Şimdi Ara

Hareket Çözünürlüğünde Hangisi Daha İyi? LCD mi Plazma mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
171
Cevap
0
Favori
13.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: joven

Çoğu kişinin bilmekte olduğu gibi Lcd'ler yüksek çözünürlüklerde iyi performans sergiliyor. Alt çözünürlükler'de ne kadar başarılı oldukları tartışılır buna katılıyorum.

Bunun yanında son yıllar'da mutlaka üreticiler plazmalarda'da önemli gelişmeler sağladılar. Ama bence plazmaların ne kadar yüksek çözünürlüklü panel çıkarsalarda piksel aralığı olarak Lcd'lerle aynı olduğunu düşünmüyorum. Tabii bu arada Hd çözünürlüğü olarakta lcd'ler kadar başarılı olduklarını sanmıyorum bildiğim kadarı ile hala plazmalar'da direk 1080p desteği olmayıpta Hd converter yardımı ile doğal olmayan 1080p destekleri var. Ama genelleme yapmak yanlış olur.

Sonuçta Lcd ve Plazma teknolojilerinin birbirlerine göre artı ve eksileri var. Ama biz şahsımıza en uygun olanı seçmek zorundayız.

Ülkemizin şartları ortada hala Hd yayınların faaliyete geçememesi. SD Uydu yayınlarının bant genişliklerinin çok düşük olması. Lcd'lerden verim almamızı engelliyor.

Test 1080p tvlerde 1080i sinyallerle yapılmış, daha yüksek bir interlace çözünürlük yok.Testin SD yayınlarda uzaktan yakından bir alakası yoktur. 1080i sinyallerin FullHD panellerde performansı ölçülmüş. x768'le ile ilgili de bir test değil bildiğim kadarıyla sadece fullHD paneller test edilmiş. LCD 1080 Plazma 768 karşılaştırma testi de değil. Konsol film tv farketmez, kaliteli sinyal kaliteli sinyaldir, test de sinyal üzerinden kaynak önemli değil. Gary Merson 3:2 cadence ile geçen sene ortalığı çok karıştırmıştı bu sene LCD'cilerin belası olacak gibi duruyor.

Yüksek çözünürlük alçak çözünürlük fark etmez, şu anda LCD TV'lerin hiçbirinde doğal sorunları ile başedebilecek işlemci gücü yok. Pixel aralığına gelene kadar, tepkime süresi, sample&hold etkisi, kontrast için bölgesel backligt dimming başta olmak üzere hiç de doğal olmayan renklerine kadar bir çok neden sayabiliriz. Bütün bunlar 2 seneye hallolsun işte o zaman pixel aralığı önemli olacaktır. Bilgisayar masasına konan bir üründen çok 2~3 mt uzağa konan tv'den bahsettiğimiz için pixel aralığı şu anda çok önemli değil.

Plazma doğal sorunlarını halletti artık neredeyse sadece görüntü işleme kısmı geliştiriliyor. LCD'lerde ise backlight'ı LED'e, tepkime sürelerini aza, sample&hold için araya frame atmaya, kontrast sorunları için bölgesel dimminge yönelik çözümler geliştiriliyor.

Akseus emeğin için çok teşekkür ederim.

PS: Bir hometheatermag bulsak da şuraya koyuversek full testi.
    PS2: Herkesin hassasiyeti farklıdır, ama ikisini aynı materyalde yanyana koyup seyretmeden neyi kaçırdığınızı anlayamazsınız.

REV: 1080i sinyal değişikliği.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daneel -- 15 Ekim 2007; 15:55:47 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Daneel
    Test 1080p tvlerde 1080p ve 1080i sinyallerle yapılmış, daha yüksek bir çözünürlük yok.Testin SD yayınlarda uzaktan yakından bir alakası yoktur. 1080 sinyallerin FullHD panellerde performansı ölçülmüş. x768'le ile ilgili de bir test değil bildiğim kadarıyla sadece fullHD paneller test edilmiş. LCD 1080 Plazma 768 karşılaştırma testi de değil. Konsol film tv farketmez, kaliteli sinyal kaliteli sinyaldir, test de sinyal üzerinden kaynak önemli değil. Gary Merson 3:2 cadence ile geçen sene ortalığı çok karıştırmıştı bu sene LCD'cilerin belası olacak gibi duruyor.

