2 gun evden ayrıldım kardesım kurcalamıs pc yı kasadan kurcalamamıs sıstemden bırseyler yapmıs eve geldıgımde dahılı harddıskım pc gormuyor ne bıosta nede baska yerde markası WD 350gb sataII 8mb cache kablo deyıstırdım her seyı yaptım baska pcde de denedım ama gormuyor hardısk calısıyor yanı tıtremeyı hıssedebılıyorum
Diski sökmediğine emin misin? Bir de harici disk kutusuyla deneyin.
quote:
Orijinalden alıntı: MTGorkem
2 gun evden ayrıldım kardesım kurcalamıs pc yı kasadan kurcalamamıs sıstemden bırseyler yapmıs eve geldıgımde dahılı harddıskım pc gormuyor ne bıosta nede baska yerde markası WD 350gb sataII 8mb cache kablo deyıstırdım her seyı yaptım baska pcde de denedım ama gormuyor hardısk calısıyor yanı tıtremeyı hıssedebılıyorum
BIOS'da görünmüyorsa kontrol kartı arızalanmıştır. Durduk yerde pek olmaz, genelde voltaj dengesizliği ve kötü güç kaynakları neden olur. Kart diskin alt yüzeyindedir, devrelerin bir kısmı açıkta durur, dışarıdan darbeyle de bozulabilir.
Aynı marka ve model başka bir diskin kartını kullanarak dosyalara erişmek mümkün, ama içindekiler önemli değilse yapılacak masrafa değmez. Garantisi kaldıysa orada şansını deneyebilirsin.