Şimdi Ara

Harici Hard Diskim Usb 2.0'da Görüyor 3.0'da Görünmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Hdd'nin modeli Toshiba HDTB110EK3A 1 Tb, usb 3.0'a takınca hard diskten mavi ışık çıkıyor ama bilgisayar yönetiminde ya da aygıt yöneticinde görünmüyor. Usb 2.0'a takınca beyaz ışık yanıyor normal bir şekilde çalışıyor.

Hard diski biçimlendirmeyi denedim gene de görmedi.

1. Harddiski varsa farklı bir bilgisayardaki 3.0 usb portundan deneyin.(kablo ile ilgili bir sorun olabilir mi?)
    2. 3.0 porta farklı bir usb cihaz bağlayıp kontrol edin.( USB 3.0 portu sadecece elektrik mi verebiliyor, data aktaramıyor mu?)
    3. Bilgisayarınızın 3.0 usb sürücülerinin yüklü olup olmadığını kontrol edin.

Eğer donanımsal bir durum değilse driver update ile sorun çözülebilir.

• https://www.amazon.com.tr/gp/product/B00P0C4M3Y/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o01_s00?ie=UTF8&th=1, Bu kabloyu yeni aldım bozuk değildir diye düşünüyorum.

Malesef farklı bi bilgisayarda deneyemedim bir ara arkadaşım falan gelirse denerim.

Micro Usb kabloyla 3.0 girişinde çalışıyor ama bildiğim kadarıyla o kablo 2.0 hızında veri iletimi yapıyor, zaten hdd'nin ışığı beyaz renkte yanıyor o kabloyla.

Driver booster diye bi program yüklü onda tüm sürücüler güncel, güncel değilse manuel bir şekilde bulup da güncelleyemedim hdd'yi ya da portu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozul52 -- 2 Haziran 2022; 13:19:46 >

• Usb 3.0a başka bir cihaz bağlayıp çalışıp çalışmadığını kontrol etmeyi deneyin, usb 3.0 driverı eksik olabilir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Usb portları güncel, mouse takınca çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozul52 -- 2 Haziran 2022; 21:13:35 >
  • Kablo sorunlu ya da port voltajı beslemiyor olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bağladığınız bilgisayar girişi sorunlu.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bi çözüm bulamadım büyük ihtimalle hdd windows 10 ile uyumlu değil.

• Kablo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayar yönetiminde disk yönetimine gir oradan isim ata mesela D: gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biosta usb uyumluluk ayarlarına bak istersen.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • retro61 R kullanıcısına yanıt

Bios'a girdim ama usb ile alakalı şeyleri bulamadım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.