Şimdi Ara

Hareket halindeyken ön taraftan gelen uğultu sesi (videolu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
3.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar, 2013 Ford Fiesta 1.5 TDI aracımdan hareket halindeyken ön taraftan uğultu geliyor. Önceden sadece 90km üstü gelirken şimdi durmaya yakın hariç tüm hızlarda az çok geliyor. Videoda dikkatli dinleyince yol sesi dışında arkadan bi uğultu geliyor.

2-3 ay önce baktırdım bilyalarda birşey yok dendi. Test sürüşüne çıktık sesi duydular ama lastik eski o yüzden dendi.

Bu videoyu lastiği değiştirip eve dönerken çektim.

Vites boştayken ses devam ediyor.
    Hız arttıkça ses belirginleşiyor ama hızla orantılı değil. Yani bastıkça artıyor diyemem.

Fikriniz varmı? Uzun yola çıkacağım aklıma takıldı.

Video

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sdagli7 -- 1 Haziran 2020; 21:1:36 >

• Video atsanız daha iyi olur ama yolda giderken debriyaja basınca kesiyormu ? Boştayken ses devam ediyor mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4153B7648

Video atsanız daha iyi olur ama yolda giderken debriyaja basınca kesiyormu ? Boştayken ses devam ediyor mu ?
    Hocam video var görünmüyor mu? Boştayken ses devam ediyor
  • Tekerleklerin poryalarında sıkıntı var hocam orayı kontrol ettiririn

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sdagli7 S kullanıcısına yanıt
    Hocam şuanda gördüm , sürüş halindeyken debriyaja bastığınızda ses devam ediyorsa yanıltmak istemem ama bence porya veya bilyasından yapıyordur en güzel tespiti lift üzerine kaldırıp lastikleri çevirerek ses durumuna bakmanız gerekir.Bence farklı bir ustaya gitmenizi tavsiye ederim
  • Hızla orantılı olsaydı teker bilyeleriniz diyebilirdim. akslar ve difransiyel kontrol edilmeli yüzde 60 70 buradan çıkıyor bu ses

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Columbia- -- 1 Haziran 2020; 21:9:11 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lion_koc

Tekerleklerin poryalarında sıkıntı var hocam orayı kontrol ettiririn
    Yarın uzun yola çıkacağım (750 km), dediğiniz gibiyse bu kadar yolu kaldırır mı sizce? Gittiğim yerde baktırma şansım var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sdagli7

Yarın uzun yola çıkacağım (750 km), dediğiniz gibiyse bu kadar yolu kaldırır mı sizce? Gittiğim yerde baktırma şansım var.

Alıntıları Göster
    Hiç bir sıkıntı olmaz. Sadece artan hıza bağlı ses rahatsız edebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: -Columbia-

Hızla orantılı olsaydı teker bilyeleriniz diyebilirdim. akslar ve difransiyel kontrol edilmeli yüzde 60 70 buradan çıkıyor bu ses
    Boştayken de gelir mi bu şekilde ses aks ve difransiyelden olsa?
  • lion_koc kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam sağolasın.
    Gelir ama duymanız zor ama eğer boştayken geliyorsa tekere yönelin bence boşa attığınız zaman gücünüz yere aktarılmıyor imkan var ise tekerleri kriko ile kaldırıp tekerleri deneyin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ses sadece vites boştayken mi geliyor? Burasını tam anlamadım. Videodan da yol gürültüsünden uğultuyu tam duyamadım.

Genelde uğultu porya bilyası yada aks kafasından yapar. yüksek hızlarda ses belirginleşir.

Eğer aks ise o kadar yol yapmanızı önermem. Yolda aks dağılırsa dağ başında yolda kalabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Büyük C

ses sadece vites boştayken mi geliyor? Burasını tam anlamadım. Videodan da yol gürültüsünden uğultuyu tam duyamadım.

Genelde uğultu porya bilyası yada aks kafasından yapar. yüksek hızlarda ses belirginleşir.

Eğer aks ise o kadar yol yapmanızı önermem. Yolda aks dağılırsa dağ başında yolda kalabilirsiniz.
    Viteste yada boşta farketmiyor ikisinde de geliyor hocam. Peki bunun aks mı yoksa porya mı oldugunu anlamının kesin bir yolu var mı ustasız?

Bu arada bu ses gelmeye başlayalı baya oluyor bi 4-5 ayı var. Bu 4-5 ay boyunca ayda 700 kilometre civarı yapıyorum her ay ancak şehir içi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sdagli7 -- 1 Haziran 2020; 23:17:49 >
  • sesi net duyamıyorum ama bence porya bilyası sesi değil. yine net hatırlamıyorum ama akslarda sorun olursa gaza basınca ayağının altına karıncalanma yada titreme hissi gibi bir şey gelmesi lazım. böyle bir şey var mı sizde?
  • anyhill kullanıcısına yanıt
    Yok hocam gaza basınca herhangi bir titreme yok direksiyonda da frende de bir titreme yok

hocam son ses açıp tekrar tekrar dinledim, porya sesi olsa yavaşlayınca ses azalır, hız artınca ses de artar, sizdeki ses sabit gibi. ben çıkamadım işin içinden,davlumbaz sürtme yapıyor da olabilir tabi sadece tahmin, gerçi o zaman da sesin sabit olmaması lazım. motorun ana aksamlarından, sesin derinlerden geldiğini ağırlıklı olarak düşünsem de aracı yakından görmek lazım benden bu kadar
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Orijinalden alıntı: anyhill

hocam son ses açıp tekrar tekrar dinledim, porya sesi olsa yavaşlayınca ses azalır, hız artınca ses de artar, sizdeki ses sabit gibi. ben çıkamadım işin içinden,davlumbaz sürtme yapıyor da olabilir tabi sadece tahmin, gerçi o zaman da sesin sabit olmaması lazım. motorun ana aksamlarından, sesin derinlerden geldiğini ağırlıklı olarak düşünsem de aracı yakından görmek lazım benden bu kadar
    Eyvallah hocam sağolasın motorun cekişinde sorun yok hareret sorunu da yok şu saatte kafama takıldı çıkıp tekrar deneme yaptım acaba biyerden hava giriyor da o mu uğultu yapıyor diye düşünmeye bile başladım

• ses sağdan mı geliyor soldan mı? direksiyonu tam sağa yada tam sola yaptığınızda yani bir sokağa girerken seste değişiklik oluyor mu? ses sürekli geliyorsa aks olma durumu daha fazla.

bence vakit kaybetmeden bir gidip gösterin. önemli bir parça ise yolda kalırsınız çok daha masraflı olur.

Bir lifte kaldırıp viteste aracın tekerlerini hareket ettirseniz belli olur herşey. Bir sorun yoksa 50-100tl verir çıkarsın. Bir sorun varsa o zaman ciddiyetine göre yaptırırsın. Fazla vakit kaybetmeyin.

Sanırım bu güne kadar yolda hiç kalmadınız. Eğer daha önce yolda kalsaydınız şimdiye bu ses için çoktan sanayiye gitmiştiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.