Şimdi Ara

Harici Harddisk Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim eskilerden fişli bir harici harddiskim var 250gb lık.Cihazı bilgisayarıma takıyorum ve bilgisayar tarafından algılanıp sürücüsü yükleniyor ve bilgisayarım menüsünde simgesi beliriyor.Ancak harddisk içeriğine girdikten yaklaşık 5-10 saniye sonra harddiskten tık diye br ses geliyor ve bilgisayar kilitleniyor.Hiçbir işlem yapamıyorum.Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz?Sorun ne olabilir?Hasarlı bölge gibi bir sorun var ise harici harddisklerde bunun çözümü nasıl oluyor acaba?

Şimdiden teşekkürler!

• başlat/çalıştır/cmd yazın.. ve açılacak dos penceresine chkdsk/r x: yazın (buradaki x i siz harici hddnizin harfini yazın..) entere basarak chkdsk hizmetini çalıştırın.
  • Ne yazık ki chkdsk uygulamasını başlatınca da bir tepki vermiyor.Başka bir denetleme yolu mümkün mü acaba?Ben sorun çıkaran bir usb mi bilgisayara takılı halde iken bilgisayarı yeniden başlatmıştım ve windows açılmadan o usb sürücüsü ile ilgili otomatik olarak bir denetleme sayfası gelmişti.Bu şekilde bir yol olabilir mi?
  • Bilgisayarıma girin, harici hddnize sağ tıklayıp/özellikler/araçlardan hata denetlemeyi çalıştırabilirsiniz.
  • sanırım 3.5 harici hdd kullanıyorsunuz tık sesinin diger adı hdd kafa atma olarak yorumlanır,buda benim 2.5 ten örnek vericek olursak elektrik yetersiz geldiginde olur yani okuyucu göz diske kafa atar. dejaay arkadaşımızın önerisi işe yaramazsa bahsettigim yöntemi deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranel -- 9 Eylül 2008; 0:25:13 >
  • Bilgisayar kilitlenmeden dediğiniz gibi harddisk simgesine sağ tıklayarak hata denetlemesini başlatabildim.Ancak "aşama 4" denilen çok yavaş ilerleyen bir işlemin yaklaşık %10'luk bir kısmını geçtikten sonra "Windows disk denetlemesini tamamlayamadı" gibi bir hata veriyor.Sizce harddisk tamir edilemeyecek durumda mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Bozo.

Bilgisayar kilitlenmeden dediğiniz gibi harddisk simgesine sağ tıklayarak hata denetlemesini başlatabildim.Ancak "aşama 4" denilen çok yavaş ilerleyen bir işlemin yaklaşık %10'luk bir kısmını geçtikten sonra "Windows disk denetlemesini tamamlayamadı" gibi bir hata veriyor.Sizce harddisk tamir edilemeyecek durumda mı?

Hata denetlemesinin bitmemesi evet zor bir arızaya dalalettir ancak biçimlendirmeyele tamir edilebilir de.. Harici hddniin üzerine sağ tıklayarak biçimlendirmeye çalışın. Biçimlendrme ile bilgileriniz kaybolacaktır. Onun için harici hddniz içinde veri varsa yedekleyiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Harici Hdd kutusu sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Harici monitör sorunları
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.