Şimdi Ara

Raid 0 Olan diske format atma?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
3.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2x500 GB seagate sahibiyim. ve disklerimde raid 0 üzerine windows 7 kurulu. ama geri sayım bittiği için format atmam gerekiyor. sadece c'ye atsam d'deki bilgilerim kaybolur mu? neye dikkat etmem gerekiyor üzerinde raid 0 kurulu disklere formatt atarken? disk 150 ve 800 gb olarak 2 parça halinde şu an. saygılar..

• raid kullanmadım ama etkileyeceğini düşünmüyorum. çünkü raid 0 yaptıktan sonra tek hdd gibi görünür pc. windows 7 kurulum bölümünde yükselt-gelişmiş kısmı çıktığında gelişmiş e tıklayıp kurarken c ye format atmasını işaretlersen hiçbi sorun yaşamazsın.
  • raid'e format atanınız yok mu hiç. yoksa raid 0 kullanmak hakkaten riskli mi?
  • raid olayi bios ile ayarlanir
    format atarsaniz sorun olmaz
    ancak xp yukleyecekseniz kurulumdan evvel raid / sata suruculerini yuklemeniz gerekebilir
  • diskler ayrıymış gibi direkt \C sürücüsünü formatlayabilirsin. Ama şuda bir gerçekki raid-0 bilgi depolama için sağlıklı bir seçim değildir, çökdüğü zaman \D sürücünüde kurtarman cok zor..
  • Sorun olacağını düşünmüyorum, 2 partition halinde duruyorsa. Nerden aklınıza geldiki bilgilerin kaybolacağı ? raid bozulmadıktan sonra değişen birşey yok olması lazım. Normal format atar gibi atmalısınız.

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazzotti -- 6 Eylül 2009; 15:51:50 >
  • Arkadaşım raid modu önemli, yeniyi güncelle modunda değilse, aynala modunda ise mesela format atarsın diğer diskte aynen formatlanır, yani birinin üzerinde yapılan değişiklik olduğu gibi diğerinede geçer, önce raid ile ilgili detaylı bir araştırma yapmanı tavsiye ederim, raid in yanındaki 0 -1 -2 vs sayılar modları temsil etmektedir...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    raid'li sistemde format sorunu!
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam bendede dell sunucu makinesi var raid 0 normal format şeklinde olmuyor malesef yeniden kuruluma geçtiğinde disklerin hiçbirisini göremiyorsun bende araştırıyorum yeni bir makine halbuki biostan raidi kapadığında cihaz dos ekranında hata veriyo tekrar restarta raide dönüyo büyük ihtimal raid sata driveri yüklemek lazım yarın bakalım nolucak saygılar
  • Nedir bunun çözümü, ben de raid 0 olan hard disklerimin birini çıkartım SSD taktım ama tek tek formatlamak istiyorum, nasıl yapılır acaba?
  • hakket cozen yok banada lazım oldu bu bilgi.win 7 den win 8 e geçicem suan raid 0 dayım format atlamıyım ?
  • net çözüm bilen varmı
  • virtualdjcubase V kullanıcısına yanıt
    Raid 0 hakkında bir bilgim yok ancak arkadaşlar galiba Yanlızca C:/ atıldığında D:/ Etkilenmiyor ama gerçekten önemli dosyalarınız var sa (aile resimleri,iş güç ödev çalışmalarınız) siz onları yedekleyin. İşi iyi bilen birisi gelene kadar karışmayalım bence
  • Raid 0'da, C: sürüsücünü, normal kullanımdaki gibi formatlayabilirsin. D: sürücüsü zarar görmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KillForYou!

Raid 0'da, C: sürüsücünü, normal kullanımdaki gibi formatlayabilirsin. D: sürücüsü zarar görmez.

bu harika haber :)
  • quote:

Raid 0'da, C: sürüsücünü, normal kullanımdaki gibi formatlayabilirsin. D: sürücüsü zarar görmez.

Hocam bişe daha sorabilir miyim ?
    şuan win 7 64 bitteyim raid 0.

donanımsal ve biostan hiç bişeye dokunmıcam ama win 8.1 e gelicem 2.harddiskime bişe olur mu bi çözemedim.oysa 2. harddisk raid sıfırda.bişe olmas dimi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: virtualdjcubase

quote:

donanımsal ve biostan hiç bişeye dokunmıcam ama win 8.1 e gelicem 2.harddiskime bişe olur mu bi çözemedim.oysa 2. harddisk raid sıfırda.bişe olmas dimi :)

Biostan sonraki her aşamada, iki diski tek bir disk gibi düşünebilirsin. Formatı, kurulumu, güvenliği vs. hepsi tek bir disk gibi düşün.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Biostan sonraki her aşamada, iki diski tek bir disk gibi düşünebilirsin. Formatı, kurulumu, güvenliği vs. hepsi tek bir disk gibi düşün.

yanlışmı anlattım bilmiyorum ama ...
    2 hdd var raid sıfır yaptım şuan c ve d oluştu bende.ben sadece c ye format atmak istiyorum oluyor mu ?

çünkü hepsini bir görür dediniz formatta o zaman olmuyor dimi.diğer arkadaş farklı söledi o zaman çok kafa gitti bende

• quote:

quote:

quote:

quote:

2 hdd var raid sıfır yaptım şuan c ve d oluştu bende.ben sadece c ye format atmak istiyorum oluyor mu ?

çünkü hepsini bir görür dediniz formatta o zaman olmuyor dimi.diğer arkadaş farklı söledi o zaman çok kafa gitti bende

C ve D sürücülerinin boyutları neler?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

C ve D sürücülerinin boyutları neler?

abi ya ben 2 tane 1 tb lik alıp raid yaptım öle hatırlıyorum ve suan unuttugumu farkettim boyutları...

ama raid 0 yapıldıgı kesin.

Şuanda C için 400gb D için 1tb diyor.

acaba ben 750 şer lik mi aldım inanın unuttum ve sonradan ayırdım mı onu bile hatırlamıom :( muhtemelen ayırdım yoksa nası yarılcaklar...

kızcaksınız biliyorum ama format sırasında d'ye dokunmasa super olur tek isteğim bu.ama önceki bilgime göre böle bişe yapamıyorum.yani formatta raid güme gidio die biliyorum.

• Bilgisayarın özelliklerinden diskin marka modelini yazar mısın?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.