Şimdi Ara

Harddiskimle ilgili bir sorun var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Harddiskim 3 e bölünmüş şekilde gördüğünüz gibi. D ve E yi birleştirmek istiyorum ama olmuyor. Anladığım kadarıyla sorun sağlam kurtarma bölümleriyle ilgili. Ayrıca bu kadar çok "sağlam kurtarma" bölümünün olması normalmi. Kaldırmaya çalışıyorum bu bölümleri fakat olmuyor.

Yardımlarınızı beklemekteyim.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• t4yo T kullanıcısına yanıt
    benim pc'de (win. 7) C, J ve D diskleri vardı, aynen bu şekilde uğraştım ama istediğim gibi bir sonuca ulaşamadım...
    baktım olmuyor DVD ile temiz kurulum yaparak çözdüm meseleyi...bütün bölümleri sildim ve sadece C-D bölümlerini oluşturdum, silinen bölümlerden 20gb'dan fazla yer kazandım...
    iyi bildiğim bir alan değildir bilgisayar ama bunu başarmak bana iyi gelmişti...

@t4yo
  • Ya bilgisayarın garanti süresi bitmiş olsaydı hiç düşünmeden işletim sistemi kurulumu yapardım fakat garanti sürem daha dolmadı. Recovery atıyorum sürekli :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: t4yo

Ya bilgisayarın garanti süresi bitmiş olsaydı hiç düşünmeden işletim sistemi kurulumu yapardım fakat garanti sürem daha dolmadı. Recovery atıyorum sürekli :(

bunun garanti kapsamında olup-olmadığından haberim yok açıkçası, ben garanti süresindeyken bunu yapmıştım hem de defalarca...
  • Servis yetkilisi olarak recoveryinizi silmenizi asla tavsiye etmem orjinal recovery her zaman en iyisidir.orjinal yazılımdır.eger sizden dışardan orjinal yazılım aldıysanız kurun derim.korsan yazılım kurarak sakın bilgisayarınızı kirletmeyin.hem o 450 mb sizi neden bu kadar rahatsız ediyor anlamıyorum.her zaman orjinal yazılım kullanın arkadaşlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • phesix kullanıcısına yanıt
    Benim sorunum bu kadar çok sağlam kurtarma bölümü olması. Normalde toplam 5-6 tane olması normal mi?
  • Evet normal bu sorun değil emin olun.

• benim kurduğum da orjinal, kimsenin aklına yanlış bir şey gelmesin...
    2010'da aldığımda win. 7 (64-32) iki adet dvd ile geldi...
  • Kardeşim yazılımsal işler hiç bir zaman garanti kapsamına girmez yani sen recovery bölümüne silsende silmesende her şekilde garantiye girer takbi windows cd temiz bir kurulum yap düzelir hepsi
  • okyanus1987 kullanıcısına yanıt
    Yani ben alıp windows 7 yüklesem garantiden çıkmazmı cihaz?
  • Bilgisayarınızdaki recovery kısmını format atmadan silemezsiniz. Bu arada bilgisayara yeni işletim sistemi kurarak garanti gitmez.
  • Kardeşim garanti kesinlikle gitmez sen içini rahat tut
  • Recovery bolumlerini silebilmeniz lazim ama kullaniyorsaniz yada kullanma ihtimaliniz olacaksa silmeyin. D ile E yi birlestirmek istiyorsaniz E deki verileri yedeklemeni lazim. Sonra E yi silin, silinen bolum acikta kalacak, sonra D yi genisletten acikta kalan bolumu D ye katacaksiniz ve tek parca olacak. Ancak su varki D ile E arasinda 450 mb lik bir recovery var. Bu da sizin D yi genisletmenizi engelleye bilir. Genisleteceginiz bolumden sonra acikta kalan olmasi sarti var diye biliyorum. Mesela D yi silip E ye ekleme yapacak olsaniz tam tersine izin vermez. Ama 3 parti partition programlariyla win izin vermesede yapiyorsunuz ama yaparsaniz benim gibi hdd azina ediyorsunuz. Win in izin verdigi olcude kalmakta fayda var yoksa zorla guzelllik olmuyor.

• Cem kullanıcısına yanıt
    Recovery bölümlerinin bu kadar çok fazla olması benim dikkatimi çekti. Harddiskimde yavaşlık var, yavaşlama recovery bölümlerinin bu kadar çok olmasıyla ilgisi olduğunu düşündüm bu konuda bilginiz var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: t4yo

Recovery bölümlerinin bu kadar çok fazla olması benim dikkatimi çekti. Harddiskimde yavaşlık var, yavaşlama recovery bölümlerinin bu kadar çok olmasıyla ilgisi olduğunu düşündüm bu konuda bilginiz var mı?

Bu konuda tum bildiklerim, en son kendi recovery bolumumi sildigimde, yanlisim oldu. Hala ugrasiyorum belki recoveryden belki baska seyden ama bu konuda sunu yap diyemiyecem, sizin hdd ninde sebebi ben olmayim.

• Hdd yavaslamasıyla onun bi ilgisi yok.allah aşkına orjinal ayarları bozmayın.garanti dılı kalmaz dogru ama yazılımdan dolayı hdd yi siz hasat ederseniz garantiye girmez hdd.orjinaliyle kullanın derim ki öncedende demiştim.hdd de yavaslık varsa ssd hdd al klonla ve onu kullan.veya şüphen varsa ver servise sans hdd yi test ederler veya getir bizim servise biz test edelim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.