Şimdi Ara

PS3 HHD'yi söküp PC'ye bağladım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
4.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    PS3 HDD'mi söktükten sonra PC Board üzerindeki sata port dan PC ye bağlamış oldum. PC HDD yi görüyor. Yani HDD yönetim ekranı altında 74GB olarak gördü.

Benim Sorum;
    Acaba içindeki dosyalara bakma imkanım var mı?

Çünkü içindeki dosyalardan Boot menüsünü görmem gerekiyor. Linux'u silmek istiyorumda.

Acaba bu HDD nin içeriğini nasıl görebilirim?

• Boot menüsünü direkt olarak göremezsin, bence şu şekilde yap.

Hdd'ye format atıp yeniden Ps3'e tak, sonra Ps3'ü açarken hata verecektir, Playstation'ın sitesinden son sürümü indirip bir flash diskden yeniden kurmalısın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: snaking

Boot menüsünü direkt olarak göremezsin, bence şu şekilde yap.

Hdd'ye format atıp yeniden Ps3'e tak, sonra Ps3'ü açarken hata verecektir, Playstation'ın sitesinden son sürümü indirip bir flash diskden yeniden kurmalısın.
    dumur durumdayım.
    yada olması gereken böyledir.

Ps3 HDD'siz hala içinde HDD varmış gibi davranıyor. ps3 menüsü yerine malum diğer menü çıktı. sanki HDD'yi hiç sökmemeişim gibi...

Senin tavsiyene uyacaktım ama PS3 HDD takılı değil diye bir uyarı bile vermiyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: haQQo

dumur durumdayım.

Ps3 HDD'siz hala içinde HDD varmış gibi davranıyor. ps3 menüsü yerine malum diğer menü çıktı. sanki HDD'yi hiç sökmemeişim gibi...

Senin tavsiyene uyacaktım ama PS3 HDD takılı değil diye bir uyarı bile vermiyor...

Alıntıları Göster
    hocam diğer menü dediğin ne biraz daha detaylı anlatırsan ...
  • quote:

hocam diğer menü dediğin ne biraz daha detaylı anlatırsan ...

Alıntıları Göster
    diğer menü dediğim Yellow Linux başlama menüsü. bu konuya benzer 3. başlık açışım olduğundan yönetim beni uyardı. bende direkt artık yellow'dan kurtulmaktan ziyade herşeyi silmek istiyorum. Benzer konu olmasın diye böyle yazdım.

Yani probleim hala bu bir b.ka yaramaz Yellow Linux'dan kurtulamamış olmam. Ps3 içinde HDD yok ama hala o b.ktan menüyle karşılaşıyorum. Bu aleti camdan aşağı atmama az kaldı. zira yönetim beni yakında benzer konu açtığım için bu forumdan atacam.
    lütfen biri artık bana yardım etsin...

• quote:

diğer menü dediğim Yellow Linux başlama menüsü. bu konuya benzer 3. başlık açışım olduğundan yönetim beni uyardı. bende direkt artık yellow'dan kurtulmaktan ziyade herşeyi silmek istiyorum. Benzer konu olmasın diye böyle yazdım.

Yani probleim hala bu bir b.ka yaramaz Yellow Linux'dan kurtulamamış olmam. Ps3 içinde HDD yok ama hala o b.ktan menüyle karşılaşıyorum. Bu aleti camdan aşağı atmama az kaldı. zira yönetim beni yakında benzer konu açtığım için bu forumdan atacam.
    lütfen biri artık bana yardım etsin...

Alıntıları Göster
    Ps3'ü komple kapatıp fişini çekip sonra pc'de format attığın HDD sini takmayı dene bir

• quote:

Ps3'ü komple kapatıp fişini çekip sonra pc'de format attığın HDD sini takmayı dene bir

Alıntıları Göster
    Format atılmış HDD'yi taktım...

5 saniye ve 9 saniyelik reset tuşu operasoyunuda yaptım...

değieşn hiçbişi olmadı..

linux'dan bu kdar nefret edeceğimi de hiç bilmezdim..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PS3 harddiski görmüyor
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

dumur durumdayım.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: isohak

dumur durumdayım.

Ps3 ün işletim sistemi diyebileceğimiz dosyalarının hdd'te tutulmamasından kaynaklanıyor. Sonradan yüklediğin oyunlar, demolar,mp3 ler save dosyaları vs. hdd de bulunuyor diye biliyorum.

