Şimdi Ara

SAĞ ÖNDEN GELEN GARİP SES

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar aracım 97 model Corolla XEI. 95000 km de ve oldukça diri ama gel gelelim 3-4 gün önce bir arıza cıkardı. Arızamı bilmiyorum bile.
    Açıklamak gerekirse motoru çalıştırdıgım an, sağ (alt) önden yani tam diz hizasındaki torpidonun arkasından sanki metal bir teli asfalta sürermişcesine bir ses ve buna ek olarak cekmeyen radyo sesi geliyor. ikisinin karışımı yani. sesin cıkması için aracın hareket halinde olması gerekmiyor. motor calıstıgı sürece ses var. durgun haldeyken veya seyir halindeyken gaz verince ses, dogru orantılı olarak artıyor.
    ses yüksek bir ses degil. duymak için camların kapalı olması gerekiyor (dış ortam sesi içeri girmesin diye)
    motor kaputunu actıgımda motorun sesinden o sesi duyamıyorum. gaz telinden gaz versem bile duyamıyorum. illaki arac icinde olcam ve camlar kapalı olcak. o zaman duyabiliyorum sesi.
    aracın triger kayısı 2000 km önce değiştirildi. tek sıkıntısı debriyaj balatasının ara sıra sıyırıyor olması.
    bu konuyu corolla nın kendi konusunda yazdım ama kimse cevap vermedi.
    şuan memleketten uzaktayım aracın tüm sorumlulugu bana ait. yorumlarınızı bekliyorum.

• efsane kasa birşey olmaz ona sürmeye devam
  • quote:

Orijinalden alıntı: ABCdiküçgeni

efsane kasa birşey olmaz ona sürmeye devam

hocam haklısın aracın 2. sahibiyiz ve 7 senedir bizde. en ufak bir masrafı olmadı. sadece kilometresi geldigi için triger kayısını degistirdik o kadar. araba canavar gibi ama bu ses keyfimi kacırıyor. arabaya binesim gelmiyor. umarım anlayan biri cıkar da yardımcı olur.
  • lifte kaldırıp baktırman lazım. başka türlü anlayamazsın. ya da çalışırken kaputu aç bak sesin geldiği yere
  • Bu aralar sanayiye gitme şansım yok maalesef. internette arastırdım, bu sorun genelde salıncaklardan kaynaklanıyormus.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelica -- 15 Nisan 2012; 12:43:56 >
  • Salıncaktan olsa lokur lokur ses yapar yürürken klima rulmani triger gergi rulmaninin sesi olabilir trigerin gerginliği iyi ayarlanmamis olabilir havalandırma fanından olabilir
  • Eskiden akü zayıfladığında teyp açıkken motor devrine göre hoparlörlerden ince bir ses gelirdi. Biran ona benzettim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bagajdan garip bir ses geliyor
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: gmrkmustafa

Salıncaktan olsa lokur lokur ses yapar yürürken klima rulmani triger gergi rulmaninin sesi olabilir trigerin gerginliği iyi ayarlanmamis olabilir havalandırma fanından olabilir

trigerden de olabilir ama havalandırma da olası bişey. ama havalandırmayı kapatsamda ses var. göstercem yakında aracı.
  • O sesi biliyorum. Özellikle radyo cızırtısına benzeyen marş motoruyla alakalı diyebilirim. Tabiki problemi kesin olarak bulmak için aracın altını kanalda dinlemek gerekir..
  • Marş motoru, sesin geldiği tarafta mı bir bakın, daha sağlıklı bir sonuca varabiliriz.
  • evet marş motoru o tarafta. ses ondan geliyorsa beni bir gün yolda bırakırmı? masrafı ne kadar olur?
  • bugun o ses hiç yoktu. sadece hava biraz soguktu. sanırım sıcaklıkla bir ilgisi var.
  • hocam tesekkür ederim içimi rahatlattın valla. 10-15 lira cok iyi rakammıs. ben dedigini ustaya söylerim daha cabuk sonuca ulasırız. ankarada degilim maalesef ama yinede tesekkürler

honda olayına gelince; corolla aslında babamın ama birkac aylıgına sehirdısında ben kullanıyorum. civic vti ı para toparlayınca almayı düşünüyorum şimdiden yazdım imzama
  • aracin kontagi yarim cevir calistirma sonra yavasca aracin klima sicaklik dercesini yukselt dusur yani oyna eger tahmin ettigim ses ise klima robotundan ...sicakken olur genelde..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.