Şimdi Ara

Hareket halinde emniyet kemeri uyarı sesine benzeyen bip sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
8.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. 2015 1.33 corolla sahibiyim. 1 hafta önce Aracıma lpg taktırdım. Arabayı da 8 gün önce aldım.

Hiçbir problem yok iken dün durduk yere emniyet kemeri sesi gelmeye başladı. Bazen biiiip yapıyor arka emniyet kemeri uyarı ikazı yanıyor sonra sönüyor, bazen de biiiip biiiiipp diye başlayıp ikaz sesi gibi artıyor ve çıldırtıyor. Bu süreçte iken sinyal kolları da ses vermiyor.

Acayip canım sıkıldı bu sorun ne olabilir ki? Arka emniyet uyarı ışıkları panelde yanıp duruyor ses çıktığı zamanlarda. Bazen de ses sanki derinlerden geliyormuş gibi oluyor.

Emniyet kemeri tokalarını kontrol ettim oynadım kurcaladım, ön koltukların altındaki kabloları fişleri kontrol ettim falan değişen durum yok.

Nedir bunun ilacı benzer sorun yaşayan var mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Toyota Corolla ve Diğer Araçlarda Hareket Halindeyken Duyulan Bip Sesleri

Seyahat sırasında hareket halindeyken araçlarda duyulan bip sesleri, genellikle emniyet kemeri uyarı sesleriyle ilişkilendirilir. Toyota Corolla ve diğer araçlarda bu ses, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir:

• Emniyet Kemeri Takılmamış: Bu, hareket halindeyken duyulan bip sesinin en yaygın nedenidir. Emniyet kemerleri, araç kazalarında ciddi yaralanmaları ve ölümleri önlemede hayati önem taşır. Bu nedenle araçlar, sürücünün veya yolcuların emniyet kemerlerinin takılı olmadığını algıladıklarında uyarı sesi çıkarır.

• Arka Emniyet Kemerleri Takılmamış: Bazı Toyota Corolla modelleri ve diğer araçlar, arka koltukta oturan yolcular için de emniyet kemeri uyarı sistemi ile donatılmıştır. Arka emniyet kemerlerinden biri takılı değilse, araç hareket halindeyken bip sesi çıkaracaktır.

• Emniyet Kemeri Takılı Olmasına Rağmen Bip Sesi: Bazen emniyet kemerleri takılı olmasına rağmen araçlar bip sesi çıkarmaya devam edebilir. Bunun nedeni, emniyet kemeri sensörünün arızalı olması veya kemerin doğru şekilde takılmamış olması olabilir.

• Diğer Uyarı Sistemleri: Hareket halindeyken duyulan bip sesleri, emniyet kemeri uyarılarının yanı sıra diğer araç uyarı sistemlerinden de kaynaklanabilir. Örneğin, bazı Hyundai i20 modelleri, araç kör noktadayken veya şeritten ayrılırken bip sesi çıkarır.

Toyota Corolla Emniyet Kemeri Sesi Kapatma

Toyota Corolla'daki emniyet kemeri uyarı sesini kapatmak mümkün değildir. Bunun nedeni, bu sesin sürücü ve yolcuların güvenliği için yasal bir gereklilik olmasıdır. Ancak, bazı durumlarda sesi geçici olarak kapatmak için şu yöntemleri deneyebilirsin:

• Emniyet kemerini tak: Bu, sorunun en basit ve en güvenli çözümüdür.
    • Metal bir nesneyi kemer tokasına tak: Bir anahtar, ataş veya benzeri bir metal nesneyi emniyet kemeri tokasına takmak, sensörün kemerin takılı olduğunu algılamasına yardımcı olabilir.
    • Kemer uyarısını devre dışı bırakan bir cihaz kullan: Piyasada, aracın emniyet kemeri uyarı sistemini devre dışı bırakan cihazlar mevcuttur. Ancak bu cihazların kullanımı yasal olmayabilir ve güvenliğinizi tehlikeye atabilir.

Araçtaki bip seslerinin nedenini belirlemek ve gerekirse çözmek için yetkili bir servis merkezine başvurmanızı öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Mmt sanzimansa , sikisik trafikte isindigi icin sanziman uyari veriyordur.

• PNOUMA kullanıcısına yanıt
    1.33 demiş iyi okursanız yalnız düz vites seçeneği bulunmakta.

Arka koltuğu söküp baktınız mı kemer tokalarına ?

• Teşekkür ederim cevaplarınıza. Aracın garantisi bitmeden servise götürdüm. Sol arka emmiyet kemeri başlığı değişti. Sorun halledildi. Sıkıntı yok. Hiçbir ücret ödemedim:)

Koltuğun altını falan söktüm baya bir kurcalayım ama onunla alakalı değilmiş.

• Gecmis olsun, ucuz atlatmissiniz diyelim:))

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.