Sanada daha çok yardımcı olmak isterdim ama hiç ps3 te linux deneyimim olmadı. Sadece mantık yürütürsem pc ye linux yüklerken de açılış dosyalarının bulunduğu mbr gibi tüm dosyaları değişirdi. Dosyalama sistemi nedeniyle windows'tan da müdahele etmek zordu. O yüzden eskiye dönmek için tekrar linuxu kurup linux üzerinden müdahele etmek lazım. Tabi oluyorsa..

• quote:

Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

quote:

Orjinalden alıntı: isohak

dumur durumdayım.

Ps3 ün işletim sistemi diyebileceğimiz dosyalarının hdd'te tutulmamasından kaynaklanıyor. Sonradan yüklediğin oyunlar, demolar,mp3 ler save dosyaları vs. hdd de bulunuyor diye biliyorum.

Sanada daha çok yardımcı olmak isterdim ama hiç ps3 te linux deneyimim olmadı. Sadece mantık yürütürsem pc ye linux yüklerken de açılış dosyalarının bulunduğu mbr gibi tüm dosyaları değişirdi. Dosyalama sistemi nedeniyle windows'tan da müdahele etmek zordu. O yüzden eskiye dönmek için tekrar linuxu kurup linux üzerinden müdahele etmek lazım. Tabi oluyorsa..

Alıntıları Göster
    seni okuduktan son ihtimal vermedim ama yukleme cd sini taktım. yine o salak ekran karşıma çıktı.
    sürekli enter e basarak cd yükleme ekranı çıktı. birçok sefer deneme rağmen klavye seçim ekranından sonra sistem çakılıp kalıyor...

kaldırat markası oldu benim ps3 galiba...

• quote:

seni okuduktan son ihtimal vermedim ama yukleme cd sini taktım. yine o salak ekran karşıma çıktı.
    sürekli enter e basarak cd yükleme ekranı çıktı. birçok sefer deneme rağmen klavye seçim ekranından sonra sistem çakılıp kalıyor...

kaldırat markası oldu benim ps3 galiba...

Alıntıları Göster
    dostum sonuçta diskin iki parça değilmi senin yani bölüm olarak..benim bildiğim formatlarken diski 10 ps3 e 40 linuxe bölümlenmişti(ben böyle bölmüştüm) ,eğer böyle ise paragon partition manager programı kullan linux tarafını sil ver diğer bölümle birleştir.

• quote:

Orijinalden alıntı: syesil

dostum sonuçta diskin iki parça değilmi senin yani bölüm olarak..benim bildiğim formatlarken diski 10 ps3 e 40 linuxe bölümlenmişti(ben böyle bölmüştüm) ,eğer böyle ise paragon partition manager programı kullan linux tarafını sil ver diğer bölümle birleştir.

Alıntıları Göster
    Çok bildiğimden değil de belki yardımcı olur diye yazıyorum...

yellow linux'un yardım sayfalarında şöyle bir şeyler buldum.

gameos'a dönmek için kboot ekranında şunu giriniz:

ps3-boot-game-os [enter]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 20 Haziran 2008; 20:43:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: syesil

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Q5

abi artık çok geç...

tüm HDD yi sildim..
    ve yeniden linux kurmak girişimim başarızı olunca PS3'ü olduğu yerden topladım. baza'nın altına koydum..

bu heveste burda bitti gibi..

• quote:

Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

ps3-boot-game-os [enter]

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

ps3-boot-game-os [enter]

teşekkür bilgi için..
    ama lakin bu bilgi bu sitede linux kurma sayfalarında yer aldığından ilk denediğim seçeneklerden biriydi..
    yani bu da olma(mış)dı kardeş maalesef...

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

ps3-boot-game-os [enter]

teşekkür bilgi için..
    ama lakin bu bilgi bu sitede linux kurma sayfalarında yer aldığından ilk denediğim seçeneklerden biriydi..
    yani bu da olma(mış)dı kardeş maalesef...

Alıntıları Göster
    Niye game OS üzerinden yeniden format atıp, format sırasında tüm diski playstation'a ayırmıyorsun? Tabii ps3 kısmına backup almayı unutma...

• quote:

Orijinalden alıntı: cenkog

Niye game OS üzerinden yeniden format atıp, format sırasında tüm diski playstation'a ayırmıyorsun? Tabii ps3 kısmına backup almayı unutma...

