harici disk raw oldu tekrar ntfs yapıp kullanmaya devam etmek istiyorum içindekiler yedekli olduğu için bişey kurtarmaya gerek yok ben sadece raw olan diski tekrar ntfs olarak formatlayıp kullanmaya devam etmek istiyorum. windows kesinlikle biçimlendiremiyo ne win7 ne de xp başka bilgisayarlarda da aynı chkdsk işe yaramıyo servisede göndermek istemiyorum.sade bu işi yapan program var mı ben bı kac tane denedım ama onlarda biçimlendiremiyo olmazsa çöpe atçam yenisini alcam
hiç kimse bişey bilmiyomu. veri kurtarmak istemiyorum sadece raw olmuş harici diski ntfs olarak formatlayıp kullanmaya devam etmek istiyorum ama normal yöntemler hiç işe yaramıyo.
RAW bir fotoğraf formatıdır. Windows işletim sistemleri flash belleklerdeki ve harici diskleri raw formatını biçimlendiremiyor. O nedenle herhangi bir programla raw olmuş bir diski windows üzerinden biçimlendiremezsiniz.
Ancak bu sorunu yaşayan bazı arkadaşlar linux üzerinden rawı formatlamayı deneyip başarılı sonuç aldıklarını beyan etmişlerdi. Her ne kadar ben de bir kere deneme yapmama rağmen olumlu sonuç alamamıştım. Son ihtimal siz de bu işlemi deneyebilirsiniz. Bunun dışında benim bildiğim bir yöntem yok..
Bu iletimin üzerine, 2 hafta önce arkadaşımın bana tekrar kullanılabilir hale getirmem için verdiği RAW formatındaki flashla ilgilnemye başladım. Bendeki birkaç programla bu işi halletmeye çalıştım ancak flashı görmediler bile. USB konusunda ağırlık çin sitelerinde olduğu için oralara göz gezdirdim. Bendeki flashın chipsetine (yani asıl anakart yazılımına) göre bir format programı aradım ve buldum. Bulduğum programla raw formatındaki bir diski fat32 olarak formatlayabildim. Şu an deneme de yaptım herhangi bir sorun yok.
Şimdi sizden isteğim şu program vasıtasıyla chipset bilgilerini vermeniz. Programı çalıştırmadan önce flashınızı bilgisayarınıza takın. Programı çalıştırın. http://mikiurl.com/tbJHs Programı çalıştırdıktan sonra karşınıza çıkan ekranın, ekran görüntsünü buraya yükleyin.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
teşekkür ederim hallettim. MiniTool Partition Wizard Home Edition diski gördü formatladı şimdi eskisi gibi ntfs oldu.
quote:
Orijinalden alıntı: 4everjordan
teşekkür ederim hallettim. MiniTool Partition Wizard Home Edition diski gördü formatladı şimdi eskisi gibi ntfs oldu.
MiniTool Partition Wizard Home Edition ın programını ben de denemiştim ancak benim flashı görmedi.
Sorununuzun hallolduğuna sevindim.
bilgisayarı güvenli modda açıp programı yönetici olarak çalıştırın ben öyle yaptım gördü
bilgisayarı güvenli modda açıp programı yönetici olarak çalıştırın ben öyle yaptım gördü
Zaten hesabım yönetici hesabı. Güvenli modu da denemiştim.
Benim kingston chip bilgileri ekrandaki gibi. Bir türlü Raw formatını biçimlendiremiyorum. Yukarıda vermiş olduğunuz linkten bilgileri bu şekilde alabildim. Yardımcı olursanız sevinirim...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme