ya arkadaşlar benim 200gb lık harddiskim var. bilgisayarım da gözükmüyordu. aygıt yöneticisinde gözüküyordu. partigon magic programıyla biçimlendirdim. bilgisayarım gözüktü. fakat 32,2gb gösteriyo. ne yapmam gerek fikriniz var mı?
TEKNİK YARDIM BÖLÜMÜNE BAKINIZ....
quote:
Orijinalden alıntı: efece
TEKNİK YARDIM BÖLÜMÜNE BAKINIZ....
Jumper'ın yerini değiştirmeyi dene.Harddiskin üzerinde jumper tablosu bulunur. 32 GB jumper'ını takmış olabilirsin.
quote:
Orijinalden alıntı: feylesof
Jumper'ın yerini değiştirmeyi dene.Harddiskin üzerinde jumper tablosu bulunur. 32 GB jumper'ını takmış olabilirsin.
Alıntıları Göster
denetim masası>yönetimsel araçlar>bilgisayar yönetimi nde disk yönetimi kısmında geri kalan bölümler görünüyomu biçimlendirilmemiş olarak bi bakın öyleyse bide ordan biçimlendirin...arkadaşın söylediği jumper olayı daha mantıklı göründü banada ama bakmadıysanız bi bakın...
quote:
Orijinalden alıntı: cscageonly
denetim masası>yönetimsel araçlar>bilgisayar yönetimi nde disk yönetimi kısmında geri kalan bölümler görünüyomu biçimlendirilmemiş olarak bi bakın öyleyse bide ordan biçimlendirin...arkadaşın söylediği jumper olayı daha mantıklı göründü banada ama bakmadıysanız bi bakın...
Alıntıları Göster
partition magicde kaç gb gözüküyor...
quote:
Orijinalden alıntı: abdi
Alıntıları Göster
Ben bu gün 4 gb lik hdd yi 7 gb yaptım.İlkez denedim ve oldu.Biosdan hdd yi auto yerine manuel ayara getirdim ve cylinders i iki katına yakın bit deyer girdim.Sonuçta 4 gb lik hdd 7 gb oldu.Ben bunun yapıldığını duymuştum ve bozulsabile umursamıyacağım 4 gblik eski bir hdd de denedim ve kimseyede tavsiye etmiyorum fakat senin hdd de böyle bir algılama sorunu olabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: ilk71
Ben bu gün 4 gb lik hdd yi 7 gb yaptım.İlkez denedim ve oldu.Biosdan hdd yi auto yerine manuel ayara getirdim ve cylinders i iki katına yakın bit deyer girdim.Sonuçta 4 gb lik hdd 7 gb oldu.Ben bunun yapıldığını duymuştum ve bozulsabile umursamıyacağım 4 gblik eski bir hdd de denedim ve kimseyede tavsiye etmiyorum fakat senin hdd de böyle bir algılama sorunu olabilir.
Alıntıları Göster
1-pat magic ile biçimlendirirken tamamınımı yoksa bir kısmınımı biçimlendirdin? 2-bios ayarlarından hd nin silidir ve diğer ayarlarını elle girmeyi denedin mi? 3-bazı eski bioslar yeni hd leri tanırken sıkıntı çıkarıyor biosun güncel mi? 4-windows adminirter tools da computer manangement var oradan hdnin formatlanmış ve formatlanmamış kısmı varmı kontrol et...
kolay gelsin
quote:
Orijinalden alıntı: abdi
Alıntıları Göster
partgon magicle 32gb gösteriyo zaten
quote:
Orijinalden alıntı: zacky
1-pat magic ile biçimlendirirken tamamınımı yoksa bir kısmınımı biçimlendirdin? 2-bios ayarlarından hd nin silidir ve diğer ayarlarını elle girmeyi denedin mi? 3-bazı eski bioslar yeni hd leri tanırken sıkıntı çıkarıyor biosun güncel mi? 4-windows adminirter tools da computer manangement var oradan hdnin formatlanmış ve formatlanmamış kısmı varmı kontrol et...
