Şimdi Ara

Harici Harddisk Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdi, bende Western Digital My Book Essential 1TB harddisk var. 600 GB kadarı dolu, alalı 3 ay civarı oldu ve bilgisayardan pek çıkmadı, bilgisayar da pek kapanmadı. Şu sıralar rar'dan filmleri çıkarırken rar donuyor, bir süre işlem yapamıyor, aynı şekilde film veya dizi izlerken de takılmalar yaşanıyor, yani ara ara HDD'nin performansı sıfırlanıyor gibi, nitekim filmleri veya rar dosyalarını masaüstüne atıp işlemleri orada yaptığımda takılma veya yavaşlama söz konusu olmuyor, bu sebepten anladım HDD sorunu olduğunu da. İşte, böyle gitmez bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esekherif -- 20 Mart 2010; 13:43:30 >

• HD Tune adlı yazılımla error scan bölümünden badsector taraması yaptırınız ve o bölümü buraya resim şeklinde sonucunu ekleyiniz...
  • Error Scan bölümünden taramayı başlattım, epey uzun sürecek gibi görünüyor. badsector diye bir şeye de rastlamadım.
  •  Harici Harddisk Sorunu
  • quick scan tikini kaldırarak işlemi baştan uygulayınız,en fazla 2 saat sürecektir...
  • Azmış gibi söylediniz. :D
    Ama 33 GB'ı 25 dakikada yaptığını gösteren bir screenshot'ım daha var. Doğru orantı yaparsak 750 dakikada bitiyor tamamı. O yüzden başka bir fikir sunarsanız daha memnun olurum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: esekherif

Azmış gibi söylediniz. :D
    Ama 33 GB'ı 25 dakikada yaptığını gösteren bir screenshot'ım daha var. Doğru orantı yaparsak 750 dakikada bitiyor tamamı. O yüzden başka bir fikir sunarsanız daha memnun olurum.

Muhtemelen hdd nizde badsector var zaten söylediniz kendiniz sorunu 33gb 25 dkkada taraması işlem hızının inanılmaz yavaş olduğunu gösterir,büyük bir ihtimal hdd de sorun mevcut dosyalarınızı yedekleyebiliyorsanız bir pc ye yedekleyip bu hdd yi sıfırlayın ve başka bir pc de format atıp test ediniz,sorun mevcutsa gene garantisi varsa veriniz...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.