir durum görünmüyor. Ufak tefek bad sector hatalarının olması normaldır. Fakat önemli verilerinizi buluta aktarmanız iyi olacaktıt...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bendede 1tb wd cavıar black var 1senedır takılma gıcırtı gıbı sesler cıkarıyor genelde pc acılırken dosyalar yuklenırken veya torrent ındırırken oluyor yavaslama var ama bad sector falan yok artık degıstırmeyı dusunuorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba sempron_00
    Öncelikle 4 tane nur topu gibi bad'in olduğu kesin. Bunun dışında asıl önemli olan disk içerisindeki okuyuculardan tekinin işlevselliğini yitirmesidir. Grafikten de belli oluyor zaten. Geçikmeli açılış, takılmalar, sesler vs. bundan ötürüdür. 4 bad zarar vermez lakin bu gecikmeli okuma başına iş açabilir. Önemli verilerini buluta atıp yedekle. Sonra diskinin ömrünü tamamlamasını bekle. Düzelmesi için yapabileceğin bir şey yok. Kolay gelsin :)
  • O zaman beni 2 ay götürmesini bekliyim. Bu diski seagatenin servisine göndersem tamir ediliyorsa ücretli tamir ettirmek istiyorum desem bana fiyat çıkartabilirlermi ? Şuanda malum 1tb disk 170 Tl civarında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sempron_00 -- 6 Nisan 2015; 13:25:20 >
  • sempron_00 S kullanıcısına yanıt
    Bu tür sıkıntıların tamiri yok. Şuan Seagate departman olarak garantisi devam eden ürünlerde kullanıcı hatası yoksa değişim yapıyor. Onun haricinde disklerle ilgili veri kurtarma hizmeti veriyor. Şuan buna ihtiyacın yok. İhtiyaç haline dönüşürse fahiş fiyatlar ödemek zorunda kalırsın. Onun için önemli verilerini yedekle. Diskin yenisini almak senin için daha iyi olacaktır. Alternatif bir yöntem yok malesef.
  • icelive kullanıcısına yanıt
    tamam teşekkür ederim diskin içinden 20gb gerekli yedeklerimi aldım. Gerisi önemsiz beni bu şekilde 2 ay götürsünde 2ay sonra isterse hiç açılmasın razıyım :) 2 ay sonra 120gb ssd ve 2tb ve üzeri disk düşünüyorum
    acaba hangi modeller uzun ömürlü ve performanslı olur öneriniz varmı ?

Samsung 120GB 840 EVO SATA 3.0 (Okuma 540MB / Yazma 520MB) SSD
    230 TL

Seagate 3.5" 2TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk
    250 TL

Bunları buldum ama ben siz ne dersiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sempron_00 -- 6 Nisan 2015; 21:18:11 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.