Şimdi Ara

Harddiskime giremiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Windows 8 kuruluydu laptopumda, nerden sardıysa bir pardus işletim sistemi merakı sardı beni iso'sunu indirdim yazdım CD'ye, benim pc'im 2 bölümden C ve D den oluşuyordu, bütün belgelerim D'sürücüsündeydi. pardus cd'sini taktım boot menüden açtım yükleme bölümüne filan derken kurma bölümünde dosya sistemi farklıymış heralde bölüm yok dedi bana bütün verileri silip tekrar kurun filan dedi biçimlendirip ext dosya sistemimi ne ondan yaptı ben sandım benim D'bölümüne dokunmaz bide şifreliydi, meğer bütün harddiski biçimlendirmiş çıkardım cdsini pcyi açmaya çalıştım windows8 den eser yok işletim sistemi yok diyor.. pardusuda kurmadım, harddiski çıkardım masaüstümün cd sürücüsü kablolarının yerine taktım 2gblık bir ntfs bölüm güzüküyor bilgisayarım yönet kısmından bakınca 290 gb küsür boş yapılandırılmamış alan var oraya erişip dosyaları kurtarmak istiyorum tekrardan windows kurup veya pardus kurup dosyalara zarar gelsin istemiyorum nasıl giricem ben bu bölüme bana bir akıl fikir verin lütfen.
     Harddiskime giremiyorum.

Edit: En uygun burayı gördüm konuyu açmak için, hatalıysam affedin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MhmmdZdmr -- 8 Mart 2014; 22:02:33 >

• o bölüme harf ataması yaparsan görürsün
  • dosya sistemi ntfs olmadığından göremiyorsunuz. linux tabanlı hdd açan bir program lazım size, büyük ihtimalle ext2 ya da ect4 olmuş olabilir. recovery programlarıyla yada kopyalama programlarıyla yapabilirsiniz; benim önereceğim partition programlarıyla dosya sistemini ntfsye dönüştürmeniz olur fakat bilinçsiz bir hareket verileri siler (yeni bölüm oluşturmak yada dönüştürürken silinsin mi uyarısı verir se evet demek gibi)
  • Normal windows format atar gibi format atın. Böylece dosya sistemi ve partition düzelmiş olur. Bilgisayar açıldığında format sonrası veri kurtarma yazılımlarıyla silinen verileri kurtarabilirsiniz. Youtube'da veri kurtarma yazılımlarıyla ilgili detaylı anlatımlar mevcut, forumda da çok işlendi, ararsanız mutlaka bulursunuz. Geçmiş olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: thunderwatcher

Normal windows format atar gibi format atın. Böylece dosya sistemi ve partition düzelmiş olur. Bilgisayar açıldığında format sonrası veri kurtarma yazılımlarıyla silinen verileri kurtarabilirsiniz. Youtube'da veri kurtarma yazılımlarıyla ilgili detaylı anlatımlar mevcut, forumda da çok işlendi, ararsanız mutlaka bulursunuz. Geçmiş olsun.

Dediğinizi yaptım şuanda 2 tane dosya kurtarma programı ile taratıyorum garanti olsun diye en derin taramayı yaptım şuan 9 saat kaldı diyor taramanın bitmesine 347bin civarıda dosya buldu şimdiden inşallah kurtarırım ilk bilgisayarımdan kalan dosyalar fotoğraflar bilmem neler çok acı bir şey :S teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MhmmdZdmr -- 9 Mart 2014; 1:24:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tecniker_1986

o bölüme harf ataması yaparsan görürsün

Sağ tıklayınca SİL ve ÖZELLİKLER'den başka hiç bir şey yok. Dediğiniz özellikler kapalı olarak gözüküyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MhmmdZdmr

quote:

Orijinalden alıntı: thunderwatcher

Normal windows format atar gibi format atın. Böylece dosya sistemi ve partition düzelmiş olur. Bilgisayar açıldığında format sonrası veri kurtarma yazılımlarıyla silinen verileri kurtarabilirsiniz. Youtube'da veri kurtarma yazılımlarıyla ilgili detaylı anlatımlar mevcut, forumda da çok işlendi, ararsanız mutlaka bulursunuz. Geçmiş olsun.

Dediğinizi yaptım şuanda 2 tane dosya kurtarma programı ile taratıyorum garanti olsun diye en derin taramayı yaptım şuan 9 saat kaldı diyor taramanın bitmesine 347bin civarıda dosya buldu şimdiden inşallah kurtarırım ilk bilgisayarımdan kalan dosyalar fotoğraflar bilmem neler çok acı bir şey :S teşekkür ederim.

Rica ederim tamamdır işte kurtarmışsınız. Biraz daha sabır. Bu işlem sırasında elektrik kesilmesin diye sizinle birlikte dua edeceğim

Fotoğraf, video, resim gibi dosyalarda hiç sorun yaşamazsınız yalnız bir tek word dosyalarında hafif bozulmalar olabilir. Ben daha önce dosya kurtarma yaptığımda word dosyalarının hasarsız kurtarılamadığını farketmiştim. Elle düzeltmekten başka çare yok. Öte yandan ille de bozulacak diye birşey de yok. İhtimal.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.