Arkadaşlar harddiskime ulaşamıyorum. Lütfen yardım... Konuyu şöyle özetleyeyim. 1.Harici harddiski bilgisayarıma takınca sağ altta simge olarak görüyorum. 2.Otomatik kullanma yazısı geli,yor içini okuyor. 3.Bilgisayarımda E sürücüsü olarak gözüküyor. 4.Disk yönetiminde de görüyor ve etkin diyor. 5.Aygıt yöneticisinde sorunsuz gözüküyor. Bütün bunlara rağmen otomatik olarak masaüstüne gelmiyor ya da bilgisayarımdan içine giremiyor. Tıkladığım anda pc kitleniyor. Harddiski usbden çekince pc ancak kendine geliyor. Bikaç yerde çözüm önerileri okudum uyguladım ama hiçbir sonuç alamadım. Artık haricinin içinde teknik olarak bi sorun olştuğunu düşünüyorum fakat yere bile düşürmedim sarsmadım. sadece beimle 2 kere istanbul yolculuğu yapmışlığı var fakat onda bile bir hasar almadı çünkü daima yanımda taşıdım valize koymadım. Şöylede bir sorun var disk yönetiminde disk boş gözüküyor. benmkinin dolmasına ramak kalmıştı. Bilirsiniz içerisinde bir çok arşiv var en yükseğinden yardımlarınızı bekliyorum. şimdiden teşekkürler (Bilgisayarım windows xp)
Buyrun Harddiskin görünürdeki durumu
Şu durumda diskin ilk bölümlerinde bulunan ve dosyalarınızın üst bilgilerini tutan sektörlerin okunmadığı anlaşılıyor. Bir kitabın içindekiler bölümü gibi düşünebilirsiniz. Sebebi bad sektörler olabilir yada başka bir sebep olabilir.
Ama ondan önce problemin diskten kaynaklanıp kaynaklanmadığını test etmek için;
-Farklı bir kabloyla deneyin -Farklı bir bilgisayarda deneyin -Son olarak hard diski kutudan çıkarıp doğrudan PC kasasına ikinci disk olarak takın.
Eğer veriyi bir şekilde görebilirseniz hemen kopyalayın. Bir ihtimal veri kurtarma programlarıyla tarama yaptırmakta faydalı olabilir. Eğer bunlarda işe yaramazsa kullanıcı seviyesinde yapılabilecek birşey kalmıyor. Veri çok önemli değilse garanti yoluna gidebilirsiniz. Önemli ise profesyonel yardım alabilirsiniz.
hd_doctor
kullanıcısına yanıt
Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkürler.. Farklı bilgisayarlarda ve farklı kablo ile denedim fakat sonuç aynı. Hatta farklı bilgisayarlarda hiç görünmedi. Şöylede bir durum var bahsetmek isterim belki bir çağrışım yapabilir. Hard disk televizyonda gözüküyor. Filmlerimi izleyebiliyorum. PC kasasına takma mevzusunu hiç denemedim deneyeceğim. Nasıl yapıldığını bilmiyorum fakat araştırırım. yinede beceremezsem yardımlarınızı tekrardan bekliyorum.. TEŞEKKÜRLER..