Arkadaşlar, bu mesajı yanlışlıkla şanssızlıkla yaşadığım hadiseyi yaşamamanız için yazıyorum. Öncelikle 2 adet 1.5TB'lık harici harddiskim var. biri Smartdisk diğeri Samsung. İlk harddiskin yanmasını şanssızlık olarak yorumladım. Fakat daha sonra samsungda da aynı sıkıntıyı yaşayınca şunu farkettim.
1. numaralı adaptör bizim ufaklığın netbooku'nun adaptörü 2. samsung veya smartdiskin her ikisini de düzgün ve sağlıklı bir şekilde çalıştıran adaptör.
İki adaptörün de yazılı kısmı hariç, diğer her tarafı birbirinin aynısı, giriş ucu aynı uç. Normalde 2 harddisk de masanın üzerinde. Adaptörü de prizde takılı. Hangi harddisk ile işim olursa adaptörü ona takıyordum. Fakat geçen akşamüstü dışarı çıktığımda bizim ufaklık netbook'u şarj etmek için benim adaptörü çıkarıp kendisininkini takmış. Cihaz şarj olunca cihazı çekip almış şarjdan ama adaptör prizde takılı kalmış. Ben de akşamın bi vakti eve gelince içeri odanın ışığını da yakmadan daldım odaya PCyi açtım. Kendi adaptörüm diye netbook'un adaptörünü harddiske taktım. Tuşu çevirmemle beraber ışık deli gibi yanıp sönmeye başladı önce. Sonra bi daha da açılmadı. Harddiskin adaptörü 12V, netbook'un adaptörü 20V olunca bizim alet uçtu. Ben de artık bi daha aynı sıkıntıyı yaşamamak için önce ufaklığa temiz bi fırça attım. Tabi kesin çözüm değildi. O yüzden harddiskimin adaptörünün ucuna fosforlu şeritlerden sardım ki gece bile görebileyim :)
geçmiş olsun hocam garantisi bittiyse içini açıp hddki başka kutuda yada masaüstünde deneyin isterseniz
yok kardeş çok şükür garantileri hala devam ediyordu. smartdiski vermiştim geri aldım. samsungu bekliyorum şu anda. Allahtan diskin içindeki verilere bişey olmamış. Aradaki elektronik kısım zarar görüyo galiba voltaj yüksekliğinde. inşallah samsung'u da kayıpsız olarak geri alabilirim. 100 civarında FULL HD film vardı içerisinde :)
Gecmiş olsun ,bende bır kere buna benzer bır hata yapmıstım.Yapı kredı pos cihazının sarj cıhazı ıle nokıanın gırısı aynı.Musterının nokıasını yakmıstım :)
ya tamam ben önce kendime kızıyorum ama, bunun için de güvenlik önlemi olması lazım. neticede insanız. cihazda koruma devresi falan olması lazım. neticede voltaj farkından kaynaklanıyo bu olay. her farklı voltajda çalışan cihazın giriş ucu da farklı olmalı. ne bileyim... artı olayın harddisk oluşu durumu daha da kritikleştiriyor. neticede cihazın içinde cihazın bedelinden çok daha fazla kıymet verdiğiniz veriler olabiliyor.
Öncelikle geçmiş olsun.
Garantiye gibip gelmesine rağmen nasıl verilere birşey olmamış anlamadım benimde 2.5" arızalanmıştı garantiye verdim bordunu değiştirmişler usb girşlerini anakarta yanlış bağlamadn dolayı yanmıştı sanırım. Ama içindeki bilgiler gitti. Format atıyorlar biliyorum.
samsung harddiskimi de aldım ama maalesef verdiğimi değil. yeni bi tane göndermişler. içindeki filmlere üzüldüm ama yapıcak bişey yok. smartdisk için de bunun için de verileri kurtarabilirmiyiz diye özellikle rica ettim. smartdiski kurtardık ama samsung maalesef. :((
smartdisk harddisi nereye vermiştiniz. Yani direkt servisine mi yoksa aldığınız mağazaya mı?
aldığım mağazaya verdim. ilk harddiskimi de ordan almıştım.
mağazayıda öğrenebilirmiyim. Başıma gelirse ona göre hareket ederim diye soruyorum.
Uyarı için teşekkürler. Diğer kullanıcılar için de aydınlatıcı bir konu olmuş.
bende böyle uçurdum 1 tb likl harddiskimi, umarım verilerim kurtulur
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme