< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haldunak -- 8 Ağustos 2014; 9:22:48 > |
hareket halindeki aracın frenlerinden gelen ses
-
-
yokmu benzer yaşayan ya da önerisi olan -
balatalar dün değişti taşlanmış blatanın 3000 kmde diski getirdiği halde ortada. tamamen güvenli bir uygulamaymış servisin dediğine göre :Dquote:
Orijinalden alıntı: haldunak
yokmu benzer yaşayan ya da önerisi olan -
Benimde başımdan geçmişti. Genelde direksiyonu sağa çevirdiğimizde oluyordu.quote:
balatalar dün değişti taşlanmış blatanın 3000 kmde diski getirdiği halde ortada. tamamen güvenli bir uygulamaymış servisin dediğine göre :D
Alıntıları Göster
Fren Diskleri balatlar ile ilgili bir problem o kısımda sorun var deyip servis düzeltti bir daha da olmadı.
Şirket aracı olduğundan hangi servisi yaptırdılar bilmiyorum. 1 günde hallettiler. Araç Renault Fluence -
Disk-Balata-Bilye bunlardan kaynaklanıyordur.quote:
Orijinalden alıntı: justify
Benimde başımdan geçmişti. Genelde direksiyonu sağa çevirdiğimizde oluyordu.
Fren Diskleri balatlar ile ilgili bir problem o kısımda sorun var deyip servis düzeltti bir daha da olmadı.
Şirket aracı olduğundan hangi servisi yaptırdılar bilmiyorum. 1 günde hallettiler. Araç Renault Fluence
Alıntıları Göster -
disklerine çok yakından bak, yüzeyde siyah çizgiler var mı incele. eğer varsa diskler bitmiştir. Yok ise balatalardan olabilir.quote:
balatalar dün değişti taşlanmış blatanın 3000 kmde diski getirdiği halde ortada. tamamen güvenli bir uygulamaymış servisin dediğine göre :D
Alıntıları Göster -
acaba hangi servis olduğunu öğrenme şansı olabilirmi ankarada 3 servise gittim hiçbiri yaşamamış daha önce bu durumu ve anlam veremediler.quote:
Orijinalden alıntı: anyhill
disklerine çok yakından bak, yüzeyde siyah çizgiler var mı incele. eğer varsa diskler bitmiştir. Yok ise balatalardan olabilir.
Alıntıları Göster
aracım daha 23000 kmde diskin bitmesi durumu yok baktığımda da hiç bir belirtide yok ne çizik ne de başka birşey.
bilyelerden olsa uğultu olacağını söylüyorlar bendeki ses balatanın bitmeye yakın olduğu zaman gelen ötme sesi. tabi bende bu ses hareket halindeyken
-
Sorununuz tekerlek bilyasından kaynaklanıyor. Başka yerde aramayın. Garantisi var ise aracınızın garantiden değiştirilmesini talep edin.quote:
acaba hangi servis olduğunu öğrenme şansı olabilirmi ankarada 3 servise gittim hiçbiri yaşamamış daha önce bu durumu ve anlam veremediler.
aracım daha 23000 kmde diskin bitmesi durumu yok baktığımda da hiç bir belirtide yok ne çizik ne de başka birşey.
bilyelerden olsa uğultu olacağını söylüyorlar bendeki ses balatanın bitmeye yakın olduğu zaman gelen ötme sesi. tabi bende bu ses hareket halindeyken
Servis bunu anlamıştır ama sesini çıkarmıyordur. -
tekerlek bilyalarından bahsediyorsunuz değil mi? çünkü kış aylarında bir de yaz aylarında araç 50 km civarı yol yapana kadar yok. tamamen ısıyla alakalı bir durum gibiquote:
Orijinalden alıntı: C4_1400
Sorununuz tekerlek bilyasından kaynaklanıyor. Başka yerde aramayın. Garantisi var ise aracınızın garantiden değiştirilmesini talep edin.
Servis bunu anlamıştır ama sesini çıkarmıyordur.
Alıntıları Göster
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haldunak -- 8 Ağustos 2014; 10:11:54 > -
Ben de de öyleydi araç hareket halindeyken yapıyordu. Bir çok durumda yapıyordu. Özellikle sağa çevirdikçe artıyordu. Servis İstanbul da hangisi olduğunu bilmiyorum. Ama lazımsa öğrenip buraya yazarım. İllaki Renault servisine gidecen diye bir durum yok başka bir tamirciye götür. Sanayide bir sor böle bir durum var diye Oralarda tecrübeli ustalar oluyor. Araban garantide ise yaptırma sor en azındanquote:
acaba hangi servis olduğunu öğrenme şansı olabilirmi ankarada 3 servise gittim hiçbiri yaşamamış daha önce bu durumu ve anlam veremediler.
-
servisin adını öğrenebilirseniz çok sevinirim. bir de mahsuru yoksa aracın plakasını pm atarsanız iyi olur benim için, kayıtlarına bakar işlemi görebilir benim serviste.quote:
Ben de de öyleydi araç hareket halindeyken yapıyordu. Bir çok durumda yapıyordu. Özellikle sağa çevirdikçe artıyordu. Servis İstanbul da hangisi olduğunu bilmiyorum. Ama lazımsa öğrenip buraya yazarım. İllaki Renault servisine gidecen diye bir durum yok başka bir tamirciye götür. Sanayide bir sor böle bir durum var diye Oralarda tecrübeli ustalar oluyor. Araban garantide ise yaptırma sor en azından
Alıntıları Göster
-
quote:
tekerlek bilyalarından bahsediyorsunuz değil mi? çünkü kış aylarında bir de yaz aylarında araç 50 km civarı yol yapana kadar yok. tamamen ısıyla alakalı bir durum gibi
Bilyanızda olması gerekenden fazla bir boşluk var. Soğukken sorun yok, çünkü bilyadaki boşluk soğukta büzüşme nedeniyle kapanıyor. Bilya çalıştıkça ısınır ve genleşir, bu nedenle zaten fazla olan boşluk ayyuka çıkar ve ses yapmaya başlar.
Frene bastığınızda, bir viraj dönmeye çalıştığınızda bilyanın yarattığı titreşim ve sesler, üzerine gelen ekstra yükler nedeniyle kesilir. Titreşen bir şeyi elinizle bastırdığınızda sesin kesilmesi gibi.
Benzer durum başıma gelmişti. Belirli bir hızı geçince ses gelmeye başlıyor, viraja falan girdiğimde ses kesiliyordu. Servise gidip bilyada sorun var dedim. Lifte alıp eliyle döndürünce mesele anlaşıldı.
-
servisle bu konuyu bir görüşeyim. ses için en az 6 kez lifte çıktı araç ve liftte hiç birşey yok gibi duruyor onlara göre...quote:
Orijinalden alıntı: C4_1400quote:
tekerlek bilyalarından bahsediyorsunuz değil mi? çünkü kış aylarında bir de yaz aylarında araç 50 km civarı yol yapana kadar yok. tamamen ısıyla alakalı bir durum gibi
Bilyanızda olması gerekenden fazla bir boşluk var. Soğukken sorun yok, çünkü bilyadaki boşluk soğukta büzüşme nedeniyle kapanıyor. Bilya çalıştıkça ısınır ve genleşir, bu nedenle zaten fazla olan boşluk ayyuka çıkar ve ses yapmaya başlar.
Frene bastığınızda, bir viraj dönmeye çalıştığınızda bilyanın yarattığı titreşim ve sesler, üzerine gelen ekstra yükler nedeniyle kesilir. Titreşen bir şeyi elinizle bastırdığınızda sesin kesilmesi gibi.
Benzer durum başıma gelmişti. Belirli bir hızı geçince ses gelmeye başlıyor, viraja falan girdiğimde ses kesiliyordu. Servise gidip bilyada sorun var dedim. Lifte alıp eliyle döndürünce mesele anlaşıldı.
Alıntıları Göster
-
Aracın sorunun çözünce buraya da sebebini yazarsan iyi olur. Bizleri de bilgilendirmiş olursun.quote:
servisle bu konuyu bir görüşeyim. ses için en az 6 kez lifte çıktı araç ve liftte hiç birşey yok gibi duruyor onlara göre...
Alıntıları Göster -
kesinlikle yazacağım çözümü buraya :)quote:
Aracın sorunun çözünce buraya da sebebini yazarsan iyi olur. Bizleri de bilgilendirmiş olursun.
Alıntıları Göster -
aynı sorun 1 hafta öncesine kadar bendede vardı sürekli olmasada bazen seyir halindeyken ince kulak tırmalayan bi ses vardı ve sağa dönüşlerde dahada artıyordu frene hafif bastığımda ses kesiliyordu balataları değiştirince sorun kalmadı umarım sizde bi yolunu bulup çözersiniz sorunuquote:
kesinlikle yazacağım çözümü buraya :)
Alıntıları Göster -
Aynı problemi arkadaşlarım da yaşıyor. Araçlardan birisi 2005 Panda, diğeri 2006 Punto. İkisi de 80.000km'yi geçmemiş araçlar. Frene en ufak bir temasta ses kesiliyor ve kısa bir müddet sonra tekrar gelmeye başlıyor. Çözümü ben de merak ediyorum. -
sorun nsaıl bende de ilk değiştiğinde yok gibiydi ama devam etti gene.şimdi kış sıkıntı yok :)quote:
Orijinalden alıntı: _Maxy_
Aynı problemi arkadaşlarım da yaşıyor. Araçlardan birisi 2005 Panda, diğeri 2006 Punto. İkisi de 80.000km'yi geçmemiş araçlar. Frene en ufak bir temasta ses kesiliyor ve kısa bir müddet sonra tekrar gelmeye başlıyor. Çözümü ben de merak ediyorum. -
Benimde 2004 dacia solenzada aynı sorun olmuştu kaldırıma çıktım lastik yarılmıştı.Değiştik iyi bundan atlattık demiştik halbuki 2 yıl sonra durum ortaya çıktı bu iki yıl içinde 2-3 ayda bir aks tekerlek bilyası bozuluyor yolda giderken bir müddet sonra önce cıv cıv sonra uğultu ses çıkarıyor ileriki günlerde bilya dahada bozulunca bu ses tank gider gibi ses çıkıyor durunca ses kesiliyor hareket halinde oluyor ve bozulmuş bilya hareket edip ısınınca ses çıkarmaya başlıyordu.Usta tekerlek bilyasının bozulmuş olduğu şu yöntemle tesbit etti.Yolda giderken direksiyonu ani sağa sola çevirince ses kesiliyor du.Yada hareket siz dururken portlife kaldırıp tekerleği eliyle hızla çeviriyor gelen sesi dinleyip sesden tesbit ediyordu.Bu iki sene süresince yanılmıyorsam 3 defa sağ 2 defa sol aks bilya devamlı bozuldu değiştik..Her seferin de 50 TL bilya 40 TL işçilik verip bilyayı değiştiriyorduk. Neden bozuluyor bulamadılar en son aks taşıyıcı eğilmiş olduğu söylendi,her usta bu eğriliği göremez.Tornacı ve iyi bir usta bunu bu hafif eğeriliği görür.Aks taşıyıcı döküm olduğu için doğrultmaya çalışırsak kırılabilir dedi tornacı bizde yenisini aradık yan sanayi uymadı.hurdacılar sanayinde bir tane bulduk tornacı buda eğri dedi.En son 2 sene sonra kazalı bir araç daha denk getirdi RABBİM de ondan yüksek bir fiyata alıp taktık sorun düzeldi ondan sonra artık aks tekerlek bilyası arızası yaşamadım.
-
Bende de benzer sorun mevcut aracın sağ ön tekerinde.Aracım 88 binde disk hiç değişmemiştim dedim herhalde disk kötü durumda.Diskleri balataları değiştim gerçektende disk kötü dedi usta.0 disk ve balatalar taktım.Trw disk ve hi-q balata.Fakat sorunum çözülmedi.Ses gelmeye devam ediyor.Tekrar götürdüm liftle baktılar sorun yok dediler tekeri döndürüp. Fikri olan var mı?Tiz bir cıyaklama sesi..Uzun yol yaptıkça artıyor.Başlarda kesik kesik geliyor.Sonra sürekli hale geliyor ses.
Aracı sabah çalıştırdığımda 15-20 km ye kadar sorun yok. 15-20 km sonra ses başlıyor.Frene basınca ciyaklama sesi kesiliyor.Direksiyonu sağ sol yapıncada ses gidip geliyor yada tümsekten geçince..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyraxus -- 29 Eylül 2023; 1:25:36 >
Benzer içerikler
- dayton lastik yorumları
- el freni ikaz lambası yanıp sönüyor
- yağ çarşısı güvenilir mi
- broadway alınır mı
- 7 ileri dsg şanzıman yağ değişimi kaç km
- agrotech araba
- cupra terramar fiyat
- 2025 egea
- citroen c3 2022
- toyota corolla 2022 fiyat listesi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X