Yüksek çözünürlük alçak çözünürlük fark etmez, şu anda LCD TV'lerin hiçbirinde doğal sorunları ile başedebilecek işlemci gücü yok. Pixel aralığına gelene kadar, tepkime süresi, sample&hold etkisi, kontrast için bölgesel backligt dimming başta olmak üzere hiç de doğal olmayan renklerine kadar bir çok neden sayabiliriz. Bütün bunlar 2 seneye hallolsun işte o zaman pixel aralığı önemli olacaktır. Bilgisayar masasına konan bir üründen çok 2~3 mt uzağa konan tv'den bahsettiğimiz için pixel aralığı şu anda çok önemli değil.

Kaliteli 2007 plazmaların hepsinde native 1080p desteği var, ama test de gösteriyor ki var demek yetmiyor, ne kadarı ile başaçıkabildiği tamamen ayrı bir konsept. Plazma doğal sorunlarını halletti artık neredeyse sadece görüntü işleme kısmı geliştiriliyor. LCD'lerde ise backlight'ı LED'e, tepkime sürelerini aza, sample&hold için araya frame atmaya, kontrast sorunları için bölgesel dimminge yönelik çözümler geliştiriliyor.

PS2: Herkesin hassasiyeti farklıdır, ama ikisini aynı materyalde yanyana koyup seyretmeden neyi kaçırdığınızı anlayamazsınız.

Daneel, her zamanki gibi harika olan yorumların için ben teşekkür ederim.

Home Theatre dergisinin kasım sayısında yayınlanacak. Daha çıkmadı. Eğer bulabilirsek full tercümeyi buraya koymak boynumun borcu olsun. Yanlız amerikadan temin etmek gerekecek sanırım.

• quote:

quote:

Çoğu kişinin bilmekte olduğu gibi Lcd'ler yüksek çözünürlüklerde iyi performans sergiliyor. Alt çözünürlükler'de ne kadar başarılı oldukları tartışılır buna katılıyorum.

Bunun yanında son yıllar'da mutlaka üreticiler plazmalarda'da önemli gelişmeler sağladılar. Ama bence plazmaların ne kadar yüksek çözünürlüklü panel çıkarsalarda piksel aralığı olarak Lcd'lerle aynı olduğunu düşünmüyorum. Tabii bu arada Hd çözünürlüğü olarakta lcd'ler kadar başarılı olduklarını sanmıyorum bildiğim kadarı ile hala plazmalar'da direk 1080p desteği olmayıpta Hd converter yardımı ile doğal olmayan 1080p destekleri var. Ama genelleme yapmak yanlış olur.

Sonuçta Lcd ve Plazma teknolojilerinin birbirlerine göre artı ve eksileri var. Ama biz şahsımıza en uygun olanı seçmek zorundayız.

Ülkemizin şartları ortada hala Hd yayınların faaliyete geçememesi. SD Uydu yayınlarının bant genişliklerinin çok düşük olması. Lcd'lerden verim almamızı engelliyor.

Test 1080p tvlerde 1080p ve 1080i sinyallerle yapılmış, daha yüksek bir çözünürlük yok.Testin SD yayınlarda uzaktan yakından bir alakası yoktur. 1080 sinyallerin FullHD panellerde performansı ölçülmüş. x768'le ile ilgili de bir test değil bildiğim kadarıyla sadece fullHD paneller test edilmiş. LCD 1080 Plazma 768 karşılaştırma testi de değil. Konsol film tv farketmez, kaliteli sinyal kaliteli sinyaldir, test de sinyal üzerinden kaynak önemli değil. Gary Merson 3:2 cadence ile geçen sene ortalığı çok karıştırmıştı bu sene LCD'cilerin belası olacak gibi duruyor.