Alıntıları Göster
    Çözüm basit, (Dikkat disk içerisindeki tüm içerik silinecek mutlaka önemli verileri yedek alın)

Sabit diski tekrar PC'ye tak

Başlat menüsünde yer alan Bilgisayarım (My Computer) ikonuna sağ tıkla ve Yönet (Manage) seçeneğini seç

burada Depolama aygıtı yönetimini seç (Stroge -> Disk Management) kısa bir yükleme süreci ardından sistemdeki diskler görünecek. Sağ taraftaki menüden Ps3 diskini işaretle

Diski seçtiğinde aşağıda disk içerisindeki Bölümler (Partitions) görüntülenecek. Bölümler üzerine gelerek tek tek sağ tuşla tıklayarak Sil (Delete) seçeneğini seç

http://img59.imageshack.us/img59/5343/manage3ig8.jpg

tüm bölümleri sildikten sonra diski Ps3'e geri tak ve formatla.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: Deleted User

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    @Speed-Step

senin yardımını görmesem aynısını ben eklicektim foruma

hdd problemi olan arkadaşım, speed-step'in verdiği çözüm kesin çözümdür

• quote:

Orijinalden alıntı: Speed-Step

Çözüm basit, (Dikkat disk içerisindeki tüm içerik silinecek mutlaka önemli verileri yedek alın)

Başlat menüsünde yer alan Bilgisayarım (My Computer) ikonuna sağ tıkla ve Yönet (Manage) seçeneğini seç

burada Depolama aygıtı yönetimini seç (Stroge -> Disk Management) kısa bir yükleme süreci ardından sistemdeki diskler görünecek. Sağ taraftaki menüden Ps3 diskini işaretle

Diski seçtiğinde aşağıda disk içerisindeki Bölümler (Partitions) görüntülenecek. Bölümler üzerine gelerek tek tek sağ tuşla tıklayarak Sil (Delete) seçeneğini seç

http://img59.imageshack.us/img59/5343/manage3ig8.jpg

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Speed-Step

Zahmet için çok teşekkürler...
    Ama benim " 20 Haziran 2008; 18:35:46 " tarihli iletimde bu dediğinizi yazdıktan sonra televizyondan o görüntüyü çektim. Yani Ps3'e tamamen formatlanmış bir disk taktım. Hatta dis takmasam bile yine Linux'un başlama ekranı geliyor. Yani HDD siz bile PS3, Linux'dan başlamaya çalışıyor...

HDD'nin varlığı, yokluğu yada format atılmışlığı başlangıç için herhangi birşey ifade etmiyor..

Ve zaten ben Ps3 menüsüne girebilsem HDD'yi mutlaka formatlayacam. Ama benim derdim ps3 menüsüne hiçbir şekilde giremiyor olmak.

Bir arkadaşında dediği gibi;
    Galiba boot menüsü HDD değilde Ps3 içinde ki bir Flashroom gibi bişiye yazılıyor..

yani bizim birşekilde flash bölümüne ulaşmamız gerekiyor...

herkese iyi sabahlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: Deleted User

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Speed step'in yazdığı gibi yap sorununu çözer ben yazcaktım o açıklamış.

quote:

Orjinalden alıntı: plantamax

oyun makinası ile ne uğraşırsınız PC GİBİ anlamam.....nihayetinde KONSOL ben hiç HDD bile sökmek istemiyorum......orjinal ne ise O

Ne oyun makşinesi ne oyun makinesi install edip oyun oynuyorsun,patch demo zımbırtı indiriyorsun. Oyunlarda hatalar çıkıyor yama yükleniyor. Eski konsol mantığı rahatlığı bekleme. Daha sonraki seri iyice pcye bezer ahaha

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxCavalera -- 22 Haziran 2008; 9:03:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MaxCavalera

Speed step'in yazdığı gibi yap sorununu çözer ben yazcaktım o açıklamış.

quote:

Orjinalden alıntı: plantamax

oyun makinası ile ne uğraşırsınız PC GİBİ anlamam.....nihayetinde KONSOL ben hiç HDD bile sökmek istemiyorum......orjinal ne ise O

Ne oyun makşinesi ne oyun makinesi install edip oyun oynuyorsun,patch demo zımbırtı indiriyorsun. Oyunlarda hatalar çıkıyor yama yükleniyor. Eski konsol mantığı rahatlığı bekleme. Daha sonraki seri iyice pcye bezer ahaha

Alıntıları Göster
    MKDIR xconfig
    boot game os
    ----

Ve artık PS3'üme kavuştum :)

yardım eden ve yardımcı olmaya çalışan tüm ps3 dostlarına sonsuz teşekkür...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haQQo -- 22 Haziran 2008; 21:07:28 >

• quote:

MKDIR xconfig
    boot game os
    ----

Ve artık PS3'üme kavuştum :)

yardım eden ve yardımcı olmaya çalışan tüm ps3 dostlarına sonsuz teşekkür...

Alıntıları Göster
    Geçmiş olsun. senin adına çok sevindim...Bu da kulağına küpe olsun.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.