Şimdi Ara

Harici Harddisk Motor Dönmüyor Lütfen Yardım Edin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Seagate 1tb usb 3.0 harici harddiskim var.İçinde de şimdiye kadar bana ait tüm fotograflar mevcut bu yüzden içindeki verileri kurtarmam önemli.

Soruna gelince.Çok yoğun kullanmadım, düşürmedim , darbe aldığını sanmıyorum ama bir süre sonra pc zor görmeye başladı.Tekrar tekrar çıkarıp takmam gerekiyordu.Zaman ilerledikçe görme olayı iyice nadirleşti bir süredir hiç açamıyorum.

Bir arkadaşım kutusu bozulmuştur dedi.Gittim 3.0 başka bir kutu aldım.Orjinal kutusu ile taktığımda pc hiç görmüyor, hdd'nin ışığı yanıp sönüyor sürekli.Yeni aldığım kutuda takar takmaz pc görüyor ancak sürücü hatası veriyor.Her ikisinde de motor hiç dönmüyor.

• Biraz kurcalayınca şunu farkettim.Motora güç gelmiyor.
    Motorun arkasındaki etiketi kaldırdım 4 adet motorun olduğunu düşündüğüm lehim noktası var.ŞAse ile kontrol ettim gerilim yok.
    Elimde usb 2.0 bi harddisk vardı aynısını onda denedim, her noktada 1.5 V civarında bir gerilim var.
    Ya usb sata dönüştürücülerin her ikiside bozuk ya da hdd'nin içinde herhangi elektronik bir kart var ise çalışmıyor.
  • Solesurviver S kullanıcısına yanıt
    Merhaba;

Her iki dönüştürücünün de bozuk olma ihtimali düşük. Ama emin olmak için çalıştığı bildiğiniz bir diski bu çeviricilerle veya sorunlu diski PC power supply'den yalnızca güç kablosuna bağlayıp kontrol edebilirsiniz.
    Sorun diskin kendi kartında da olabilir. Diskin içinde ikinci bir kart yok.
  • haklısınız her iki dönüştürücü de sağlam.usb 2.0 olan hardiskimde denememiştim çalışmaz diye ama deneyince farkettim ki her ikiside sağlam.Dolayısıyla harddiskin içini açtım.Bir temassızlıktan şüpheleniyorum.Söktüğüm kapak ve hdd'deki elektronik devrenin birbirine pin to pin temas ettiği bi nokta var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.