Kaliteli 2007 plazmaların hepsinde native 1080p desteği var, ama test de gösteriyor ki var demek yetmiyor, ne kadarı ile başaçıkabildiği tamamen ayrı bir konsept. Plazma doğal sorunlarını halletti artık neredeyse sadece görüntü işleme kısmı geliştiriliyor. LCD'lerde ise backlight'ı LED'e, tepkime sürelerini aza, sample&hold için araya frame atmaya, kontrast sorunları için bölgesel dimminge yönelik çözümler geliştiriliyor.

Mühendisin bakış açısı yine aynı mükemmellikte

• Interpolasyon derken upscale olayında bahsediyoruz değilmi?

Bandwidth Rolloff testi ise ilginç, TV'lerde genelde bir miktar overscan koyuluyor ben servis menüsünden girip bunu azalttım ama test yapılırken TV'lerin overscan ayarları kalibre edildi mi? Bunu bilmeden o test hakkında yorum yapamıyorum. Çünkü overscan ayarları fabrika çıkışı şekilde test edilmiş TV'ler bu testten geçemez.

Testin tamamını okumadan da çok iddalı yorumlar yapmak istemiyorum.

Değişiklik: Motion Resolution testinde de 1080i sinyal kullanıldığını gördüm testte bu sebepten dışarıda deinterlace edilen görüntü de bu motion reasolution kayıp sıkıntısı olmayacaktır. 3. şıktıktaki bandwidth testinden sonra gelince 4. şık karışıklık yaratmış. Reon çipi düzeltir ABT102 modülü düzeltir bu sıkıntıyı. Hi-def-man doğru belirtmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daneel -- 15 Ekim 2007; 15:52:24 >
  • quote:

Bandwidth Rolloff testi ise ilginç, TV'lerde genelde bir miktar overscan koyuluyor ben servis menüsünden girip bunu azalttım ama test yapılırken TV'lerin overscan ayarları kalibre edildi mi? Bunu bilmeden o test hakkında yorum yapamıyorum. Çünkü overscan ayarları fabrika çıkışı şekilde test edilmiş TV'ler bu testten geçemez.

Bandwith roll-off testleri zaten olumlu çıkmış. "Test edilen 20 1080p tvden 17’si (%85) tam bant genişliğine sahipti. 3’ü testi geçemedi." diyor. Overscan ayarları kalibre edilmemiş varsaysak bile sonuç iyi. En büyük sorun 3:2 testlerinde ve motion resolution'da. Bir de deinterlacing.

Ben bir de bu sonuçların marka/modellere göre dağılımını merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akseaus -- 15 Ekim 2007; 14:58:29 >
  • Fiyatları 1.500 € dan aşağı olmaz herhalde.
    quote:

Orjinalden alıntı: Akseaus

quote:

Orjinalden alıntı: Hi-def-man

BURADAN NE SONUÇ ÇIKIYOR.

Herkes ONKYO 875 veya 905 Reciever alıyor. HQV Reon XV işlemcisiyle tüm panellerinin testi geçmesini sağlıyor.

Nasıl ama süper çözüm değil mi?

Biraz pahalı tabi ama ...

PS3 için hali hazırda oyunların %90'ını 720p ve 720p bir oyununda 1080p ekranda native çözünürlüğü 1366 x 768 çözünürlüğe sahip olan bir tv'den daha iyi göstermeyeceği aşikar.FullHD panel ekstra interpolasyon işlemleri yapmak zorunda 921.600 pixel datayı 2.736.000 pixele çıkartacak sonuçta.

Bu durumda çok iyi görüntü işlemcisine sahip HD READY bir tv mantıken sıradan bir FULLHD panelden daha mutlu edici olabilir.

Pahalı ama ciddi ciddi mantıklı bir çözüm. Bu receiverlar Türkiye'de var mı ve fiyatları ne seviylerde Hi-def-man? 2-3,000 YTL civarı sanırım?

Teşekkürler.