kolay gelsin
Alıntıları Göster
harddiskin biosta sadece ismi görünüyo.
bi kerede chkdisk yaptı ve kapasitesi 200den 120ye düşümüştü.. garaantili diye yenisini verdiler bu seferde bu başıma geldi..
aklınızda bulunsun benden bir öneri gold computer dan hiç bişey almayın..
tamire cerdiğim parça 25 gün sonra geldi. (o da bozuk halde)
gerisini siz düşünün..........
quote:
Orijinalden alıntı: Dark_Lord_18
bi kerede chkdisk yaptı ve kapasitesi 200den 120ye düşümüştü.. garaantili diye yenisini verdiler bu seferde bu başıma geldi..
Alıntıları Göster
bu konuda bana yardımcı olduğunuz için çok sagoln tavsiyelerinizi deniycem olmazsa bi daha görüşürüz......
kendinize iyi bakın arkadaşlar...
quote:
bu konuda bana yardımcı olduğunuz için çok sagoln tavsiyelerinizi deniycem olmazsa bi daha görüşürüz......
kendinize iyi bakın arkadaşlar...
Alıntıları Göster
bu arada XP de Sercive Pack yüklü değilse, harddisk boyutlarında hatalar çıkabiliyor...
quote:
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: Dark_Lord_18
Bilgisayar piyasasını dolaşmaya çıktığımda Gold'ün önünden geçerken adımlarım bir anda hızlanıveriyor nedense.
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: Dark_Lord_18
Bilgisayar piyasasını dolaşmaya çıktığımda Gold'ün önünden geçerken adımlarım bir anda hızlanıveriyor nedense.
Alıntıları Göster
jumperları kontrol et sonra ide kablosunda dogru yerlere tak sonra buda olmuyorsa ntfs olarak göster tabi göstermediysen bi bunları dene bide mümkünse biçimlendirmeyı yavaş yap hızlı değil kolay gelsin...
quote:
Orijinalden alıntı: JeT_On!
jumperları kontrol et sonra ide kablosunda dogru yerlere tak sonra buda olmuyorsa ntfs olarak göster tabi göstermediysen bi bunları dene bide mümkünse biçimlendirmeyı yavaş yap hızlı değil kolay gelsin...
Alıntıları Göster
Kardeş FAT32 ile biçimlendirirsen tabiki 32GB gösterir. FAt32 en fazla 32GBı destekler. Daha fazlasını göstermen için NTFS yapman lazım.NTFS yaparsan sorun ortadan kalkar.
quote:
Orijinalden alıntı: r_korkmaz44
Kardeş FAT32 ile biçimlendirirsen tabiki 32GB gösterir. FAt32 en fazla 32GBı destekler. Daha fazlasını göstermen için NTFS yapman lazım.NTFS yaparsan sorun ortadan kalkar.
Alıntıları Göster
evet ntfs ile biçimlendirmeyi dene.
quote:
Orijinalden alıntı: r_korkmaz44
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: r_korkmaz44
Çok büyük harddiskler için NTFS avantajlıdır ama "FAT32 ile biçimlendirilemez,32 GB sınırı vardır" gibi bilgiler doğru değildir.
quote:
Orijinalden alıntı: Sinan_88
evet ntfs ile biçimlendirmeyi dene.
Alıntıları Göster
Hdd jumper ı limit Capasity modda olmalı. Bunu Master a getirin. Bu arada Fat32 32 gb dan fazla boyutları destekler...
quote:
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: feylesof
olmassa fdisk yap yeniden formatla
quote:
Orijinalden alıntı: musekol
quote:
Orjinalden alıntı: feylesof
olmassa fdisk yap yeniden formatla
Alıntıları Göster
Harddisk bozukmuş yine yenisini vereceklermiş bakalım kaç hafta sonra!....
quote:
Harddisk bozukmuş yine yenisini vereceklermiş bakalım kaç hafta sonra!....
Alıntıları Göster
arkadaşlar yardımlarınız için çok teşekkür ederim!...