Şimdi Ara

Harici harddiskle ilgili bir problem var [Power ışığı 1 kez yanıp sönüyor, pcde hddyi göremiyorum]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçtiğimiz günlerde harici harddiskimin soketiyle, aleti pcye bağlayan usb kablosuna ayağım takıldı ve harddiskin usb soketini kırdım. Elektrikçide soketi temiz bir şekilde kaynaklattırdım. Herşey temiz gibi gözüküyor fakat power kablosunu alete taktığımda power ışığı 1 kez yanıp sönüyor (Eskiden elektrik kablosu takılıyken devamlı yanardı). Harddisk çalışıyor gözüküyor. Diskin döndüğünü hissedebiliyorum. Hatta alet ısınıyor bile. Fakat bilgisayarda sürücüyü göremiyorum. Problem ne olabilir?

İlgi gösterecek olanlara şimdiden teşekkürler

• Görmeden bir şey diyebilecek olanı sanmıyorum fakat

USB bağlantındaki sorun devam ediyor. Çünkü anlattığına göre disk çalışıyor fakat bağlantı yok. Olmuş olsaydı zaten ışık yanıp sönerdi tıpkı
    flashlarda ki gibi.
  • Disk yönetiminde görebiliyor musunuz?
  • Hayır göremiyorum :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: denizerus

Hayır göremiyorum :(

Bağlantı kablosunu değiştirmeyi dene öncelikle ve de giriş soketinin sağlam olduğundan emin ol...
  • Ayrıca elektronikçinin tamir ettiği usb çıkışının sağlamlığından nasıl emin oluyosun bide orası var tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaLeCoVeR

Ayrıca elektronikçinin tamir ettiği usb çıkışının sağlamlığından nasıl emin oluyosun bide orası var tabi.

Ben de onu anlatmaya çalışmıştım, sağlamlığından emin ol derken...

Deneme yanılma yoluyla test ederek sonuca ulaşılabilir. Kolay gelsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Elektrikçi dediğim, babamın elektrik elektronik mühendisi arkadaşı tamir yaptırmıştı. Büyük ihtimalle problem ordan değildir diye düşünüyorum..

Harddisk kısa devre yapmış olabilir mi acaba?
  • quote:

Elektrikçi dediğim, babamın elektrik elektronik mühendisi arkadaşı tamir yaptırmıştı. Büyük ihtimalle problem ordan değildir diye düşünüyorum..

Harddisk kısa devre yapmış olabilir mi acaba?

Kısadevre ihtimali olamaz çünki; ya yanar ya hiç çalışmaz...

Bağlantı kablosunda ve girişte bi temassızlık var mutlaka.
  • Fakat eskiden power ışığı kablo takılı olduğu müddetçe devamlı yanardı şimdi kabloyu takıyorum yarım saniye yanıyor bir daha yanmıyor :/
  • quote:

Fakat eskiden power ışığı kablo takılı olduğu müddetçe devamlı yanardı şimdi kabloyu takıyorum yarım saniye yanıyor bir daha yanmıyor :/

Konusunda uzman bir elektronikçinin kolayca çözebileceği bir sorun gibi duruyor... Tabi hard disk zarar görmediyse...

• Tahminen devremiz elektriği kesiyor.
  • Yeni bir bulgu buldum :)

aleti usbye takınca usbdeki diğer araçlar (kablosuz mouse gibi) devredışı kalıyor. harddiski usbden çekince mouse da geri geliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.