• Umarım tuhaf markaların testi değildir.Gerçi 120 Hz den bahsettiğine göre pek uyduruk modelde olmaz sanırım.
  • Süper açıklama Daneel

Hep şunu savunmuşumdur.

LCD 32 inçten büyük olmamalı olacaksa Alışveriş merkezlerinde veya dükkanlarda commercial olarak tanıtım amacıyla kullanılmalı ev için fazlasıyla sorunlu ve naturel renk üretemeyen bir çözüm. Ben LCD projeksiyon kullanıyorum ama tepki süresi diye birşeyden sözetmek imkansız ve renk işleyen 216 mhz 14 bit işlemci ve gene 14 bit de-interlacer ve upscaler var içinde. Ayrıca LCD'nin renklerini düzelten(6500K seviyesinde)Cinema filtresi var. Evdeki LCD tv'lere dinamik iris ve sinema filtresi koyulamayacağına göre bunu elektronik olarak yapabilecek işlemcilere ihtiyaç olduğu kesin.

1080p panellerden bahsediyoruz yukarıdaki inceleme 10MP çekim yapabilen süper bir kameranın 680 x 480 video çekerken düştüğü komik durumları hatırlatıyor. Daneel'in dediği gibi hala bu hızı işleyebilecek işlemciler mevcut değil

Ben PS3 e keşke dışarıdan görüntü girebilseydik diye hayıflanıyorum eminim acayip upscaling yapardı. Bu işlemcileriyle uçururdu bizi hemde upgradelere açık.Neden böyle birşey yapmazlar anlamıyorum Videophile 'ları yakalarlardı.
    quote:

quote:

• Arkadaşlar De-interlacer ve Upscaler'larla ilgili bir test

HQV prosesörlü Toshiba HD-XA2(bizde satılan HD-EX1) modelin ne kadar başarılı DVD oynattığının ispatı ekte var.

Diğer prosesörlerinde karşılaştırmasını bulabilirsiniz.

http://www.hometheaterhifi.com/cgi-bin/shootout.cgi?function=search&articles=133#ToshibaHD-XA2%20(Component)
  • quote:

Arkadaşlar De-interlacer ve Upscaler'larla ilgili bir test

HQV prosesörlü Toshiba HD-XA2(bizde satılan HD-EX1) modelin ne kadar başarılı DVD oynattığının ispatı ekte var.

Diğer prosesörlerinde karşılaştırmasını bulabilirsiniz.

http://www.hometheaterhifi.com/cgi-bin/shootout.cgi?function=search&articles=133#ToshibaHD-XA2%20(Component)

PS3'ü gebertmiş. Video performansında sonuncu çıkmış. Ama sanırım eski bir inceleme. Çünkü dvd upscale özelliğinin olmamasından söz ediliyor. Bildiğiniz üzere bu durum 2-3 ay önce yayınlanan bir firmware ile düzeltildi. Deinterlace de ediyor upscale de ediyor. Keşke bu konuda da bir yorum olsaydı.

• gelecek ay update edeceklermiş testi.

Ancak audioholics sitesinden bir arkadaşla görüştüm HQV testinde faroudja 'lardan iyi ABT'lerden kötü değerlerle 400-500 USD'lik dvd'ler kadar değerli bir dvd oynatıcı PS3
  • Zaten bu LED backlight olayına da renk düzeltmesi ve backlight ömrü iyiyleştirmesi için eğiliyorlar. Philips 2008 yılından itibaren sadece led backlight'lara arge yatırımı yapacağını açıkladı, renk olayında ışık kaynağını değiştirerek bir düzeltme bekliyorlar. Samsung zaten led backlight'lı modelini çıkardı bile. 81F olması lazım gerçi daha gidilecek yol var, aynı teknolojilerin HD kaynaklardada kullanılabilmesini sağlayacak kuvvette işlemciler gerekli.
  • şimdi birde hangi sahnede hangi ışık ekranın neresinde yanacak onu işleyecekler değilmi.

ohoooooo ooo yani.

