Öncelikle konuyu yanlış yeremi açtım bilmiyorum ama yanlış yere açtıysam özürdilerim..
arkadaşlar USBPART diye bir program ile usb belleğe win xp kuruyordum ilkinde bir hata verdi 2.yi denerkene usb bellek yerine 400gb harici hdd seçmişim sonra bütün hdd gitti.. şimdi sorun şu tahmin ediyorum format atmadı sadece içindeki mrb dosyası falan oluyor ya onları bozdu çünkü makinaya takınca format atmanız lazım diyor hdd içindekiler hala duruyor diye ümit ediyorum çünkü yaklaşım 6 yıllık arşivim var evlat acısı gibi beyler yardım edecek arkadaşlar varmı çözümü olan format atmadan onları kurtarma yolu daha doğrusu biçimi fat32 ydi tekrar fat32 ye çevirebilirmiyim format yemeden...
denediğim yollar: chkdsk acronis xp kurulumda onar seçeneği ms dos dan bir kaç yöntem daha denedim olmadı
varmı bunun bir çözümü
çözen arkadaşa benden bir kutu çikolata ya yada bütçeme göre ne isterse:D:D
Veri kurtarma yazılımlarını denemeni öneririm olmazsa başlat çalıştıra cmd yazıp çalıştır açılan komut penceresine şunu yaz convert X: /fs:ntfs X yazan yer bilgisayarın sürücüyü tanımladığı harf olsun diski göremese bile disk etiketi gözükür bilgisayarımda bu şekilde dosya sistemini ntfs ye dönüştürmüş olursun bu yolla fat32 den ntfs ye dönüştürülen diskin içindekiler silinmez.
dediğin yöntemi denedim fakat olmadı :( başarısız diyor
bu arada teşekkür manasında oylama butonuna bastım konunuz çözüldü olarak işaretlendi dedi:S
Bilgisayarına linux kur öylece bilgilerini keni bilgisayarına tası sonra normal biçimlendir harici harddiski. Ya da CD den acılan işletim sistemleri var. Onla dene.