Şimdi Ara

Harddiskin büyük bir kısmı kayıp

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Pc'ye format atacaktım fakat win 7 no device were found hatası verdi. Bende xp kurulum ekranının başındaki harddisk biçimlendirme bölümünden hepsini silip tekrar win 7 yüklemeyi düşündüm. Fakat biçimlendirme ekranında normalde 1 tb olan hd, 127 gb olarak göründü ve bende şimdilik xp kurdum. Bu durumu nasıl çözebilirim ? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• SATA kablonuzu değiştirmeyi tavsiye edebilirim.ilginç bir sorun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Winch

Pc'ye format atacaktım fakat win 7 no device were found hatası verdi. Bende xp kurulum ekranının başındaki harddisk biçimlendirme bölümünden hepsini silip tekrar win 7 yüklemeyi düşündüm. Fakat biçimlendirme ekranında normalde 1 tb olan hd, 127 gb olarak göründü ve bende şimdilik xp kurdum. Bu durumu nasıl çözebilirim ? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

127 GB gördüyse akla 2002'de çıkan Service Pack 1 olmayan XP geliyor.
    SP1 ile 130GB üstü disklere destek başlamıştı.

Windows 7'nin verdiği DVD'yi görememe hatası ise bir kaç nedene dayanır.
    - DVD yazıcıyı göremiyordur, BIOS'dan SATA ayarları vardır, AHCI/RAID ya da IDE (Native IDE) yazan ayarı AHCI veya IDE olarak değiştirip deneyin.
    - Sistem çok yeniyse W7'nin tanımadığı bir SATA kontrolcüsü varsa ya da harici DVD'yi USB'den bağladıysanız USB 3.0 olanları tanıyamaz. Diğer yuvaları deneyin.
    - Bu hatayı kurulumun herhangi bir yerinde aldıysanız içindeki DVD'yi göremiyordur. Kopyalanmış DVD çok hızlı yazılmışsa, çizilmiş, kirlenmişse kurulumda okumaz. Daha yavaş yazılmış (x8 hız idealdir), temiz bir DVD ile tekrar denersiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Winch

Pc'ye format atacaktım fakat win 7 no device were found hatası verdi. Bende xp kurulum ekranının başındaki harddisk biçimlendirme bölümünden hepsini silip tekrar win 7 yüklemeyi düşündüm. Fakat biçimlendirme ekranında normalde 1 tb olan hd, 127 gb olarak göründü ve bende şimdilik xp kurdum. Bu durumu nasıl çözebilirim ? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

İmkan varsa başka bir bilgisayarda deneyin. Orada bölümlendirip kendi bilgisayarınızda kurmayı deneyin. Yine sizde kurulmazsa, arkadaşın dediği gibi ek bileşenleri kontrol etmek lazım. Kablolar, anakart, bios seçenekleri. Diğer bilgisayarda hdd yi görmezse hdd sorunlu olabilir. Hiren' s Boot CD ile deneyebilirsiniz kullanmayı biliyorsanız bir çok seçenek var. HDD sağlık durumunu gösteren bir çok program da var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.