Arkasına PC bağlanmış TV'ler gerekecek herhalde.Daha SD yayını işlemiyor TV'ler.
    quote:

Zaten bu LED backlight olayına da renk düzeltmesi ve backlight ömrü iyiyleştirmesi için eğiliyorlar. Philips 2008 yılından itibaren sadece led backlight'lara arge yatırımı yapacağını açıkladı, renk olayında ışık kaynağını değiştirerek bir düzeltme bekliyorlar. Samsung zaten led backlight'lı modelini çıkardı bile. 81F olması lazım gerçi daha gidilecek yol var, aynı teknolojilerin HD kaynaklardada kullanılabilmesini sağlayacak kuvvette işlemciler gerekli.
  • Bahsettiğin Reon Realta çiplerinin anası 1990ların ortalarında Lockheed Martin'in casus uydularda kullandığı görüntü işleme teknolojisiymiş mesela. Nasıl içinde Faroudja olan panel tvler varsa yakında içinde Reon olan paneller çıkacak. Benim bildiğim kadarıyla içinde Reon olan bir projektor var.
  • mitsubishi HC5000 ve HC6000

tabi DLP sistemide yıldız savaşları projesinden yadigar.

bu teknoloji ile uydulara yerleştirilecek aynalar ile dünyanın karanlık bir bölgesi aydınlatılabilir ve pahalı olan gece savaşmak yerine güpe gündüz ucuza savaşılır.
  • quote:

bu teknoloji ile uydulara yerleştirilecek aynalar ile dünyanın karanlık bir bölgesi aydınlatılabilir ve pahalı olan gece savaşmak yerine güpe gündüz ucuza savaşılır.

Sakin olun arkadaşlar..:)
  • Hi-def-man şöyle senin tv'den 1000 tane koyacaksın atmosfere her tarafı aydınlatacak

yahu imzan mı yanlış ben mi yanlış hatırlıyorum
    senin tv

sp-50l7hx değil mi?

o zaman niye sp50lh7x yazdın ki?
  • Sony KDS-55A2000 almaktan son anda vazgeçerek Philips 42PFL9632 almaya karar vermiş birisi olarak sorayım, sözü geçen incelemede projeksiyonlar için yapılan olumlu yorumları arkadan yansıtmalı tv'ler için de düşünebilirmiyiz.

Açıkçası, devasa boyutundan dolayı KDS-55A2000 hep aklımın bir köşesinde oldu. Hazır euro da düşmüşken şeytan diyor ki ....
  • quote:

Orjinalden alıntı: @coyote

Sony KDS-55A2000 almaktan son anda vazgeçerek Philips 42PFL9632 almaya karar vermiş birisi olarak sorayım, sözü geçen incelemede projeksiyonlar için yapılan olumlu yorumları arkadan yansıtmalı tv'ler için de düşünebilirmiyiz.

Açıkçası, devasa boyutundan dolayı KDS-55A2000 hep aklımın bir köşesinde oldu. Hazır euro da düşmüşken şeytan diyor ki ....

Testtekiler zaten projeksiyon TV'lerle ilgili, projeksiyonlarla değil.

Selamlar.
  • Cevap için teşekkürler. Doğubank'ta KDS-55A2000 için 2500 euro fiyat vermişlerdi, şimdi gel de karar ver.

Bu arada konuyla pek alakalı değil ama ilginç geldiği için yazayım dedim, Kozyatağı Carrefour'da KDS-70A2000 13500 ytl'den 9300 YTL'ye düşmüş.
    quote:

Orjinalden alıntı: Akseaus

quote:

Orjinalden alıntı: @coyote

Sony KDS-55A2000 almaktan son anda vazgeçerek Philips 42PFL9632 almaya karar vermiş birisi olarak sorayım, sözü geçen incelemede projeksiyonlar için yapılan olumlu yorumları arkadan yansıtmalı tv'ler için de düşünebilirmiyiz.

Testtekiler zaten projeksiyon TV'lerle ilgili, projeksiyonlarla değil.

Selamlar.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.